ΑΕΚ Betsson: Έκανε το «μπαμ» με τον Όστιν Χόλινς

ΑΕΚ Betsson: Έκανε το «μπαμ» με τον Όστιν Χόλινς

Παίκτης της ΑΕΚ Betsson είναι και επίσημα ο Όστιν Χόλινς.

Μια πολύ σημαντική μεταγραφή ολοκλήρωσε η ΑΕΚ Betsson, που ανακοίνωσε την απόκτηση του πολύπειρου Όστιν Χόλινς μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από τη Ζάλγκιρις Κάουνας και πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ελλάδα, ευελπιστώντας να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα του Ζοάν Πλάθα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«H AEK BETSSON BC ανακοινώνει την απόκτηση του Όστιν Χόλινς (Austin Hollins, 32 χρ., 1μ.93).

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Όστιν Χόλινς γεννήθηκε στο Τσάντλερ, της Αριζόνα, στις 8 Νοεμβρίου 1991.

Ο Αμερικανός αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην τελευταία του χρονιά, όντας μάλιστα και ο MVP της σεζόν.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Γαλλία, το 2014, φορώντας τη φανέλα της Denain Voltaire για δύο συνεχόμενες χρονιές, με μέσο όρο 11.3 πόντους. Το 2016, μετέβη στη Φινλανδία, για λογαριασμό της Kauhajoki, καταγράφοντας 16.6 πόντους σε 47 συμμετοχές.

Για την επόμενη διετία, αγωνίστηκε στη Γερμανία. Το πρώτο έτος, στους GIESSEN 46ers (12 πόντοι μ.ο.) και το επόμενο στη Ράστα Βέχτα (17 πόντοι μ.ο.), πριν γίνει κάτοικος Ρωσίας. Στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο Χόλινς έμεινε για δύο αγωνιστικές χρονιές. Τη σεζόν 2019-2020, σκόραρε 11,6 πόντους, σε πρωτάθλημα και Euroleague, ενώ την επόμενη είχε 8.5 πόντους.

Το 2021 πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο κατέκτησε τρία τρόπαια (Πρωτάθλημα Σερβίας, Αδριατικής Λίγκα, Κύπελλο Σερβίας), με 9.5 πόντους μέσο όρο.

Τη σεζόν 2022-2023 βρέθηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατακτώντας το πρωτάθλημα στο Ισραήλ. Την εφετινή περίοδο αγωνίστηκε με ολιγοήμερο συμβόλαιο στη Ζαλγκίρις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ