Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 66-71

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 66-71

Break dance και στο ΣΕΦ. Το τρομερό δίδυμο Καλάθη (18π) - Τζέιμς (17π) και η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσαν στον Παναθηναϊκό το game 2 (71-66) και το... πάνω χέρι στους τελικούς!

Ο Παναθηναϊκός συνήλθε από το κάζο στο ΟΑΚΑ, είχε επιπλέον επιθετικές λύσεις από τον Ολυμπιακό και δικαίως έφερε τη σειρά στην ισοπαλία και στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Τζέιμς και τον Καλάθη να είναι όλη η επίθεσή του (17 ο ένας και 18 ο άλλος), ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στις δάφνες του πρώτου ματς. Η σειρά έγινε 1-1, οι «πράσινοι» έχουν πια τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, με τον Έλληνα διαιτητή να δίνει αμφισβητούμενο φάουλ στον Σίνγκλετον, με τον Ολυμπιακό να έχει την ήδη την κατοχή και να προσπαθεί να γυρίσει το ματς.

Για τους γηπεδούχους μόνο οι Παπαπέτρου και Σπανούλης ξεπέρασαν τους 10 πόντους (13 ο πρώτος και 12 ο δεύτερος), σε ένα ματς που υστέρησαν επιθετικά, με τους 66 πόντους να μιλούν από μόνοι τους.

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Διαφορετικές οι πεντάδες στο ΣΕΦ στην αρχή της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να αφήνει στον πάγκο τον Αντετοκούνμπο και να βάζει αντ αυτού τον Κέι Σι Ρίβερς.

Και πάλι καυτός ο Μπράιαν Ρόμπερτς ο οποίος ξεκίνησε το ματς με εύστοχο τρίποντο, ενώ νωρίτερα ο Γκιστ είχε σκοράρει από κοντά. Ο Σπανούλης πραγματοποίησε το 5-2, για να ακολουθήσουν δύο ζευγάρια βολών από Ρίβερς και Μιλουτίνοφ για το 7-4. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 2/2 ακόμα με τον Πρίντεζη, ο Καλάθης μείωσε σε 9-6 και 11-9 με τρίποντο, αλλά ο Μιλουτίνοφ πέτυχε το 13-9. Παρά το δίποντο του Λοτζέσκι, ο Παπανικολάου εκτός από το γκολ φάουλ (έχασε τη βολή), κέρδισε και το δεύτερο φάουλ του Γκιστ με το σκορ στα πρώτα 4μιση λεπτά να είναι στο 15-11. Οι «πράσινοι» ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, το δεύτερο ελεύθερο τρίποντο του Σίνγκλετον απέφερε το 15-14, ενώ ο Λοτζέσκι με σουτ από τα 6,75μ διαμόρφωσε το 15-17. Ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» και νυν των «πράσινων», ένιωθε σαν το σπίτι του και με ένα ακόμα δίποντο «έγραψε» το 15-21. Ο γρήγορος ρυθμός έδινε αέρα στα πόδια των φιλοξενούμενων, η απρόσμενη είσοδος του Ογκαστ πρόσφερε φρεσκάδα στην ομάδα του και άγχος στους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά από τάιμ άουτ δεν μπόρεσαν να περάσουν το κέντρο.

Αυτό ξεπεράστηκε γρήγορα πάντως. Δύο καλές άμυνες οδήγησαν σε επιθετικό τρανζίσιον για τον Ολυμπιακό και η διαφορά με δίποντα του Σπανούλη και του ΜακΛίν μείωσε σε 19-21. Ο Καλάθης έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του, ο Παπανικολάου από τις βολές έπραξε το 21-23 και στη συνέχεια με ντράιβ το 23-23. Ο Λοτζέσκι συνέχισε και πάλι ο Σπανούλης με ντράιβ το 25-25 αλλά ο Τζέιμς έκλεισε το δεκάλεπτο με φλόουτερ για το εντυπωσιακό 25-27.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Αρχή δευτέρου δεκαλέπτου, με τον Λοτζέσκι ξανά να «εκτελεί» από τα 6,75μ και τον Παπαπέτρου στην επόμενη φάση να τον ποστάρει για το 27-30. Ο Ογκαστ ήταν κλειδί για τον Παι γιατί άργησαν οι γηπεδούχοι να τον καταλάβουν στο παρκέ , μετά από επιθετικό του ριμπάουντ και λέι απ έγινε το 27-32 στο ΣΕΦ, το οποίο βέβαια εξανέμισε γρήγορα ο Ολυμπιακός για το 32-32 (ΜακΛίν κάρφωμα και τρίποντο από τον Ουίλτζερ). Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Τζέιμς, ο Παπαπέτρου δεν λάθεψε από τα 6,75μ και οι «ερυθρόλευκοι» με ένα 8-0 προηγήθηκαν ξανά με 35-32. Ο «Πάπι» των γηπεδούχων πρωταγωνίστησε στις δύο επόμενες φάσεις, καθώς σκόραρε για το 37-34, ενώ δέχτηκε από τον Τζέιμς το ντράιβ για το 37-36.

Από τις βολές βρήκαν αμφότερες σκορ οι ομάδες, μέχρι Στρέλνιεκς και Καλάθης από τα 6,75μ να διαμορφώσουν το 41-40 με 2:38 να απομένει για το δεκάλεπτο. Με την επιστροφή του στο παρκέ ο Ρόμπερτς με ντράιβ έστειλε το ματς στο 43-40, σκορ που έμελλε να είναι και αυτό του ημιχρόνου στο Φάληρο.

ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΚΟ 10ΛΕΠΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΤΖΕΪΜΣ

Νευρικές οι δύο ομάδες με την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια, ο Ρίβερς πέτυχε ένα τυχερό τρίποντο για το 43-43 έπειτα από 2 λεπτά αφλογιστίας στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός έμεινε «άσφαιρος» για πάνω από 4 λεπτά, ο Σπανούλη αστόχησε από τα 7,5 μέτρα και ο Καλάθης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα των «πρασίνων» με ένα δύσκολο καλάθι.

Το 43-47 έγινε με κάρφωμα από το Γκιστ, με τους γηπεδούχους να ξεμπλοκάρουν με ντράιβ του Σπανούλη για το 45-47 έπειτα από 6 λεπτά και κάτι χωρίς πόντο για την ομάδα του.

Άλλη μία συνεργασία του Καλάθη με τον Γκιστ απέφερε το 45-49, ο Σπανούλης με δύο βολές μείωσε στους δύο την απόσταση (47-49), με 3 λεπτά να απομένουν για την περίοδο. Ο Παπαπέτρου με σουτ από τα 6,75μ και ο Τζέιμς με γκολ φάουλ προχώρησαν για το 50-52 ενώ με ένα δίποντο πρόσφερε τεσσάρων πόντων προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (50-54). Ο Τζέιμς συνέχισε να «εκτελεί» από μέση απόσταση, στέλνοντας τη διαφορά στους έξι με την περίοδο να λήγει στο 50-56, με το επιμέρους σκορ να είναι 16-7 για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΤΖΕΪΜΣ, Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 1-1

Όπως τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο, άρχισε και το δεύτερο. Ο Τζέιμς ήταν ο παίκτης που σήκωσε το βάρος της επίθεση για τον Παναθηναϊκό, πραγματοποίησε το 50-58 και ο Γκιστ έδωσε αέρα 10 ποντων στην ομάδα του (50-60), με 9 λεπτά για το τέλος. Οι βολές του Παπαπέτρου (τέταρτο ομαδικό του Παναθηναϊκού) έφεραν το παιχνίδι στο 52-60 αλλά ο Καλάθης εκμεταλλεύτηκε το ελεύθερο σουτ και «έγραψε» το 52-63.

Ο Παναθηναϊκός είχε «εγκλωβίσει» την επίθεση του Παναθηναϊκού, έλεγχε απολύτως το ματς με τον Μπράουν πάντως, μόλις περνάει στο ματς να κάνει το 55-65. Ο Τζέιμς έκανε το 55-67, ο Πρίντεζης πέτυχε το πρώτο του καλάθι για το 57-67 ενώ σκόραρε και πάλι στο 59-67 με 4:18 για το τέλος. Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού επωφελήθηκε της ανισσοροπίας της άμυνας του Παναθηναϊκού, κέρδισε το φάουλ και από τις βολές πέτυχε το 61-67, όμως ο Τζέιμς το πήρε επάνω του και με βολές διαμόρφωσε το 61-69.

Μία βολή του Πρίντεζη για το 62-69, ο Σπανούλης και ο Καλάθης αστόχησαν αμφότεροι από τα 6,75μ, η πίεση λύγιζε και τις δύο ομάδες αλλά το συγκρότημα του Πασκουάλ μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο του ματς, όντας μπροστά με 7 πόντους.

Ο Σπανούλης έπειτα από τάιμ άουτ προκάλεσε το 64-69 με ντράιβ, ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ακόμα φάση στην άμυνα (ο Τζέιμς έκανε κατάχρηση ντρίπλας και χάλασε όποιο πλάνο στην επίθεση του Παναθηναϊκού), ο Παπαπέτρου κέρδισε το φάουλ και με ½ έκανε ακόμα πιο δραματικό το φινάλε με το σκορ στο 65-69.

Η επίθεση των Πειραιωτών κόλλησε (μία φάση πριν ο Παπαπέτρου έκοψε ψηλά τον Καλάθη), ο Μπράουν όμως κέρδισε εκ νέου βολές από φάουλ του Γκιστ και με μία και αυτός έκανε το 66-69..

Η επόμενη φάση είχε πρωταγωνιστή τον… Αναστόπουλο, ο οποίος εν μέσω αποδοκιμασιών έδωσε φάουλ στον Σίνγκλετον (ανάποδο σφύριγμα αφού ο Αμερικανός είχε «κλειδώσει» τον Παπαπέτρου), ο παίκτης του Παναθηναϊκού πέτυχε 1/2 βολές και κάπου εκεί τελείωσαν όλα στο Φάληρο.

Οι παίκτες του Πασκουάλ έφεραν τη σειρά στο 1-1 και πλέον το πλεονέκτημα έδρας επανήλθε στα χέρια του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ