Μην το πει ούτε του Παππά

Μην το πει ούτε του Παππά

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα εν πολλοίς χάρη στον Νίκο Παππά κι αυτό είναι παράδοξο αν κρίνει κανείς από την παρουσία του διεθνούς γκαρντ στη σειρά των τελικών και όχι μόνο...

Πόσοι περιμένατε με δεδομένη την εξέλιξη που είχε η σειρά των τελικών ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε τελικά πρωτάθλημα χάρη στον Νίκο Παππά; Λίγοι, κι αυτό είναι βέβαιο. Όχι επειδή ο Παππάς είναι κακός παίκτης ή δεν έχει τον χαρακτήρα για να βγει μπροστά στα δύσκολα. Κάθε άλλο.

Αλλά διότι η παρουσία και προσφορά του στον Παναθηναϊκό από τον Φλεβάρη και μετά ήταν διαρκώς φθίνουσα. Με αποκορύφωμα τους πρώτους τέσσερις τελικούς, όπου ήταν ουσιαστικά εξαφανισμένος.

Κι όμως, αν δεν ήταν αυτός να βγάλει ενέργεια και να δώσει μαζεμένες επιθετικές λύσεις στην τρίτη περίοδο, να απαγορεύσει επί της ουσίας να φανεί το κενό του φορτωμένου με τέσσερα φάουλ Νικ Καλάθη στο πιο κρίσιμο διάστημα του αγώνα, πιθανώς ο πέμπτος τελικός και τα φετινά πλέι οφ συνολικά να είχαν άλλη κατάληξη.

Είναι αρκετά παράδοξο αυτό που συνέβη, καθώς από τον Φλεβάρη που ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Μάικ Τζέιμς και μετά, ο Παππάς έχασε τον βασικό ρόλο που είχε στο rotation του Πασκουάλ και μαζί και το κέφι του. Διότι είναι τέτοιος παίκτης. Η ψυχολογία και η διάθεσή του επηρεάζονται σε κρίσιμο βαθμό από το αν και πόσο παίζει.

Άρχισε να παίζει λιγότερο, να βοηθά λιγότερο, καθώς δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος με ό,τι συνέβαινε και στους τελικούς φάνηκε σα να μην τον υπολογίζει καθόλου ο Πασκουάλ.

Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ τον άφησε στο παρκέ για 16′.36», αυτός έβαλε μόνο έναν πόντο, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν ανταποκρίθηκε σε όσα του ζήτησε ο προπονητής του στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έχασε και ο Πασκουάλ δεν τον έβαλε ούτε για ένα δευτερόλεπτο στον δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ, ο οποίος έληξε με νίκη των «πρασίνων». Λέγεται ότι τον κράτησε στον πάγκο για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κακή αμυντική παρουσία του στον πρώτο τελικό.

Όμως και στους επόμενους δύο ο Παππάς έπαιξε ελάχιστα. Τρία λεπτά στον τρίτο και σχεδόν τέσσερα στον τέταρτο, πέρα από ένα δυο άστοχα σουτ, δεν έκανε τίποτα άλλο και φάνηκε ο μεν Πασκουάλ να μην τον υπολογίζει ο δε Παππάς να είναι εντελώς εκτός κλίματος.

Μετά από ένα τέτοιο σερί στη σειρά σχεδόν κανείς δεν θα πόνταρε τα λεφτά του στο ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε πρωτάθλημα με τον Παππά. Συνέβη όμως. Εν πολλοίς αναγκαστικά, διότι το γρήγορο φόρτωμα με φάουλ των Αντετοκούνμπο και Καλάθη υποχρέωσαν τον Πασκουάλ να αναζητήσει άλλες λύσεις για το μαρκάρισμα του Σπανούλη, καθώς ο Λεκαβίτσιους, που επιστρατεύτηκε πρώτος, δεν μπορούσε ούτε να ενοχλήσει τον Λαρισαίο.

Ο Καταλανός έπαιξε το χαρτί του Παππά, γιατί δεν είχε κι άλλο στα χέρια του, και του βγήκε. Ο διεθνής γκαρντ πήγε καλά στο μαρκάρισμα του Σπανούλη, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι έδωσε πολλές επιθετικές λύσεις στο διάστημα εκείνο στο οποίο ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με διψήφια διαφορά και ουσιαστικά «καθάρισε»: την τρίτη περίοδο. Τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους χωρίς να χάσει σουτ και ήταν ο παίκτης-κλειδί στην τελική επικράτηση.

Έδειξε δε ότι όταν παραμένει συγκεντρωμένος και το μυαλό του δεν τρέχει αλλού, μπορεί να κάνει τη δουλειά ακόμα κι αν παίζει λίγο. Στον πέμπτο τελικό έπαιξε όλα κι όλα 10′.32». Δεν ήταν καν ο μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής στη σειρά των τελικών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ