Αποφασίζει ο Μπλατ για τους υπόλοιπους ξένους

Αποφασίζει ο Μπλατ για τους υπόλοιπους ξένους

Στον Πειραιά κρίνονται όλοι, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δείχνει σίγουρος μεν, αλλά υπάρχει το ΝΒΑ, ενώ Στρέλνιεκς, Τιλί και ΜακΛίν είναι στον… αέρα.

Στον Ολυμπιακό έχουν βάλει μπρος για τα καλά το «χτίσιμο» του ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ντέιβιντ Μπλατ, να τίθεται το θέμα των παικτών που θα αποχωρήσουν από το λιμάνι και πιο συγκεκριμένα για τους ξένους, που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων.

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Σίγουρα παρελθόν αποτελούν οι Μπόμπι Μπράουν (αποχαιρέτησε ήδη), ο Κάιλ Ουίλτζερ (δεν ανανεώθηκε) και ο Μπράιαν Ρόμπερτς (έκανε χρήση του opt out ο Ολυμπιακός).

Η ομάδα του Πειραιά έχει στις τάξεις της ακόμα 4 ξένους, για το μέλλον των οποίων θα αποφασίσει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Σίγουρος θεωρείται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αν και με αυτόν υπάρχει ένα ερωτηματικό. Ο Μπλατ δεν αρέσκεται στους 7footer σέντερ, θέλει αθλητικότητα στο «5» και ουσιαστικά δεν ταιριάζει στο πλάνο του. Ο «Μίλου» από την άλλη έχει συμβόλαιο, προέρχεται από μία μέτρια σεζόν, ενώ πάντα είναι στο στόχαστρο των Σπερς για το ΝΒΑ. Για να φύγει από τον Ολυμπιακό, τα «σπιρούνια» πρέπει να πληρώσουν το buy out του και μέχρι στιγμής οι πιθανότητες δεν λένε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθεί ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Λετονός γκαρντ είναι ίσως ο πιο αδικημένος από τους ξένους στο λιμάνι. Θεωρείται ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά, ο Ολυμπιακός είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του εντός και εκτός παρκέ και έχει μόνο φίλους στο ΣΕΦ. Η λογική λέει πως θα παραμείνει στους Ερυθρόλευκους, καθώς το σουτ του δεν βρίσκεται εύκολα στην αγορά και είναι από τις πιο safe επιλογές στην περιφέρεια.

Για να πάμε στους δύο παίκτες που η απόφαση του Μπλατ είναι καθοριστική για την παραμονή τους. Ο Τζαμέλ ΜακΛίν και ο Κιμ Τιλί είναι τα πιο σοβαρά ερωτηματικά για τη νέα εποχή στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός σέντερ όπως και ο Γάλλος έχουν οψιόν στα συμβόλαιά τους. Αυτό σημαίνει πως στις επόμενες ημέρες ο Μπλατ θα πρέπει να εισηγηθεί την ανανέωσή τους ή το να πληρωθεί αυτό το μικρό ποσοστό για να μείνουν ελεύθεροι. Σε ό,τι αφορά τον Μακ Λιν, σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που ψάχνει ο Μπλατ και αρέσκεται να δουλεύει στο «5». Δεν είναι rim protector και αυτό που όλοι περιμένουν είναι την Πέμπτη ή έστω τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Από το μικροσκόπιο θα περάσει και ο Κιμ Τιλί. Ο Γάλλος φόργουορντ δεν κατάφερε τη χρονιά που πέρασε να δικαιολογήσει τον λόγο της ύπαρξής του στο ρόστερ των Πειραιωτών. Δεν φταίει αυτός, καθώς οι τραυματισμοί που προέκυψαν τον έθεσαν νοκ άουτ. Το συμβόλαιό του είναι σε λογικά πλαίσια, ο Μπλατ ξέρει ποιος είναι, μέχρι τις 5 του Ιούλη μπορούν στο λιμάνι να κάνουν ό,τι έκαναν και με τον Ρόμπερτς (χρήση του opt out) και αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ