Πρώτο «όχι» από Πράδερ και τον… Έλληνα Φαγέ

Πρώτο «όχι» από Πράδερ και τον… Έλληνα Φαγέ

Μετά την ολοκλήρωση της καλύτερης σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, στον Προμηθέα βάζουν σιγά σιγά μπροστά τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα είναι πιο απαιτητική, καθώς θα υπάρχει στο πρόγραμμα και η συμμετοχή στο BCL και οι απαιτήσεις θα είναι πιο αυξημένες. Ο Μάκης Γιατράς θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο, αφού […]

Μετά την ολοκλήρωση της καλύτερης σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, στον Προμηθέα βάζουν σιγά σιγά μπροστά τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα είναι πιο απαιτητική, καθώς θα υπάρχει στο πρόγραμμα και η συμμετοχή στο BCL και οι απαιτήσεις θα είναι πιο αυξημένες.

Ο Μάκης Γιατράς θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο, αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποχωρήσει μετά από μια τόσο επιτυχημένη σεζόν, και πρώτο μέλημα δικό του και της διοίκησης είναι να κρατήσει κάποιους από τους παίκτες της φετινής ομάδας, που είχαν κομβικό ρόλο στην επιτυχία και κρίνεται ότι μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Με αυτό το σκεπτικό έγιναν προτάσεις ανανέωσης στους Κέισι Πράδερ και Μουχάμαντ Φαγέ, ωστόσο η απάντηση δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι άνθρωποι του Προμηθέα.

Ο Πράδερ είναι ένας παίκτης με αρκετά «βαρύ» βιογραφικό, από εξαιρετικό κολέγιο (Φλόριντα), που ήρθε στον Προμηθέα προς το τέλος της σεζόν ακριβώς επειδή πιο νωρίς δεν ήταν προσιτός οικονομικά. Θεωρεί ότι με το βιογραφικό του και την καλή παρουσία του στην Πάτρα μπορεί να βρει κάτι καλύτερο, ένα συμβόλαιο στο Eurocup ή ακόμα και στην Ευρωλίγκα, και θέλει στην παρούσα φάση να περιμένει και να μη βιαστεί.

Ο Φαγέ έχει ανάλογο σκεπτικό, αλλά και διαφορετικούς λόγους για να περιμένει. Φέτος συμπλήρωσε έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα (παίζει συνεχώς από το 2012 στην Basket League) και με βάση την ελληνική νομοθεσία από τις αρχές του νέου έτους μπορεί να κάνει τα χαρτιά του και να αιτηθεί την ελληνική υπηκοότητα. Πράγμα που προτίθεται να κάνει, αφού πια έχει φτιάξει τη ζωή του στη χώρα μας.

Γίνεται αντιληπτό ότι ένας παίκτης καλός και με προσόντα όπως ο Φαγέ μπορεί να γίνει περιζήτητος στο πρωτάθλημά μας, εφόσον αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνίζεται ως Έλληνας. Θεωρητικά μπορεί να βρει συμβόλαιο ακόμα και σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, οπότε κι αυτός δεν θέλει να βιαστεί. Άλλωστε τον Σεπτέμβρη θα κλείσει τα 33 κι αυτό πιθανότατα θα είναι το τελευταίο καλό συμβόλαιο που θα υπογράψει και καθώς προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά, θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές τους.

Το πιο πιθανό πάντως μετά από όλα αυτά είναι ότι ο Προμηθέας θα επανέλθει με κάποια βελτιωμένη πρόταση, χωρίς ωστόσο αυτό να προεξοφλεί ότι και η απάντηση θα είναι θετική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ