ΑΕΚ : Τι συμβαίνει με τον Καββαδά;

ΑΕΚ : Τι συμβαίνει με τον Καββαδά;

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η σεζόν και ενόψει της συζήτησης για τον καταρτισμό του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, η ΑΕΚ άφηνε να εννοηθεί ότι από την ομάδα που κατέκτησε το BCL και το Κύπελλο Ελλάδας υπάρχουν μόνο δύο παίκτες με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά (Σάκοτα, Λαρεντζάκης) και άλλοι δύο με οψιόν […]

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η σεζόν και ενόψει της συζήτησης για τον καταρτισμό του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, η ΑΕΚ άφηνε να εννοηθεί ότι από την ομάδα που κατέκτησε το BCL και το Κύπελλο Ελλάδας υπάρχουν μόνο δύο παίκτες με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά (Σάκοτα, Λαρεντζάκης) και άλλοι δύο με οψιόν της ομάδας να τα ανανεώσει (Ξανθόπουλος, Καββαδάς).

Αυτό είπαν και στον Λούκα Μπάνκι, όταν ζήτησε να μάθει ποια είναι η κατάσταση του ρόστερ και σε ποιους παίκτες από την περσινή ομάδα είναι υποχρεωμένος να υπολογίζει. Μόνο που, απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει ένα μπέρδεμα με τον Βασίλη Καββαδά. Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο ίδιος υποστηρίζει πως τον περασμένο Νοέμβριο υπέγραψε με την ΑΕΚ κλειστό συμβόλαιο και για τη σεζόν 2018-19. Κάτι που αν ισχύει, σημαίνει πως δεν είναι στο χέρι της ΑΕΚ να τον αποδεσμεύσει, αν το θελήσει, αλλά θα πρέπει να διαπραγματευτεί μαζί του τη λύση του συμβολαίου του.

Έχει νόημα αυτή η συζήτηση, διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στην ΑΕΚ θέλουν να κρατήσουν τον διεθνή σέντερ. Σε συνεννόηση πλέον και με τον Λούκα Μπάνκι, ο οποίος θα πάρει την τελική απόφαση, εξετάζουν ένα σενάριο με τον Καββαδά και έναν με κάποιον άλλον Έλληνα σέντερ (τον Μαυροειδή ή κάποιον άλλον), ο οποίος θα έχει το ρόλο του πέμπτου ψηλού στη 12άδα. Ωστόσο, αν πράγματι ο Καββαδάς έχει συμβόλαιο σε ισχύ, αυτό μπορεί να διαφοροποιήσει το πλάνο.

Σε κάθε περίπτωση αυτές τις μέρες αναμένονται επαφές του ατζέντη του διεθνούς σέντερ με την ΑΕΚ προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αλλά και το μέλλον του παίκτη στην ομάδα.

Ο Ξανθόπουλος, ο Βασιλόπουλος και οι ξένοι

Σε αντίθεση με τον Καββαδά, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έχει σίγουρα οψιόν στο συμβόλαιό του και για την επόμενη σεζόν και όλα δείχνουν ότι θα ενεργοποιηθεί. Ο Λούκα Μπάνκι έχει λάβει θετική εισήγηση από τους συνεργάτες του για την παραμονή του διεθνούς γκαρντ και τίποτα δεν δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα φύγει.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα ήθελε να κρατήσει και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο για να τον κάνει «ζευγάρι» στη θέση «3» με τον Χάρη Γιαννόπουλο. Ο Βασιλόπουλος δεν έχει συμβόλαιο, όμως, και η κουβέντα μαζί του θα γίνει από την αρχή.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους, το αρχικό πλάνο αφορά την απόκτηση τριών γκαρντ (δύο πόιντ κι ενός σούτινγκ γκαρντ) και τριών ψηλών (δύο σέντερ κι ενός πάουερ φόργουορντ). Από τους ξένους της φετινής ομάδας, υπάρχει διάθεση να μείνουν τρεις, αλλά οι δυσκολίες είναι πολλές.

Ο Κέβιν Πάντερ έχει δύο πολύ καλές προσφορές από την Μπάνβιτ και την Τουρκ Τέλοκομ στην Τουρκία, της τάξης των 300.000 δολαρίων, και σε αυτά τα χρήματα δεν είναι διατεθειμένη να ανέβει η ΑΕΚ. Ο Βινς Χάντερ προσπαθεί να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, μετέχει στα summer leagues, που γίνονται αυτό τον καιρό στις ΗΠΑ και δεν έχει προς το παρόν το μυαλό του στην Ευρώπη. Και ο Ντελρόι Τζέιμς έχει ανεβάσει τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Παράλληλα εξετάζονται κι άλλες λύσεις τόσο στις θέσεις όπου αγωνίζονται οι συγκεκριμένοι παίκτες, όσο και στις άλλες που πρέπει να καλυφθούν και πλέον αναμένονται οι αποφάσεις του Λούκα Μπάνκι σχετικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ