Φούφης : «Κάποιοι λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Τι είμαστε, εγκληματίες;»

Φούφης : «Κάποιοι λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Τι είμαστε, εγκληματίες;»

Ο διεθνής διαιτητής σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες και βάλλει κατά παντός υπευθύνου.

Ο Γιάννης Φούφης, σε συνέντευξη που έδωσε στο Έθνος, αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες και ξεσπά κατά των όσων δρουν πάνω από τους νόμους και τις διατάξεις, αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χώρα μεταξύ των διαιτητών της Euroleague και της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Αναλυτικά τι ανέφερε ο Έλληνας διαιτητής:

«Έχουμε, όπως ήδη θα ξέρετε, στα χέρια μας δύο δικαστικές αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ που μας δικαιώνουν σχετικά με το θέμα τιμωρίας μας, όπως και του μη ορισμού μας από την ΚΕΔ στους αγώνες. Επισκεφθήκαμε μαζί με τον Σπύρο Γκόντα τα γραφεία της ΚΕΔ το μεσημέρι της Τετάρτης και ζητήσαμε να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους δεν εκτελούν την απόφαση. Σας θυμίζω πως τα ονόματά μας δεν συμπεριλήφθηκαν στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Δεν πήγαμε να ζητήσουμε τον λόγο σχετικά με τους τελικούς. Δεν μας είχαν ήδη συμπεριλάβει στις κληρώσεις των ημιτελικών. Απάντηση δεν λάβαμε. Αντιθέτως, ακούσαμε κάποιους χαρακτηρισμούς. Ακολούθως, πήγαμε με τον δικηγόρο μας, τον κ. Μαύρο, στο αστυνομικό τμήμα και υποβάλαμε μηνύσεις για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης και για εξύβριση και ακολούθησαν όσα ήδη έγιναν γνωστά.

Υπάρχει εμπαιγμός απέναντί μας. Κάναμε υπομονή, όμως αυτή πλέον εξαντλήθηκε. Είμαστε σε άμυνα, υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας. Δεν μπορώ προσωπικά να δεχθώ ότι κάποιοι επιδεικτικά βρίσκουν τη δύναμη και είναι σε θέση να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Με την ανοχή όλων αγνοούν δικαστικές αποφάσεις, λειτουργούν κατά το δοκούν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό για τίποτα και σε κανέναν. Πήγαμε στα δικαστήρια, βγήκαν κάποιες αποφάσεις, λάβαμε το σκεπτικό αυτών των αποφάσεων, δεν έκαναν καν τον κόπο να ασκήσουν έφεση και λειτουργούν σαν να μην συνέβη τίποτα. Ρωτάω λοιπόν: είναι πάνω από νόμους; Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα. Πουθενά δεν τιμωρούνται διαιτητές επειδή παίζουν στην Ευρωλίγκα. Ουδέποτε μπήκε σε εμάς το δίλημμα από την ΚΕΔ ή την ομοσπονδία «ή θα πας Ευρωλίγκα ή σε κόβουμε». Δεν λειτουργήσαμε παρορμητικά, περιμέναμε, κατάπιαμε την πίκρα της άτυπης τιμωρίας, κάναμε έναν χρόνο υπομονή μέχρι να προσφύγουμε στα δικαστήρια, ελπίζοντας ότι η αδικία αυτή θα πάψει να υφίσταται».

Όσο για το αν έγινε προσπάθεια να μιλήσουν για το θέμα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο διεθνής διαιτητής είπε: «Προσπαθήσαμε πολλές φορές να μιλήσουμε με τον κ. Βασιλακόπουλο. Ο συγχωρεμένος ο Μπασούρης μεσολάβησε κάποια στιγμή στο παρελθόν να κατέβω στην Αθήνα και να μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Έγιναν κι άλλες προσπάθειες. Βρήκαμε κλειστές πόρτες. Δεν ήθελαν καν να μας ακούσουν. Γιατί μας φέρονται έτσι; Τι είμαστε; Εγκληματίες;»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ