Ντούσαν Σάκοτα: «Ο πατέρας μου έσωσε την ΑΕΚ από τη διάλυση»

Ντούσαν Σάκοτα: «Ο πατέρας μου έσωσε την ΑΕΚ από τη διάλυση»

Ο Αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, μίλησε σε σέρβικο Μέσο για τη φετινή εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ αλλά και την επιρροή που είχε ο Ντράγκαν Σάκοτα σε αυτή.

Ο Ντούσαν Σάκοτα, οδήγησε την ΑΕΚ σαν Αρχηγός, τόσο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος όσο και σε αυτή του Champions League μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του, αναφέρθηκε στο κατόρθωμα αυτό και μίλησε για την καριέρα του, την συνεισφορά του πατέρα του σε όλο αυτό, αλλά και τη θητεία του στην Εθνική ομάδα.

Αναφερόμενος στην κατάκτηση του Champions League, αλλά και στη σημαντικότητα των τροπαίων που κατέκτησαν οι κιτρινόμαυροι ο Σάκοτα ανέφερε:

«Δεν είναι οι πρώτοι τίτλοι στην καριέρα μου, αλλά είναι μακράν οι πιο αγαπημένοι μου, γιατί οδήγησα την ομάδα ως αρχηγός και ήμουν αυτός που σήκωσε πρώτος τα τρόπαια. Οπότε το συναίσθημα ήταν ξεχωριστό. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μου, γιατί κερδίσαμε το Champions League μπροστά στον κόσμο μας.

Ήταν πολύ σημαντικό γιατί κερδίσαμε τους ανταγωνιστές μας, ενώ καταφέραμε να γιορτάσουμε και τα 50 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ομάδας. Αυτό το Κύπελλο έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου μας και είναι ο λόγος που η κατάκτηση του Champions League φέτος είναι κάτι πολύ σπουδαίο για εμάς».

Για το αν φέτος ήταν η χρονιά της ΑΕΚ και παράλληλα η καλύτερη δική του:

«Μπορεί και να είναι η χρονιά της ΑΕΚ φέτος. Ο κόσμος βρισκόταν σε… έκσταση με όλες αυτές τις επιτυχίες, καθώς τόσο γι’ αυτούς, όσο και για εμάς, αυτή η σεζόν ήταν όνειρο. Είναι κρίμα που η ποδοσφαιρική ομάδα έχασε το Κύπελλο Ελλάδος, γιατί θα είχαμε τέσσερις τίτλους και θα ήταν απίστευτο επίτευγμα.

Σίγουρα είναι η καλύτερη και η πιο παραγωγική σεζόν όσον αφορά την κατάκτηση τροπαίων και γι’ αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου, την οποία και θα θυμάμαι πάντα».

Για το αν νιώθει ότι έχει πλέον ωριμάσει σαν παίκτης:

«Πρέπει να πω ότι έχω ωριμάσει σαν παίκτης και οι κακές εμπειρίες στην ζωή μου με έχουν βοηθήσει σε αυτό. Κάθε παίκτης περνάει τα δικά του και ξέρει πώς να χρησιμοποιεί την εμπειρία του για να γίνεται καλύτερος».

Για τη συνεργασία του με τον πατέρα του, Ντράγκαν Σάκοτα:

«Δεν είναι τόσο εύκολο να έχεις προπονητή τον πατέρα σου γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις στην άκρη και να δουλέψεις επαγγελματικά. Είναι η δεύτερη φορά που δουλεύουμε μαζί και είναι υπέροχο το ότι μοιραζόμαστε αυτή την επιτυχία της ομάδας. Ο πατέρας μου ήρθε στην ομάδα στις αρχές Δεκεμβρίου. Έκανε πολύ καλή δουλειά γιατί η ομάδα ήταν στα πρόθυρα διάλυσης. Βοήθησε ώστε η ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο στην έδρα της. Ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχει γιατί δεν ήμασταν η ισχυρότερη ομάδα στη διοργάνωση. Έκανε και τις κατάλληλες προσθήκες και φτάσαμε στην μεγάλη γιορτή».

Για την παρουσία του στην Εθνική ομάδα:

«Τα προκριματικά δεν έχουν κάποιο νόημα. Αλλά αν πρέπει να παραμείνουν θα πρέπει να αλλάξει η δομή τους. Θα πρέπει να δίνεται στους παίκτες την ευκαιρία να ξεκουραστούν γιατί το πρόγραμμα είναι πιο βεβαρημένο σε σχέση με το παρελθόν. Δεν είναι ωραίο να παίζεις 10 μήνες για την ομάδα και ενδιάμεσα για την Εθνική. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ