Ψάχνει χορηγό και τηλεόραση ο ΕΣΑΚΕ

Ψάχνει χορηγό και τηλεόραση ο ΕΣΑΚΕ

Την πιο μεγάλη μέρα του καλοκαιριού ο ΕΣΑΚΕ συνειδητοποίησε πως βρίσκεται αντιμέτωπος με το πιο μεγάλο πρόβλημά του, καθώς καλείται να αναζητήσει νέο χορηγό. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε ξεκάθαρο από την ενημέρωση που παρέσχε ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ότι η συνεργασία με την εταιρεία […]

Την πιο μεγάλη μέρα του καλοκαιριού ο ΕΣΑΚΕ συνειδητοποίησε πως βρίσκεται αντιμέτωπος με το πιο μεγάλο πρόβλημά του, καθώς καλείται να αναζητήσει νέο χορηγό. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε ξεκάθαρο από την ενημέρωση που παρέσχε ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ότι η συνεργασία με την εταιρεία stoiximan.gr πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί.

Άρα ένα πολύ σημαντικό έσοδο για τις 11 από τις 14 ομάδες της Basket League (διότι, ως γνωστό, οι τρεις μεγάλοι του κέντρου, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, τραβούν εδώ και καιρό το δικό τους αυτόνομο δρόμο) εκλείπει και πρέπει να αναπληρωθεί. Ο Γαλατσόπουλος δεσμεύθηκε πως θα γίνουν ενέργειες ώστε να βρεθεί συμφωνία με άλλο χορηγό πολύ σύντομα, παρ’ όλα αυτά τα πράγματα είναι δύσκολα.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δεν είναι πια εύκολο να στραφεί ο ΕΣΑΚΕ στη στοιχηματική αγορά, που πρόσφερε κάποιες λύσεις τα προηγούμενα χρόνια, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός συμφώνησε πρόσφατα με άλλη στοιχηματική εταιρεία και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με διαφορετική στοιχηματική εταιρεία.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο ΕΣΑΚΕ και με τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεδομένου ότι και σε αυτό το κομμάτι οι τρεις μεγάλοι του κέντρου έχουν τις δικές τους ξεχωριστές συμφωνίες με την Cosmote TV, η οποία δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το υπόλοιπο «πακέτο». Ελλείψει άλλων ενδιαφερομένων, η Λίγκα θα καθήσει στο τραπέζι ξανά με την ΕΡΤ, η οποία είχε κι αυτή τη σεζόν τα δικαιώματα των άλλων 11 ομάδων της Basket League, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η δημόσια τηλεόραση είναι διατεθειμένη να μιλήσει μόνο αν υπάρξει μια μικρή μείωση στο ποσό που θα διαθέσει φέτος. Άρα ακόμα λιγότερα χρήματα για τις 11 ομάδες.

Αίθουσα «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Μέσα σε αυτό το κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του προέδρου, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, να ονομαστεί η αίθουσα του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ «Παύλος Γιαννακόπουλος» ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μεγάλη προσφορά του πρόσφατα εκλιπόντος στο ελληνικό μπάσκετ και στον ΕΣΑΚΕ, του οποίου υπήρξε εκ των θεμελιωτών.

Αποφασίστηκε, επίσης, η κλήρωση της Basket League της σεζόν 2018-19 να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν, προκειμένου να διευκολυνθεί ο έγκαιρος προγραμματισμός των ομάδων για τις εγχώριες και διεθνείς υποχρεώσεις τους. Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ορίστηκε για τις 17 Ιουλίου και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας θα επαναληφθεί στις 23/7.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το χορηγικό πλάνο για τα επόμενα δύο χρόνια και αρχίζει άμεσα η υλοποίηση του, ενώ ορίστηκε ο μεγαλομέτοχος του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης, Σύμβουλος Διεθνούς Μάρκετινγκ του ΕΣΑΚΕ (International Marketing Advisor).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ