Στρέλνιεκς : «Να μείνουμε ενωμένοι και να πάρουμε το ματς στο ΟΑΚΑ»

Στρέλνιεκς : «Να μείνουμε ενωμένοι και να πάρουμε το ματς στο ΟΑΚΑ»

Ο Λετονός γκαρντ του Ολυμπιακού στάθηκε μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ποσό συγκέντρωση πρέπει να υπάρχει στην ομάδα του για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Ο Ολυμπιακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο.  Το 2-1 του Παναθηναϊκού τον ανάγκαζε να μπει με το μαχαίρι στα δόντια στο ΣΕΦ την Πέμπτη,  να παλέψει κάθε κατοχή,  να βρει σκορ από όποιον περάσει στο παρκέ,  αλλά και να κλείσει… στόματα σε όποιον τον έχει κατακρίνει τόσο καιρό.

Με το πρόσωπό του να λάμπει από ικανοποίηση,  ο Γιάνις Στρέλνιεκς μίλησε μέσα από to10.gr για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και το ποσό διαφορετική εμφανίστηκε η ομάδα του σε σχέση με το ΟΑΚΑ.  Μάλιστα στάθηκε στην ευστοχία του Ολυμπιακού αλλά και το πως θα πρέπει πλέον να παρουσιαστεί στον 5ο τελικό.

Αναφερόμενος λοιπόν στο πως νιώθει μετά την εικόνα της ομάδας του στο Game 4 των τελικών της Stoiximan.gr Basket League,  ο Λετονός γκαρντ είπε:,

«Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε τώρα.  Το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και τώρα έχουμε ένα ματς-πρωτάθλημα στην έδρα τους που πρέπει να πάρουμε.  Οφείλουμε να συγκρατήσουμε αυτά τα θετικά συναισθήματα για τον τελευταίο ματς της σεζόν».

Για το γεγονός πως η ομάδα του έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο ΣΕΦ,  ο Στρέλνιεκς σχολίασε ότι αυτό:» είναι θετικό. Πάντα είναι θετικό να παίζεις καλά,  όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον Παναθηναϊκό και για το ότι θα επιστρέψει και θα αντιδράσει γιατί δεν έπαιξαν καλά,  θα είναι το τελευταίο τους παιχνίδι και θα προσπαθήσουν να παίξουν καλά».

Ο Ολυμπιακός πήρε ενέργεια και από την άμυνα του και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η σειρά έφτασε στο 2-2 και τα πάντα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ. Ο Στρέλνιεκς πάντως είχε αντίθετη άποψη και αρκέστηκε στο να πει ότι: «Είναι πολύ δύσκολο να το πεις αυτό γιατί προσπαθήσαμε να δώσουμε τα πάντα, γιατί εάν χάναμε αυτό το παιχνίδι τα πάντα θα τελείωναν για εμάς.  Ήταν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου για εμάς.  Το απολαύσαμε,  θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι. Οπότε πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να πάρουμε το τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ».

Μεγάλη κουβέντα πάντως έχει γίνει και για την επίθεση του Ολυμπιακού.  Μετά τους κάτω από τους 60 πόντους στο ΟΑΚΑ,  οι Πειραιώτες πέρασαν τους 90 στο ΣΕΦ.  Η εξήγηση του Λετονού γκαρντ ήταν κάπως διαφορετική για αυτές τις αυξομειώσεις τονίζοντας πως: «Ξέρεις αν παρακολουθήσεις την σεζόν μας φέτος θα δεις ότι επιθετικά έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Οπότε υπάρχουν παιχνίδια που έχουμε ελεύθερα σουτ και τα χάσαμε. Όμως σε μερικά αλλά,  με κάποιον τρόπο και βάσει της ψυχολογίας μας προσπαθούμε να μειώσουμε αυτήν την αστάθεια. Σήμερα (σ. σ.  χτες)  αυτά τα σουτ μπήκαν και όταν παίζουμε καλή άμυνα,  αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολο.  Αλλά όπως και να το κάνεις είναι μπάσκετ.  Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να σκοράρουμε στα ελεύθερα σουτ που μα;  δίνονται».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με το αν πιστεύει ότι μπορεί και πάλι ο Ολυμπιακός να αποδράσει από την έδρα του Παναθηναϊκού με το διπλό,  ο Στρέλνιεκς ήταν ξεκάθαρος..

«Οφείλεις και ο ίδιος να έχεις ελπίδες για να πάρεις το ματς σε αυτήν την έδρα.  Είναι το τελευταίο ματς της σεζόν. Ότι και να συμβαίνει εκεί,  όση τρέλα και να επικρατεί εκεί,  όσο δύσκολο και ας είναι.  Εσύ οφείλεις να είσαι έτοιμος. Έχει μείνει ένα ακόμα παιχνίδι. Ένα ακόμη… «, δήλωσε ο γκαρντ του Ολυμπιακού πριν μας ευχαριστήσει και οδηγηθεί για τα αποδυτήρια της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ