Γκριγκόνις: Τα δύο πρόσωπα του Παναθηναϊκού

Γκριγκόνις: Τα δύο πρόσωπα του Παναθηναϊκού

Από την …καταστροφή της προηγούμενης σεζόν …επιβίωσε ο παίκτης και ο Αταμάν του δίνει ρόλο και χρόνο συμμετοχής.

Μάιος, την περασμένη αγωνιστική περίοδο: ο Παναθηναϊκός επισκέπτεται το Περιστέρι δύο φορές για τα ημιτελικά της Α-1 και ηττάται και τις δύο.

Η ομάδα δεν έχει στέρεες βάσεις, οι λύσεις λιγοστές, οι παίκτες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, αφήστε που πολλοί δεν θα έπαιζαν σε έναν ισχυρό, έναν φιλόδοξο Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: Σοκ στον Ολυμπιακό με Μιλουτίνοφ, υπέστη βαρύ διάστρεμμα – Πόσο θα μείνει εκτός και ποια ματς θα χάσει

Το μάτι του οπαδού πέφτει σε έναν ήρεμο παίκτη, ψύχραιμο στις κινήσεις του, αλλά ολότελα ασταθή. Τη μία φορά, στο 73-58 για το Περιστέρι του Σπανούλη, ο Γκριγκόνις έχει μόλις τέσσερις πόντους με 1/6 σουτ. Την επομένη, στο 76-71, τη νέα επιτυχία του Περιστερίου που έφερε και την ισοπαλία (2-2) στη σειρά, ο Λιθουανός γκαρντ ανέβηκε και έφτασε τους 20 πόντους, βελτιώνοντας τα ποσοστά του.

22 Ιανουαρίου του 2024. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και καταφέρνει μια αγχωτική νίκη, σύμφωνα με όσα είδαμε στο τέλος. Εκ των κορυφαίων, ποιος είναι, λέτε; Ο Γκριγκόνις! Από την …καταστροφή της προηγούμενης σεζόν …επιβίωσε ο παίκτης και ο Αταμάν του δίνει ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Απέναντι στους Ερυθρόλευκους «πήρε» 36’ και είχε 18 πόντους με 2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5/5 βολές, τις δύο τελευταίες όταν «έκαιγε» η μπάλα. Δεν είναι μυστικό πως ο Γκριγκόνις αποτελεί μια σταθερά στην επίθεση του Παναθηναϊκού.

Με όπλο, ασφαλώς, το χέρι-αλφάδι, γιατί σουτέρ είναι ο παίκτης κι ας μην αξιοποιήθηκε πέρυσι είτε από τον Ράντονιτς είτε από τον Σερέλη. Δεν ήθελαν, οι κόουτς, να συμβεί αυτό; Προφανώς και είχαν ανάγκη έναν καλό παίκτη, τον κάθε αξιόλογο παίκτη. Αλλά η ομάδα αδυνατούσε να λειτουργήσει σαν ομάδα. Ιδού, συνεπώς, η διαφορά του Παναθηναϊκού , αυτή που φαίνεται στα δύο πρόσωπα του Γκριγκόνις. Από τους ελάχιστους που συνεχίζεται και αφήνει πίσω τις συννεφιασμένες ημέρες. Πέρυσι ήταν μια του ύψους και μια του βάθους.

Η έλλειψη αγωνιστικής χημείας, οι απανωτές αλλαγές σχημάτων και αγωνιστικού στυλ, επηρέασαν τους πάντες και ώρες ώρες ο ΠΑΟ δεν ήξερε τι έπαιζε, κατά το κοινώς λεγόμενο. Τώρα, μπήκαν όλα σε μια σειρά, υπάρχουν αρχές στο παιχνίδι και μολονότι δεν είναι τα πάντα τέλεια, η διαφορά υφίσταται και καταγράφεται.

Για να αποδειχθεί ξανά πως η ανοδική πορεία μιας ομάδας έχει να κάνει με το πώς αυτή δουλεύει στα ενδότερα. Αν όλα πάνε καλά, βγαίνουν και ήρωες που δεν τους περιμένουν πολλοί…

πηγή: in.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ