Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Τι θα γίνει αν… ;

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός : Τι θα γίνει αν… ;

Ο πρώτος τελικός των πλέι οφ έληξε με νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, που του έδωσε το προβάδισμα στη σειρά. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όπως κέρδισε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, μπορεί να κερδίσει και ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ την Πέμπτη, άλλωστε το πλεονέκτημα έδρας δοκιμάζεται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια στους […]

Ο πρώτος τελικός των πλέι οφ έληξε με νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, που του έδωσε το προβάδισμα στη σειρά. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όπως κέρδισε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, μπορεί να κερδίσει και ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ την Πέμπτη, άλλωστε το πλεονέκτημα έδρας δοκιμάζεται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια στους τελικούς μεταξύ των «αιωνίων» και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο παλιότερα.

Σε αυτό τον πρώτο τελικό είδαμε κάποια πράγματα που δεν τα παρουσιάζουν συχνά οι δύο ομάδες και έπαιξαν ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Οπότε, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς ενόψει του δεύτερου τελικού αν θα ξαναγίνουν.

Πιο συγκεκριμένα:

Θα σουτάρει ξανά ο Καλάθης 0/7 τρίποντα; Εντάξει, δεν είναι ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου, καθώς σούταρε φέτος με ποσοστό περίπου 30% τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα. Αλλά κι αυτό το 0/7 έξω από τη γραμμή του τριπόντου παραήταν. Ο Ολυμπιακός πόνταρε σε αυτό. Έπαιξε κάτω από το σκριν τον Καλάθη θέλοντας να αποφύγει τα πικ εν ρολ με τους ψηλούς και παραχωρώντας του το σουτ. Δικαιώθηκε, αλλά αν στο δεύτερο παιχνίδι βάλει μακρινά σουτ ο διεθνής γκαρντ, η εικόνα της επίθεσης του Παναθηναϊκού θα είναι διαφορετική.

Θα παραμείνει εξαφανισμένος ο Βασίλης Σπανούλης; Όσο κι αν στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Λαρισαίος σκοράρει με το φτωχό 31% στα σουτ εντός παιδιάς, αυτό το 1/10 που είχε την Κυριακή ήταν τραγικό και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι θα επαναληφθεί σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Έδωσε επίσης ελάχιστες ασίστ, μόλις 2, και η συμμετοχή του στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν μηδαμινή. Ο Παναθηναϊκός βέβαια τον αντιμετώπισε με τη γνωστή συνταγή. Ψηλός παίκτης πάνω του (Αντετοκούνμπο), ώστε μαζί με τον Γκιστ να του κλείνουν το οπτικό πεδίο και να τον αποκόπτουν από τη δημιουργία. Αλλά τα σουτ δεν μπήκαν. Δεν θα μπουν ούτε στο ΣΕΦ;

Θα εμφανιστούν ο Ρίβερς κι ο Λοτζέσκι; Ο Λοτζέσκι έχει καιρό να κάνει ένα καλό παιχνίδι στον Παναθηναϊκό και ο Ρίβερς… ακόμα περισσότερο. Ειδικά αυτόν τον τελευταίο περιμένει εναγωνίως ο Πασκουάλ να επιστρέψει σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό που είχε στα μέσα της σεζόν, αλλά εις μάτην. Του δίνει ευκαιρίες, τον κρατά στην ομάδα ξέροντας ότι έχει καλή παράδοση με τον Ολυμπιακό και παρόλο που θα μπορούσε να είχε εμπιστευτεί στα πλέι οφ τον Ντένμον, ο οποίος ήταν σε σαφώς καλύτερη κατάσταση, αλλά… τίποτα. Η ανυπαρξία των δύο δημιουργεί τεράστιο κενό στη θέση «3» για τον Παναθηναϊκό και μεγάλη ανισορροπία στο παιχνίδι του, αφού θεωρητικά μιλάμε για τους δύο καλύτερους σουτέρ του.

Θα δουλέψει ξανά τόσο καλά το δίδυμο Μάντζαρη-Στρέλνιεκς στην περιφέρεια του Ολυμπιακού; Με αυτό το δίδυμο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε στην ουσία ματ στον Πασκουάλ παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο. Θεωρητικά, όταν παίζεις στην τελευταία περίοδο χωρίς τους Σπανούλη, Ρόμπερτς και με ένα σχήμα που δεν εγγυάται σκοράρισμα σχεδόν από κανέναν παίκτη της πεντάδας, δεν έχεις και πολλές πιθανότητες. Αλλά το σχήμα βγήκε, διότι τόσο ο Στρέλνιεκς όσο και ο Μάντζαρης, πέραν της αμυντικής συνέπειάς του, πέτυχαν μεγάλα σουτ. Και τράβηξαν το σκοράρισμα τις στιγμές που ο Ολυμπιακός το είχε ανάγκη.

Θα μείνει ξανά ο Γκιστ ουσιαστικά εκτός αγώνα; Αυτό εξαρτάται εν πολλοίς από τον Καλάθη. Αν αυτός βρει τον τρόπο να δημιουργήσει, τότε και ο Γκιστ θα είναι πολύ καλύτερος. Αν όμως ο Καλάθης παραμείνει εγκλωβισμένος στην άμυνα του Ολυμπιακού, τότε ούτε ο Γκιστ θα μπορέσει να παίξει καλύτερα.

Θα παραμείνει άφαντος ο Γιώργος Πρίντεζης; Έπαιξε μόλις 15 λεπτά και πέτυχε όλους κι όλους δύο πόντους. Είναι προφανές ότι η κούραση και οι τραυματισμοί τον έχουν καταβάλει, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί τον μοναδικό ψηλό του Ολυμπιακού που μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα χωρίς απαραίτητα να περιμένει την μπάλα από τους κοντούς. Ο Πρίντεζης μπορεί να φτιάξει και μόνος του φάσεις, άρα όταν είναι καλός, δίνει άλλη διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ