Μάντζαρης : «Θέλουμε σαν τρελοί το πρωτάθλημα, πάμε στο ΣΕΦ για το 2-0»

Μάντζαρης : «Θέλουμε σαν τρελοί το πρωτάθλημα, πάμε στο ΣΕΦ για το 2-0»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε μέσα από to10.gr τα κλειδιά της νίκης του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, αποθέωσε το ομαδικό πνεύμα των «ερυθρόλευκων» και τόνισε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Κομβικός παίκτης στο ροτέισον του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο «μπρέικ» στο ΟΑΚΑ. Προερχόμενος από τον πάγκο, έπαιξε καλή άμυνα σε όποιον βρήκε απέναντί του στο κλειστό τους Αμαρουσίου. Το κυριότερο όμως ήταν πως εκμεταλλεύτηκε ότι ευκαιρία του δόθηκε, σκόραρε 11 πόντους με 3/4 τρίποντα και ουσιαστικά ήταν ένας ακόμα άσος από το μανίκι του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να γίνει το 0-1 στη σειρά για τον Ολυμπιακό.

Με το πέρας της αναμέτρησης, ο 28χρονος γκαρντ μίλησε στο 10.gr και στους υπόλοιπους εκπροσώπους του Τύπου, σχολιάζοντας τα πάντα αναφορικά για το διπλό των «ερυθρόλευκων» και την επόμενη ημέρα στο στρατόπεδο της ομάδας του Πειραιά.

Αρχικά ερωτώμενος εάν τελικά νιώθουν καλύτερα αυτός και οι συμπαίκτες του, όντας αουτσάιντερ και με την πλάτη στον τοίχο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης υποστήριξε:

«Κατά παράδοση όλα αυτά τα χρόνια όποτε ήμασταν αουτσάιντερ σε καλό μας βγαίνει, οπότε μακάρι και φέτος να γίνει το ίδιο. Παρόλα αυτά ξέρουμε ότι το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ξεχωριστά παιχνίδια και σε ότι κατάσταση και να είναι ο ένας ή ο άλλος, ότι πλεονέκτημα να έχει ο ένας ή ο άλλος, είναι πολύ διαφορετικά παιχνίδια και μπορεί να κερδίσει ο καθένας παντού.

Εμείς κάναμε απλά το 1-0. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί το πλάνο μας λειτούργησε και ημασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πήραμε μία πολύ σπουδαία νίκη αλλά ουσιαστικά δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Είμαστε μόνο στο 1-0 και θέλουμε άλλα δύο παιχνίδια για να πάρουμε το πρωτάθλημα που το θέλουμε σαν τρελοί. Πάμε στο ΣΕΦ και ελπίζουμε εκεί, με την βοήθεια του κόσμου, να κάνουμε το 2-0».

Ποια ήταν όμως τα «κλειδιά» για να γίνει το 75-65 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό; Ο Μάντζαρης αποκάλυψε πως: «Πιστεύω ότι κάναμε ότι κάναμε και στο προηγούμενο παιχνίδι όταν κερδίσαμε εδώ, για την Ευρωλίγκα. Κοιτάξαμε να περιορίσουμε τον Νικ (σ.σ. Καλάθης), που είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι το κάναμε ως ένα σημείο και δεν κατάφεραν και άλλοι παίκτες να μπουν στο σκοράρισμα. Εντάξει δεχτήκαμε πολλούς πόντους από τον Τζέιμς, όμως από έναν παίκτη είναι δύσκολο να χασεις. Δεν τους αφήσαμε να γυρίσουν την μπάλα και να μπουν όλοι στο σκοράρισμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην βρουν και ρυθμό. Προσπάθησε να το γυρίσει στο τέλος ο Παναθηναϊκός, αλλά πήρε δύσκολα σουτ».

Τι κέρδισε η ομάδα του Πειραιά από την επέλαση της από το ΟΑΚΑ; Είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα; Ο παίκτης του Ολυμπιακού τόνισε από την μεριά του ότι: «Δεν ξέρω αν είμαστε το φαβορί, όμως από εδώ και πέρα έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Μπορεί να είναι πολλά, μπορεί να μην είναι και τίποτα. Το έχουμε ξαναδεί και άλλες φορές. Έχουμε κερδίσει εδώ (σ.σ. στο ΟΑΚΑ), έχει έρθει στο ΣΕΦ και έχουν κερδίσει. Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να δούμε το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας και πάνε να το πάρουμε» και πρόσθεσε σχετικά με το φαινόμενο, ότι ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα παρότι οι Σπανούλης και Πρίντεζης δεν πρόσφεραν ως έπρεπε στην αναμέτρηση, πως: « Πιστεύω ότι όσοι μπήκαν να παίξουν μέσα σήμερα (σ.σ. χτες) μπήκαν στο 100%. Ακόμα και ο Μπίλης (σ.σ. Σπανούλης) και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) που δεν σκόραραν όπως άλλες φορές, βοήθησαν σε άλλους τομείς. Όποιος ήρθε από τον πάγκο, ακόμα και ο Μπόγρης που μπήκε 3-4 λεπτά έδωσε το κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι όποιος μπήκε μέσα έδωσε αυτό που χρειαζόταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή. Για αυτό είμαστε ομάδα και αυτή ήταν η διαφορά μας απέναντι στον Παναθηναϊκό».

Σίγουρος για την ομάδα του, ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το αν ήταν κίνητρο να κάνει το μπρέικ ή να σπάσει το αήττητο του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως: «τίποτα από τα δύο. Θέλαμε να κερδίσουμε απλά για να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος» και κατέληξε στις δηλώσεις του πως: «Δεν δώσαμε κάποιες απαντήσεις. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται εδώ πέρα. Στην Ελλάδα ζούμε. Όποτε χάνεις είσαι ο χειρότερος, όποτε κερδίζεις είσαι ο καλύτερος. Αύριο μπορεί να χάσουμε ας πούμε και να είμαστε οι χειρότεροι. Εμείς κοιτάμε να μην μας επηρεάσουν αυτά. Κοιτάμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η νίκη είναι νίκη. Έστω με έναν πόντο, έστω και με 40 πόντους. Μπορεί τον Προμηθέα να τον κερδίζαμε με 40 και σήμερα να χάναμε, οπότε δεν λέει κάτι αυτό. σίγουρα δεν ήταν πειστικές εμφανίσεις αλλά όπως είπα και πριν το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι διαφορετικό παιχνίδι όσο καλός ή κακός να είναι ο ένας ή ο άλλος»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ