Ο χειρότερος Σπανούλης, αλλά…

Ο χειρότερος Σπανούλης, αλλά…

Το τι σημαίνει ο Βασίλης Σπανούλης για τον Ολυμπιακό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Το πόσο άλλαξε τη ροή της ιστορίας του από το καλοκαίρι του 2010, οπότε φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του, το μαρτυρούν τα δύο τρόπαια Ευρωλίγκας και τα τρία πρωταθλήματα Ελλάδας που έχουν κερδίσει […]

Το τι σημαίνει ο Βασίλης Σπανούλης για τον Ολυμπιακό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Το πόσο άλλαξε τη ροή της ιστορίας του από το καλοκαίρι του 2010, οπότε φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του, το μαρτυρούν τα δύο τρόπαια Ευρωλίγκας και τα τρία πρωταθλήματα Ελλάδας που έχουν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι» έκτοτε.

Περαιτέρω μελέτη των αριθμών δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακό και στις αναμετρήσεις του με τον Παναθηναϊκό. Από το καλοκαίρι του 2010 και μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν γίνει 51 αγώνες μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων για το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Ο Λαρισαίος έλειψε μόνο από τρεις και ο Ολυμπιακός τούς έχασε όλους. Αντίθετα, από τους 48 στους οποίους αγωνίστηκε, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής στους 28. Κι ο ίδιος είχε μέσους όρους 11,2 πόντων και 4,6 ασίστ.

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο πώς οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν το πολύτιμο γι’ αυτούς break την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ με τόσο κακό Σπανούλη. Ο αρχηγός είχε 4 πόντους και 2 ασίστ κι αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι μόνο μία φορά στα προηγούμενα 48 παιχνίδια που έπαιξε ως παίκτης του Ολυμπιακού σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε χειρότερη στατιστική παρουσία! Στον αγώνα της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2013-14. Τότε είχε μείνει στους 3 πόντους και τη μία ασίστ (και πάλι με 1/10 σουτ, όπως την Κυριακή) και ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 58-48.

Στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια όπου έμεινε κάτω από τους 5 πόντους (δεν υπολογίζουμε τον περσινό αγώνα της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ, όπου αγωνίστηκε μόνο για 9,5 λεπτά λόγω τραυματισμού), συμμετείχε τουλάχιστον πιο ενεργά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού μοιράζοντας πάνω από 4 ασίστ. Την Κυριακή το βράδυ, όμως, υστέρησε και σε αυτό τον τομέα.

Πώς λοιπόν κέρδισε ο Ολυμπιακός; Οι αριθμοί δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση, ενημερώνουν όμως πως το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο. Το αντίθετο μάλιστα. Αν εξαιρέσουμε τον περσινό αγώνα της κανονικής περιόδου, όπου έπαιξε μόλις 9,5 λεπτά, ο Σπανούλης έχει μείνει κάτω από τους 5 πόντους εννέα φορές, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα της Κυριακής. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τις έξι από αυτές! Τις τέσσερις, μάλιστα, στο ΣΕΦ.

Κατά συνέπεια, και στο μπάσκετ όλα είναι σχετικά. Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του, όμως στην κακή του μέρα ο Ολυμπιακός δείχνει πως ξέρει τι πρέπει να κάνει για να νικήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ