Ολυμπιακός : 12 άκαπνες ερυθρόλευκες «κάνες»

Ολυμπιακός : 12 άκαπνες ερυθρόλευκες «κάνες»

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται κάτι παραπάνω από κακός στην επίθεση στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό με τα νούμερά του να προκαλούν απογοήτευση.

Η χρονιά του στην Ευρωλίγκα προμήνυε πολλά ενόψει τελικών. Αλλά όχι και τόσα πολλά. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ήταν 16ος στην επίθεση με 77,74 πόντους κατά μέσο όρο σε 34 παιχνίδια, σίγουρα δεν θα περίμενε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη στα πλέι οφ και τους τελικούς, θα είχε το ίδιο πρόβλημα παραγωγής φάσεως και εννοείται σκοραρίσματος.

Και όμως. Οι Πειραιώτες παραμένουν σκιά του εαυτού τους. Είναι φοβερό ότι στα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό έχουν ήδη ξεπεράσει τον… εαυτό τους!

Και το λέμε αυτό με την λογική πως δεν πλησιάζουν ούτε καν το ποσοστό τους στην Ευρωλίγκα. Γιατί αν το έκαναν αυτό, ίσως να είχαν κερδίσει κάτι παραπάνω από το ένα ματς στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν σε αυτά τα τρία ματς στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League πετυχαίνουν 11,4 πόντους λιγότερους από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Σας φαίνεται περίεργο; Και όμως, ο Ολυμπιακός σε αυτά τα τρία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό πετυχαίνει 66.3 πόντους κατά μέσο όρο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δείχνουν πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους αντίστοιχους του Τσάβι Πασκουάλ, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται μονοδιάστατος. Σκεφτείτε ότι στην κορυφαία του βραδιά, η οποία του έδωσε και το μοναδικό ροζ φύλλο αγώνα, είχε 2,74 πόντους λιγότερους από ότι σε 34 βραδιές στην Ευρωλίγκα.

Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ η ομάδα το Πειραιά είχε 75 πόντους αλλά χάρης στην άμυνά της, πήρε τη νίκη. Τι έγινε στη συνέχεια; Μαύρα χάλια λες και είχε μείνει εντελώς από καύσιμα, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει στο ΣΕΦ μόλις 66 πόντους. Η επιθετική του συγκομιδή ήταν απογοητευτική και ο κύριος λόγος με την πράσινη ισοφάριση της σειράς.

Και τι γράψαμε, και τι ειπώθηκαν στο Φάληρο και πόσο διαφορετική εικόνα περιμέναμε στο Μαρούσι το βράδυ της Κυριακής. Και όμως ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε απαράδεκτος στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας μόλις 58 πόντους.

Να σας πούμε πόσες φορές έμεινε φέτος στην Ευρωλίγκα το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου κάτω από τους 60 πόντους; Μόλις τρεις φορές! Σε Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα, στην Βιτόρια με την Μπασκόνια και στη Μόσχα με την Κίμκι! Και όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας μόλις 58 πόντους, θυμίζοντας μία βραδιά τραγωδίας, όπως εκείνες στην Ευρωλίγκα.

Άπαντες πλέον χρειάζονται να αντιληφθούν τι έχει πάει τόσο στραβά και πάνω από όλα να δείξουν στο ΣΕΦ ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι πρέπει να παίξουν καλύτερο μπάσκετ για να διεκδικήσουν μία νίκη που θα τους δώσει το δικαίωμα για την ελπίδα αλλά και για το 5ο ματς της σειράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ