Ολυμπιακός-Απόλλωνας Πάτρας 84-65 : O Πίτερς είχε κέφια και οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… περίπατο

Ολυμπιακός-Απόλλωνας Πάτρας 84-65 : O Πίτερς είχε κέφια και οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… περίπατο

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο μεσημέρι απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας με τον Άλεκ Πίτερς να είναι ο πρώτος σκόρερ και τους Μιλουίνοφ και Πετρούσεφ να είναι άξιοι συμπαραστάτες του. Ντεμπούτο με τα Ερυθρόλευκα για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα εύκολο μεσημέρι στο ΣΕΦ απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας για την 11η αγωνιστική της Basket League. Οι Ερυθρόλευκοι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη (84-65) έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Άλεκ Πίτερς που πέτυχε 20 πόντους, με τους Μιλουτίνοφ (16π.) και Πετρούσεφ (12π.) να ακολουθούν. Ντεμπούτο για τους Πειραιώτες έκανε ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος αγωνίστηκε περίπου 27 λεπτά (5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα»: Ο… νέος Μέσι στη Μάντσεστερ Σίτι! (vid+pic)

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και με τον Άλεκ Πίτερς να βρίσκεται σε καλή μέρα πήρε γρήγορο προβάδισμα 9 πόντων στα πρώτα 4 λεπτά (16-7), απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας ο οποίος είχε αρκετά προβλήματα. Οι Πατρινοί δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι συνέχισαν να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ και τελικά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +16 (33-17).

Αυτή η διαφορά ασφαλείας έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να κάνει αρκετές δοκιμές, περνώντας στο παρκέ τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα. Επίσης αρκετό χρόνο συμμετοχής πήραν οι Πάπας και Πετρούσεφ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο συνέχισε να κυλά ομαλά για τον Ολυμπιακό, με τον Πίτερς να συνεχίζει ο… βιολί του και να φτάνει τους 20 πόντους και τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται στο +19 στα μέσα της περιόδου (40-21). Στη συνέχεια οι Πρωταθλητές Ελλάδας έγιναν πιο θεαματικοί στο παιχνίδι τους και με τρία καρφώματα του Φίλιπ Πετρούσεφ έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ με 51-28.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι φιλοξενούμενοι αν και ήταν πιο εύστοχοι στο τρίτο δεκάλεπτο σημειώνοντας 18 πόντους,  δεν μπόρεσαν να μειώσουν την διαφορά κάτω από τους 16 πόντους στα μέσα της περιόδου (58-42). Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο στο +20 (66-46).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο σε αρκετούς παίκτες με μικρή συμμετοχή, όπως και στον Γιώργο  Τανούλη ο οποίος αγωνίστηκε για περίπου 7 λεπτά. Το παιχνίδι στο τελευταίο του κομμάτι άνοιξε αρκετά με τις δύο ομάδες να έχουν στενή επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν την 10η νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα, με σκορ 84-65, και την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να μένει στα χαμηλά της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-9.

Τα δεκάλεπτα: 33-17, 51-28, 66-46, 84-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3, Παπανικολάου 6, Μπραζντέικις 5, Πίτερς 20 (4/5 τρίποντα), Μιλουτίνοβ 16 (9 ριμπάουντ), Γουίλιαμς-Γκος, Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 6, Μήτρου-Λονγκ 5 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πάπας 5, Πετρούσεβ 12 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τανούλης 2

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Χριστόπουλος): Μπλέιλοκ 8, Γκιουζέλης 6 (3 ριμπάουντ), Βον 6, Μπράουν 10 (7 ριμπάουντ), Μουράτος 9 (3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γουάσινγκτον 14 (4 ριμπάουντ), Όσμπορν 12 (3 ριμπάουντ), Καφέζας, Κογιώνης, Σαλούστρος

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ