Το πιο «καυτό» όνομα του καλοκαιριού – Τι ισχύει με τον Τολιόπουλο και Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό (pics, vids)

Το πιο «καυτό» όνομα του καλοκαιριού – Τι ισχύει με τον Τολιόπουλο και Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό (pics, vids)

Το συμβόλαιο του Βασίλη Τολιόπουλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ποια τα δεδομένα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, και οι πιθανότητες παραμονής στον Άρη.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα αυτή την στιγμή στον χώρο του μπάσκετ και σίγουρα το καλοκαίρι του θα είναι γεμάτο. Ο Έλληνας γκαρντ, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη, και δείχνει να… συστήνεται ξανά στο ελληνικό κοινό.

Οι επιδόσεις του στο παρκέ δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τον κάλεσε αμέσως στην Εθνική ομάδα για τις αναμετρήσεις στα «παράθυρα» της FIBA. Ο 28χρονος παίκτης μπορεί να επικεντρώνεται στο τώρα, όμως το καλοκαίρι θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τι θα κάνει με το μέλλον του. Τι ισχύει για τον Άρη και το εξωτερικό, και ποια είναι τα δεδομένα για τους «αιώνιους».

Το πλεονέκτημα του Άρη και η προοπτική του εξωτερικού

Η επιλογή του Βασίλη Τολιόπουλου να μετακομίσει στον Άρη το καλοκαίρι του 2022 αποδείχθηκε η καλύτερη στην καριέρα του. Το καλοκαίρι του 2022 προερχόταν από μια κακή σεζόν στον ΠΑΟΚ και έψαχνε να κάνει μια… επανεκκίνηση στην καριέρα του. Εκείνο το διάστημα ο Έλληνας γκαρντ δούλεψε υπερβολικά στα ατομικά του χαρακτηριστικά και εν τέλει υπέγραψε στον Άρη.

Ο Γιάννης Καστρίτης του έδωσε ρόλο και μπόρεσε σιγά-σιγά να πάρει το καλύτερο από εκείνον. Με αποκορύφωμα φυσικά αυτά που κάνει φέτος. Ο 28χρονος παίκτης δεν θα έλεγε όχι στο να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης. Οι πιθανότητες είναι πολλές. Νιώθει καλά, ξέρει ότι τον πιστεύουν όλοι και δεν φαντάζει δύσκολο οι δύο πλευρές να τα βρουν στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας.

Φυσικά, πάντα θα υπάρχει και η προοπτική του εξωτερικού. Ήδη πέρυσι δοκίμασε στο τέλος της σεζόν να αγωνιστεί στη Γαλλία για λογαριασμό της Μπουζαλάκ. Ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει από ομάδες υψηλότερου επιπέδου από τους Γάλλους και μένει να δούμε κατά πόσο μπορούν να πείσουν τον Τολιόπουλο να φύγει από την Ελλάδα.

Ο Τολιόπουλος και η ειδική… κατάσταση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Όταν ένας Έλληνας παίκτης δείχνει πως μπορεί να σταθεί σε πιο υψηλό επίπεδο και τραβάει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του, είναι δεδομένο πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στρέφουν τα βλέμματα πάνω του. Αυτό συμβαίνει και με τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Και οι δύο «αιώνιοι» έχουν ανάγκη από Έλληνας, καθώς οι πολύ καλοί είναι πλέον «δυσεύρετοι», όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει ρόλο σε μία από τις δύο ομάδες. Κι αυτό γιατί κλάμπ τέτοιου επιπέδου δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν παίκτες για πολύ καιρό. Όποιος πηγαίνει πρέπει να δείχνει κατευθείαν την αξία του.

Σε περίπτωση μετακίνησής του, λοιπόν, ο Τολιόπουλος θα πρέπει να δείξει ότι αξίζει έχοντας στη διάθεσή του ελάχιστο χρόνο στο παρκέ. Ο Έλληνας γκαρντ έχει δείξει τι μπορεί να κάνει έχοντας την μπάλα στα χέρια του στον Άρη. Κάτι ανάλογο στους «αιώνιους» φαντάζει δύσκολο. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του παίκτη. Όπως και να έχει το καλοκαίρι αργεί ακόμα. Ο Τολιόπουλος θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και όταν έρθει η ώρα θα πάρει την απόφαση για το μέλλον του.

Tα νούμερα του Τολιόπουλου στην Ελλάδα:

Στο EuroCup:

Δείτε τον σε δράση:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ