Άλλαξαν DNA

Άλλαξαν DNA

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Αναστόπουλο, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό παίζοντας στο γήπεδο και στο… παιχνίδι του.

Όποιος πίστεψε ότι ο Ολυμπιακός κάνοντας το 1-0 πήρε τίτλο, ήταν υπερφίαλοι. Όποιος πιστέψει ότι ο Παναθηναϊκός έκανε τη διαφορά με το 1-1 θα υποπέσει στο ίδιο λάθος. Τα πάντα είναι ανοιχτά σε μια εξαιρετική -ως τώρα- σειρά τελικών. Οι «πράσινοι» είναι το απόλυτο φαβορί, από τη στιγμή που ξαναπήγαν τη σειρά στη δική τους έδρα κι αυτό το κατάφεραν παίζοντας το… παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Λες και άλλαξαν DNA, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο μισό, όταν το σκορ πήγε πολύ ψηλά, με τις άμυνες να απουσιάζουν (40-43). Το ότι θα περιορίζονταν η παραγωγικότητα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενο κι αυτό -λογικά- έμοιαζε να είναι υπέρ των γηπεδούχων, μόνο που οι «πράσινοι» φάνηκαν καλύτεροι εκεί που λογικά υστερούσαν.

Κράτησαν άποντο τον Ολυμπιακό για έξι λεπτά στην τρίτη περίοδο και παρότι δεν… εξαφανίστηκαν «έχτισαν» περισσότερο ψυχολογία και λιγότερο διαφορά. Κι όταν πήρε μπροστά ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πέτυχε 9 συνεχόμενους προσωπικούς πόντους, όλα τέλειωσαν.

Βεβαίως, και δεν θα μπορούσε να παρατήσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ακόμα κι όταν βρέθηκε με 13 πόντους πίσω. Ο «ξεχασμένος» Μπράουν άναψε με τρίποντο τη σπίθα, ο «αόρατος» ως τότε Πρίντεζης πέτυχε επτά συνεχόμενους πόντους, ο Τζέιμς απέδειξε ότι είναι… ευχή και κατάρα και τη στιγμή που οι «κόκκινοι» πίστευαν στην ανατροπή ήρθε ένα τραγικό σφύριγμα από τον Παναγιώτη Αναστόπουλο για να τελειώσει το ματς.

Με 21.8’’ να απομένουν για τη λήξη, τη διαφορά στους τρεις, ο Ολυμπιακός έβγαλε άμυνα και στη διεκδίκηση του ριμπάουντ ο πρώτος διαιτητής ανακάλυψε φάουλ του Παπαπέτρου στον Σίνγκλεντον. Στην αρχή ο παίκτης του Παναθηναϊκού τράβηξε τον αντίπαλο, αλλά θα ήταν υπερβολή να χρεωθεί με παράβαση. Και βέβαια, δεν υπήρξε ΚΑΝΕΝΑ φάουλ από τον Παπαπέτρου.

Με 1/2 βολές ουσιαστικά ο Αμερικανός τέλειωσε το ματς. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, αλλά το κακό είναι πως θα συζητάμε (όχι δίχως αιτία) για τη διαιτησία. Αυτό το σφύριγμα ήταν λάθος, σε μια βραδιά που χωρίς να είναι καλοί οι «γκρίζοι» δεν είχαν «χαλάσει» το παιχνίδι.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε περισσότερα πράγματα από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ξεκίνησε με ματς απ ζώνη, έβαλε περισσότερο τον Λοτζέσκι (τον δικαίωσε απόλυτα) και τον Ρίβερς (παραμένει μπλοκαρισμένος), είχε πλάνο. Η άνοδος του Γκιστ, το σπουδαίο παιχνίδι του Καλάθη, είναι στοιχεία της νίκης του Παναθηναϊκού, που ανεξάρτητα από τη λάθος απόφαση του Αναστόπουλου ήταν δίκαιη βάσει εικόνας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξέρει καλύτερα τι βλέπει στις προπονήσεις, όμως δεν μπορεί ο Μπράουν να είναι εκτός ροτέισον. Σε πολύ κακή βραδιά ο Μάντζαρης, κακοί οι δύο σέντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ