Οι «Παπς» απάντηση στους Καλάθη-Τζέιμς

Οι «Παπς» απάντηση στους Καλάθη-Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει λύσεις στο πυραυλοκίνητο δίδυμο του Τσάβι Πασκουάλ στην περιφέρεια και οι Παπανικολάου και Παπαπέτρου μπορούν να είναι αυτοί που θα τις προσφέρουν.

Ξεκινάμε από το απλό και τετριμμένο που είναι γνωστό τοις πάσι. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει αθλητικότητα και αυτό που τον κάνει ακόμα δυνατότερο των «ερυθρόλευκων» είναι η πυραυλοκίνητη δυάδα στα γκαρντ που συχνά είναι μαζί στο παρκέ.

Μιλάμε για τον Νικ Καλάθη και τον Μάιλ Τζέιμς, οι οποίοι είναι αυτοί που κρατούν τον ρυθμό στα χέρια τους για το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο μεν πρώτος είναι ένα γκαρντ που έχει βελτιώσει το περιφερειακό του σουτ, δεν τον παίζεις πια under (πίσω από το σκριν), δεν του δίνεις απόσταση και πάνω από όλα, δεν του δίνεις περιθώριο να πάρει το πρώτο βήμα γιατί μπορεί εύκολα να τελειώσει μία φάση με λέι απ. Την ίδια ώρα, ο Τζέιμς, στην μέρα του είναι «πυρηνικό όπλο». Μπορεί να καταστρέψει κάθε άμυνα εάν αφήσεις το ένστικτό του ελεύθερο. Εάν τον αναγκάσεις να σκεφτεί, τότε μπορεί να γίνει ακόμα και ο χειρότερος παίκτης της ομάδας του, καθώς προβαίνει σε βεβιασμένες επιθέσεις που συνήθως καταλήγουν στο σίδερο.

«Φονικός» εάν βρει διάδρομο, σούπερ στο pull up σουτ, επικίνδυνος και με το παραπάνω από την περιφέρεια.

Αμφότεροι λοιπόν, οι δύο γκαρντ του Παναθηναϊκού, δεν ματσάρονται εύκολα από τα αντίπαλα γκαρντ. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάνις Στρέλνιεκς, είναι δύο παίκτες που εν αντιθέσει με τους Σπανούλη, Ρόμπερτς και Μπράουν, μπορούν να τους μαρκάρουν, αλλά σίγουρα θα έχουν αδυναμία σε κάποια σημαντικά σημεία του παιχνιδιού.

Ποια θα μπορούσε να είναι η απάντηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε αυτό το δίλλημα;

Οι «Παπς» του..

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Είναι δεδομένο πως θα δούμε για ώρα τον Κώστα Παπανικολάου σε ένα από τους δύο γκαρντ του Πασκουάλ. Να γίνει η ανάσα του, να τον κυνηγάει παντού και να του κάνει τη ζωή κόλαση, διακόπτοντας του τους διαδρόμους προς το καλάθι. Στο «3» λοιπόν θα είναι ο παίκτης που θα πέσει επάνω τους, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να πέφτει είτε στον Λοτζέσκι είτε στον Ρίβερς.

Στις αλλαγές που πάντα παίζει στην άμυνα ο Ολυμπιακός, θα χρειαστεί ένας παίκτης που μπορεί να ακολουθήσει επίσης στα πόδια. Ποιος είναι αυτός; Ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Οι έτερος «Παπ» είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο «4» για να μπορεί να ακολουθεί τον Παπανικολάου και με την αθλητικότητά του, εκτός από τους γκαρντ, να κοντράρει και τα 4άρια του Πασκουάλ. Κάτι που δύσκολα το κάνει ο Ουίλτζερ και που δεν θέλει και τόσο ο Ολυμπιακός να το κάνει ο Πρίντεζης, για να μην φθείρεται σωματικά.

Παράλληλα, δεν θα είναι διόλου περίεργο να δούμε και τους δύο στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, σε ένα σχήμα με τον Παπανικολάου στο «2» και τον Παπαπέτρου στο «3», για να μπορεί να ματσαριστεί η αθλητική ομάδα των «πρασίνων» που έχει εμπλουτιστεί με την προσθήκη στο ροτέισον του Αντετοκούνμπο, η οποία κλείνει κάθε αμυντική της τρύπα.

Η ενέργεια που φέρνει ο Θανάσης μπορεί να είναι ένα άλυτο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, με τον Σφαιρόπουλο να αναγκαστεί να έχει για ώρα στο παρκέ τους «Παπς» για να καλύψει αυτήν την αδυναμία της ομάδας του στους τελικούς της Basket League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ