Πρώτη φορά με ξένο προπονητή και οι τρεις!

Πρώτη φορά με ξένο προπονητή και οι τρεις!

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, διότι από το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν περάσει κατά καιρούς ουκ ολίγοι ξένοι προπονητές, όμως η σεζόν που έρχεται θα είναι η πρώτη κατά την οποία και οι τρεις μεγάλες ομάδες του λεκανοπεδίου της Αττικής θα έχουν στον πάγκο τους τεχνικό που δεν είναι Έλληνας! Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον Τσάβι […]

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, διότι από το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν περάσει κατά καιρούς ουκ ολίγοι ξένοι προπονητές, όμως η σεζόν που έρχεται θα είναι η πρώτη κατά την οποία και οι τρεις μεγάλες ομάδες του λεκανοπεδίου της Αττικής θα έχουν στον πάγκο τους τεχνικό που δεν είναι Έλληνας! Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Ολυμπιακός τον Ντέιβιντ Μπλατ και η ΑΕΚ τον Λούκα Μπάνκι.

Άλλες φορές είχε η μία ομάδα και δεν είχαν οι άλλες δύο, άλλες είχαν οι δύο και δεν είχε η μία, όμως και οι τρεις μαζί δεν είχαν ποτέ ξένους προπονητές. Κάτι τέτοιο λίγο έλειψε να γίνει το 2001-02, όμως ο Λευτέρης Σούμποτιτς, που κάθησε στον πάγκο του Ολυμπιακού, λογίζεται Έλληνας. Ο Παναθηναϊκός είχε τότε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η ΑΕΚ τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Η πρώτη από τις τρεις αυτές ομάδες που έφερε ξένο προπονητή ήταν ο Παναθηναϊκός, τον Μίο Στεφάνοβιτς το 1965. Τότε η ΑΕΚ είχε αρχικά τον Μίσα Πανταζόπουλο και μετά τον Θέμη Χολέβα και ο Ολυμπιακός τον Γιάννη Σπανουδάκη. Τη διετία 1980-82 η ΑΕΚ είχε τον Αμερικανό Φρανκ Ντέβελι, αλλά ο Παναθηναϊκός τον Κώστα Πολίτη και ο Ολυμπιακός τον Γιώργο Μπαρλά.

Και τη δεκαετία του 1990 όταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήγε στον Ολυμπιακό και ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ήταν στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ είχε τον Γιάννη Ιωαννίδη. Κι όταν πήρε τον Ίβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς πήγε στο «τριφύλλι», ο Ολυμπιακός είχε τον Ιωαννίδη ξανά και τον Ηλία Ζούρο.

Ενώ λίγο αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ο Παναθηναϊκός είχε τον Ομπράντοβιτς και ο Ολυμπιακός τους Γιόνας Καζλάουσκας και Πίνι Γκέρσον, η ΑΕΚ είχε Έλληνες προπονητές. Τον Φώτη Κατσικάρη, τον Λευτέρη Κακιούση και τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ