Ολυμπιακός – Καρδίτσα 85-73: Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και τώρα «διαβολοβδομάδα»

Ολυμπιακός – Καρδίτσα 85-73: Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και τώρα «διαβολοβδομάδα»

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο... πρόσωπα απέναντι στην Καρδίτσα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε ρυθμό και κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 85-73, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στη «διαβολοβδομάδα».

Για ένα ημίχρονο η Καρδίτσα ήταν άκρως ανταγωνιστή, όμως ο Ολυμπιακός έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα επικρατώντας με σκορ 85-73, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League, με τους Πειραιώτες να στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην επικείμενη «διαβολοβδομάδα» για τη Euroleague.

Οι Θεσσαλοί έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο σε όλο το παιχνίδι, όμως η ποιότητα των Ερυθρόλευκων μίλησε στο φινάλε και έτσι κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί που έχουν χτίσει τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μιχάλης Λούντζης που σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ πολύ καλή δουλειά έκαναν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης (14π), Μόουζες Ράιτ (11π) και Αϊζάια Κάνααν (11π). Από την άλλη πλευρά, ο Σακ Μπιουκάναν μέτρησε 18 πόντους, με τον Ρομέλο Γουάιτ να προσθέτει άλλους 13 και τον Τέβιν Μακ να έχει 10.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καρδίτσα να έχει όρεξη να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να πετύχει εύκολα καλάθια, με τον Ολυμπιακό να κοιτά πιο πολύ το… σετ παιχνίδι. Ο τρόπος των Θεσσαλών λειτούργησε εν μέρει, καταφέρνοντας να προηγηθούν με 10-6, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπιουκάναν που ήταν εξαιρετικός. Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση με ένα 4-0 του Μήτρου-Λονγκ για το 10-10 στο 6′. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν να χτίζουν μια διαφορά τρέχοντας ένα επιμέρους 11-5 με τρία μακρινά σουτ των Παπανικολάου, Μήτρου-Λονγκ και Λούντζη βρέθηκαν στο 21-15 στο 9′. Η Καρδίτσα όμως δεν το έβαλε κάτω και έκλεισε την πρώτη περίοδο μόλις στο -2 με το 21-19 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μπόλικη ενέργεια κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να τρέξουν ένα σερί 7-0 και να προηγηθούν με +5 (26-21). Η Καρδίτσα συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα όντας στο 30-27 στο 15′. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κατάφερε να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία με Πετρούσεφ να σκοράρει για το 34-34 στο 17′. Μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά με 37-36 χάρη σε ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη. Ωστόσο, η Καρδίτσα ήταν εκείνη έκλεισε την περίοδο όντας μπροστά στο σκορ, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 41-39.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Ολυμπιακό να πιέζει περισσότερο, καταφέρνοντας να πάρει το προβάδισμα με ένα τρίποντο του Κάνααν για το 46-45, όμως η Καρδίτσα δεν ήταν διατεθημένη να τα παρατήσει, περνώντας εκ νέου μπροστά με το 52-48 στο 34′. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να… κυνηγούν στο σκορ, όμως στο φινάλε μπόρεσαν να βρουν τις απαραίτητες λύσεις με τους Λούντζη, Πίτερς και Κάνααν, κλείνοντας έτσι την περίοδο μπροστά στο σκορ και στο +5 χάρη στο 62-57.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε δύο αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές. Τον Λούντζη και τον Ράιτ που με συνεχόμενους πόντους κατάφεραν να στείλουν τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Από εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έκαναν σωστή διαχείριση, παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι παίκτες της Καρδίτσας για να πλησιάσουν κι άλλο στο ματς. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με το τελικό 85-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 37-36, 53-57, 85-73.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ