Κέι Σι Ρίβερς: Το… σκοτεινό ποτάμι του ΟΑΚΑ

Κέι Σι Ρίβερς: Το… σκοτεινό ποτάμι του ΟΑΚΑ

Πως ο Αμερικανός από «φονιάς» του Ολυμπιακού, μοιάζει εξαφανισμένος και γιατί η δική του «αφλογιστία» έπαιξε τον ρόλο της, στις δύο σερί νίκες των Ερυθρόλευκων μέσα στο ΟΑΚΑ

Προφανώς και δεν εξηγούνται όλα μέσω των αριθμών στα σπορ, ακόμη και στο μπάσκετ που τη στατιστική όχι μόνο την υπεραναλύουν αλλά και την αποδέχονται ως… ευαγγέλιο. Όπως και να έχει όμως μπορείς κάλλιστα να απομονώσεις τα «βασικά» και να καταλάβεις πολλά. Δύο νίκες στη σειρά έχει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού μέσα στο 2018. Τον νίκησε στην Ευρωλίγκα, το έκανε και στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος αλλάζοντας τα «συστατικά» της σύγκρουσης με θέα στον τίτλο. Δύο ματς όπου συμπτωματικά μάλλον κανείς δεν μπορεί να βάλει το… χέρι του στη φωτιά, ότι ήταν εκεί ο Κέι Σί Ρίβερς. Ο Αμερικανός «πλάγιος» του Παναθηναϊκού ο οποίος όχι μόνο είχε χτίσει σπουδαία παράδοση απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, αλλά και αποδείχθηκε ουκ ολίγες φορές καταλυτικός στο απόλυτο κρας τεστ του ελληνικού μπάσκετ.

Πόσους πόντους έβαλε χθες στον πρώτο τελικό ο Αμερικανός άσος; Μόλις 2. Πόσους στο ματς της 2ας Μαρτίου όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 87-85 στην παράταση; Μόλις 6. Ένας μέσος όρος 4 πόντων για τον 31άχρονο φόργουορντ. Πριν από αυτό το μικρό σερί του Ολυμπιακού, και μιλώντας πάντα γιατ η φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει ένα δικό του 3-0 επικρατώντας μάλιστα δύο φορές μέσα στο ΣΕΦ. Πόσους πόντους είχε ο Ρίβερς σε αυτά τα τρία ματς: 13, 12 και 16 όταν η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε (ή και δεν χρειάστηκε) σε κανένα από αυτή την τριλογία να ξεπεράσει τους 71 πόντους για να βάλει στην τσέπη το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος του Ρίβερς λοιπόν ήταν σχεδόν 14 πόντους ανά ματς, σε ματς που ο Παναθηναϊκός είχε μέσο όρο πόντων τους 67, 3. Κάτι παραπάνω από το 20% της παραγωγής λοιπόν από τον «εκτελεστή» Ρίβερς ο οποίος στις δύο ήττες που ήρθαν μαζεμένες είχε 4 στους 75 πόντους όπου κινήθηκε ο μέσος όρος του Παναθηναϊκού. Δύο… διαφορετικοί παίκτες; Όχι, ο ίδιος. Αλλά ο καλός Ρίβερς είναι μισή νίκη, και ο κακός Ρίβερς άλυτο πρόβλημα. Πως εξηγείται αυτό; Ο Ολυμπιακός σε όλα τα ματς με τον αιώνιο αντίπαλο του, στοχεύει στον Νικ Καλάθη και πως θα του «κόψει» την δημιουργία. Του προσφέρει το σουτ παίζοντας με under τις κατοχές του, αλλά δεν του δίνει διαδρόμους για να… μαγειρέψει κάποιες από τις σπεσιαλιτέ πάσες του. Όσο λοιπόν η περιφέρεια του Παναθηναϊκού δεν σκοράρει από το τρίποντο, ο τύπος της άμυνας του Ολυμπιακού δεν αλλάζει. Και τα αποτέλεσμα είναι προφανές. Αν δεν βάλει ο Ρίβερς, αν δεν βάλει ο Λοζέτσκι θα βάλει ποιος τη μπάλα από το τρίποντο;

Ο Κέι Σι Ρίβερς βεβαίως τον… μύθο του με τον Ολυμπιακό τον έχτισε πέρσι. Βρέθηκε σε 10 ματς αιωνίων και η επιθετική παραγωγή του ήταν και πάλι τις περισσότερες φορές καθοριστική. Έβαλε όλους και όλους 3 πόντους στο 88-63 υπέρ των Ερυθρόλευκων στη κανονική διάρκεια (17/10/16), έβαλε όμως 27 στο ΣΕΦ στο Κύπελλο όπου οι Πράσινοι πέρασαν… αέρα (67-77). Είχε ματς με 26π (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, 72-59), με 23 π (77-69 ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα). Ήταν πολύτιμο κομμάτι στο Πράσινο παζλ. Αυτή τη στιγμή δεν είναι. Και αυτή η μετάλλαξη είναι μια από τις υποθέσεις που ο Τσάβι Πασκουάλ καλείται να «λύσει» άμεσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ