Και ο Αθλητικός Δικαστής απέναντι στην ΕΟΚ

Και ο Αθλητικός Δικαστής απέναντι στην ΕΟΚ

Στο σκεπτικό της αθώωσης των προέδρων του Ολυμπιακού έπειτα από την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Αθλητικός Δικαστής τονίζει ότι ήταν παράνομος ο αποκλεισμός των διεθνών διαιτητών της Ευρωλίγκας.

Ενδιαφέροντα είναι όσα παρουσιάζονται στο σκεπτικό της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, αναφορικά με την αθώωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου αλλά και της ΚΑΕ Ολυμπιακό ύστερα από την καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι όμως, κατά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, είναι ξεκάθαρο αυτό που τόσο η ΕΟΚ όσο και η ΚΕΔ αρνούνται μαζί να παραδεχτούν. Το γεγονός δηλαδή ότι τόσους μήνες ήταν παράνομος ο αποκλεισμός των διεθνών διαιτητών της Ευρωλίγκας.

Το σκεπτικό λοιπόν της αποφάσεως του Αθλητικού Δικαστή τόνισε ότι: «δεν προέκυψε ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν προσβλητικές/υβριστικές σε βάρος της παραπάνω επιτροπής και της παραπάνω ομοσπονδίας, δηλαδή δεν προέκυψε ότι έγιναν με πρόθεση μειώσεως της Ε.Ο.Κ. και της Κ.Ε.Δ. Μάλιστα η παραδοχή αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι παρά τις δηλώσεις αυτές η Ε.Ο.Κ και η Κ.Ε.Δ. δεν προέβησαν σε κάποια καταγγελία ενώπιον του παρόντος Αθλητικού Δικαστή, επικαλούμενες ότι εθίγησαν από τις δηλώσεις αυτές. Αντίθετα, οι δηλώσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια άσκησης δημόσιας κριτικής η δε κριτική αυτή ήταν τεκμηριωμένη και βασισμένη σε αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Α.Δ. με τις οποίες πράγματι κρίθηκε ότι ο αποκλεισμός αυτός των Ελλήνων διεθνών διαιτητών από τις εγχώριες διοργανώσεις ήταν παράνομος.

Σημειωτέον ότι η έκφραση «παράνομος» δεν υπερβαίνει το μέτρο που απαιτείται αφού την ίδια έκφραση έχουν χρησιμοποιήσει και οι αποφάσεις του Α.Σ.Ε.Α.Δ. (βλ. προσκομιζόμενες αποφάσεις 4/19-01-2018, 5/19-01-2018, 6/19-01-2018, 7/19-01-2018 του Α.Σ.Ε.Α.Δ.).

Κατόπιν τούτων πρέπει η καταγγελία της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να απορριφθεί τόσο όσον αφορά στην 3η εγκαλούμενη Κ.Α.Ε. όσο και ως προς τους 1ο και 2ο εγκαλούμενους αφού για να εξετασθεί τυχόν εμπλοκή των προσώπων αυτών στις δηλώσεις αυτές θα πρέπει οι δηλώσεις αυτές να κριθούν αντίθετες στον Ειδικό Πειθαρχικό Κανονισμό, κάτι που κατά τα ανωτέρων αναπτυχθέντα δεν συντρέχει».

Ο Αθλητικός Δικαστής λοιπόν με άλλα λόγια έρχεται αντιμέτωπος και με τον ίδιο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, σε δηλώσεις του πριν λίγες εβδομάδες, είχε τονίσει αναφορικά με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τις περιπτώσεις των Γκόντα, Φούφη, Κορομηλά, και Παπαπέτρου,  ότι δεν την αναγνωρίζει καθόλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ