Παναθηναϊκός : Και τώρα τι κάνει;

Παναθηναϊκός : Και τώρα τι κάνει;

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, να αντέξει στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης και να ανατρέψει την κατάσταση. Τι πρέπει να κάνει όμως για να το καταφέρει;

Ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ στους τελικούς των πλέι οφ και έχει πάρει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε χαλαρός και χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο ματς με τον προπονητή του να είναι ντεφορμέ.

Πλέον οι πράσινοι έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση, να αντέξουν στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης και να ανατρέψουν την κατάσταση. Τι πρέπει να κάνουν όμως για να το καταφέρουν;

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να τονιστεί πως είναι δύσκολο για μια ομάδα να πατήσει ένα κουμπί και να πει «τώρα θα παίξω μπάσκετ», να μπει συγκεντρωμένη στο γήπεδο και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα μια ολόκληρη σειρά αγώνων.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί πνευματική προεργασία, συζήτηση στα αποδυτήρια, επαφή του προπονητή με τους παίκτες, επιβολή του πλάνου του και κοινή απόφαση για έναν στόχο.

Είναι το βασικό στοιχείο για να αντέξει πνευματικά τις δυσκολίες της σειράς και να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά την εναλλαγή των συναισθημάτων.

Από εκεί και πέρα:

**Οι Ρίβερς, Λοτζέσκι, Γκιστ από τα ματς των πλέι οφ είναι σε «ρηχά νερά» και έδειχναν πως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να βγουν μπροστά.

**Ο Πασκουάλ να πάρει τη μπάλα από τα χέρια του Τζέιμς. Ο Αμερικανός δεν είναι πλεϊ μεϊκερ και δεν μπορεί να οργανώσει. Μοιραία λοιπόν όταν έχει τη μπάλα έχει πρώτα στο μυαλό του να σκοράρει και ο Ολυμπιακός τον προκαλεί με την άμυνά του. Ετσι όμως μένουν οι άλλοι τέσσερις «παγωμένοι» να τον κοιτούν αν θα βάλει το καλάθι.

**Να «απλώσει» την επίθεσή του με συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα, ώστε να μετακινήσει την άμυνα του Ολυμπιακού, να της χαλάσει τις αποστάσεις και να τον βγάλει από το ιδιότυπο «ταμπούρι», που φυσικά στο πρώτο ματς απέδωσε και με το παραπάνω.

**Να καταλάβει ο Καλάθης ότι δεν θα «χτίσει» την αυτοπεποίθησή του με το σουτ, αλλά με τη δημιουργία. Είναι ένα λάθος που κάνει σχεδόν πάντα, όταν τον προκαλεί η αντίπαλη άμυνα να σουτάρει και μπαίνει στο τρυπάκι να την εκθέσει επιχειρώντας σουτ. Το κατάφερε με τον ΠΑΟΚ, που δοκίμασε σχεδόν το ίδιο, αλλά με τον Ολυμπιακό ήταν καταστροφικός. Μετά θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

**Να προφυλάξει από την επίθεση του Ολυμπιακού τους παίκτες με αργά πόδια (Λοτζέσκι, Παππάς, Μήτογλου, Βουγιούκας) «κρύβοντάς» τους με αλλαγές στα μαρκαρίσματα.

**Να πάρει τα ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός, ώστε να ελέγξει τις κατοχές και το ρυθμό του αγώνα. Για να το καταφέρει αυτό όμως θα πρέπει να δουλεύει όλη η ομάδα από τους γκαρντ μέχρι τους σέντερ και να μην κοιτούν οι μεν τους δε αφήνοντας τη δουλειά ο ένας για τον άλλον.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει την πρώτη παράμετρο που τέθηκε. Να είναι όλοι συγκεντρωμένοι και συνειδητοποιημένοι για τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας που έχουν τα παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ