Παλιάντζας : «Απόφαση καρδιάς η παραμονή του Φλιώνη στον Άρη»

Παλιάντζας : «Απόφαση καρδιάς η παραμονή του Φλιώνη στον Άρη»

Ο εκπρόσωπος του νεαρού γκαρντ αναφέρθηκε στο πως άλλαξε το σκηνικό τις τελευταίες ημέρες και έτσι ο Φλιώνης παρέμενε στον Αυτοκράτορα.

Ο εκπρόσωπος του Δημήτρη Φλιώνη, Βασίλης Παλιάντζας φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και αναφέρθηκε σε όλο το παρασκήνιο της παραμονής του πελάτη του στον Αρη. Μεταξύ άλλων εξήγησε πόσο πολύ ο 21χρονος γκαρντ ήθελε να παραμείνει στους κίτρινους και παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε από διάφορους παράγοντες, έμεινε στον Αυτοκράτορα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Yellow 92,8:

Για την απόφαση του Φλιώνη να μείνει στον Άρη είπε: Υπήρχε πίεση και από άλλες ομάδες για να γίνει η μετακίνηση του. Παρ’ όλα αυτά όμως η επιμονή και των ανθρώπων του Άρη ουσιαστικά τον έκανε να αρνηθεί κάποιες προτάσεις και να δεχτεί τελικά του Άρη και πλάνο του κόουτς Αγγέλου που θεωρεί ότι είναι το ιδανικό σε ότι αφορά το μέλλον.

Για την πρόταση του Λαυρίου είπε: Οι άνθρωποι του Λαυρίου έκαναν μία πολύ φιλότιμη προσπάθεια για να μεταπείσουν την απόφαση του αθλητή. Ήταν μία πρόταση που την είχαμε ξεχωρίσει.

Για τον Φλιώνη είπε: Ο προπονητής, οι διοίκηση και διάφοροι εξωδιοικητικοί παράγοντες έπαιξαν όλοι τον ρόλο τους. Ήταν οι δύο τελευταίες μέρες που δέχτηκε μεγάλη πίεση αλλά είναι λογικό να προβληματιστεί ο αθλητής, από εκεί και πέρα τέλος καλό, όλα καλά. Συνεχίζει στην ομάδα στην οποία είναι συναισθηματικά συνδεδεμένος, παρόλο που δεν θα δείτε τον Δημήτρη να πουλάει οπαδιλίκι όπως λέμε είναι πιθανότατα η μοναδική περίπτωση εν ενέργεια αθλητή που είναι η μοναδική φανέλα που έχει φορέσει ενός συλλόγου και πόσο μάλλον ενός μεγάλου συλλόγου. Δεν έχει αλλάξει φανέλα είναι του Άρη και της Εθνικής.

Ήταν η πρώτη του επιλογή και δική του απόφαση. Δέχτηκε κάποιες περικοπές οφειλομένων και διάφορα άλλα πράγματα, σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη οικονομική πρόταση του Άρη αλλά όπως είπαμε το συναίσθημα, το πλάνο του κόουτς και η διάθεση των ανθρώπων και η σοβαρότητα που δείξανε παίξανε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του.

Για το τι ρόλο να περιμένει ο κόσμος από τον Δημήτρη είπε: Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο είναι απόφαση του προπονητή καθαρά αλλά απ’ όσο έχουμε αντιληφθεί τον υπολογίζει και τον ήθελε πάρα πολύ και ο ίδιος οπότε γι’ αυτό υπήρχε και αυτή η εξέλιξη. Αν δεν είχε έναν ρόλο τον οποίο θα τον γέμιζε ούτε ο ίδιος ο προπονητής θα κρατούσε τον αθλητή, ούτε ο ίδιος ο αθλητής θα έμενε.

Για την προσωπική προπόνηση του αθλητή είπε: Όπως για όλους τους αθλητές το καλοκαίρι είναι η περίοδος που δουλεύουν για τον εαυτό τους γιατί μέσα στην χρονιά δουλεύουν για την ομάδα και αποκλειστικά πάνω στο πλάνο της κάθε αγωνιστικής χωρίς να έχουν την πολυτέλεια να αναπτύξουν κάποιες δεξιότητες στο παιχνίδι. Αυτό το πράγμα μπορεί να το κάνει φέτος ο Δημήτρης για πρώτη φορά γιατί από 13 χρονών είναι στις εθνικές ομάδες και κινώντας από την πανπαίδων, παίδων, εφήβων, U17, U19, νέων αντρών και ούτω καθεξής. Είναι το πρώτο καλοκαίρι που δουλεύει σε ατομικό επίπεδο, γνωρίζει τις αδυναμίες του και δουλεύει με μεγάλη επιμονή για να αναπτυχθεί.

Για το αν θα περιμένουμε έναν πιο ώριμο Φλιώνη είπε: Επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μέσα στον σύλλογο που τον γνωρίζουν μπορεί να είναι ένας χαμηλών τόνων εκτός γηπέδου. Θα δώσω ένα παράδειγμα να υπενθυμίσω κάποιο πράγμα. Ο Δημήτρης πριν 5 χρόνια το 2013 ήταν πάντα αρχηγός στα τμήματα της ηλικίας του στον Άρη. Σαν αρχηγός των παίδων έπαιξε έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης είχε τρία χρόνια να κατακτήσει την 1η θεση, ήταν ο Άρης 3 πόντους πάνω, πήγε το παιχνίδι στην παράταση επειδή έβαλε ο ΠΑΟΚ ένα τρίποντο, ο Άρης έχασε το παιχνίδι, ο Δημήτρης είχε χάσει 2-3 βολές και μετά δεν βγήκε από τα αποδυτήρια. Είχε αδειάσει όλο το γήπεδο είχαν φύγει οι παίκτες και αναγκάστηκαν να τον πάρουν κάποιοι άνθρωποι από μέσα γιατί τον είχε πειράξει τόσο πολύ.

Την επόμενη χρονιά έπαιζε τελικό εφήβων Άρης-ΠΑΟΚ στο οποίο ο Δημήτρης είχε παίξει καθοριστικό ρόλο ήταν ο βασικότερος συντελεστής. Θυμάμαι τον είδα λίγο μετά το παιχνίδι και του είπα ότι δεν φαίνεται αρκετά ικανοποιημένος και μου είπε ότι είναι γιατί αυτό το χρωστούσε από πέρυσι. Γενικά είναι ένας αθλητής που είναι χαμηλών τόνων αλλά στοχεύει και επιδιώκει πάντα πολύ ψηλά. Δεν έχει πρόβλημα, δεν φοβάται του αρέσουν οι προκλήσεις και οι δύσκολες καταστάσεις. Είναι ένας παίκτης που λειτουργεί κυριότερα με το μυαλό και την αντίληψη και αυτό είναι από τα βασικότερα για το άθλημα.

Σαν χαρακτήρας είναι τελειομανής και δεν αρκείται στο κάποια εφήμερη επιτυχία ή αποτυχία, στοχεύει πάντα στην κορυφή. Νομίζω συνάδει με το DNA του συλλόγου και των απαιτήσεων Άρη. Του αρέσουν οι ευθύνες, έχει την αίσθηση της ευθύνης και γι’αυτόν και από αυτόν.

Για το αν συνεχίζει ο Δημήτρης την Ιατρική είπε: Ο Δημήτρης είναι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, δεν στοχεύει να ακολουθήσει την ιατρική ευθύνη πόσο μάλλον ακαδημαϊκά για να μπορέσει να τελειώσει την σχολή καθώς χρειάζεται πολλές ώρες. Αυτές τις ώρες έχει πάρει την απόφαση τις επενδύει στο γήπεδο. Η Ιατρική είναι ένα στοίχημα προσωπικό όπως και άλλα πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ο Δημήτρης είχε στόχο να περάσει πρώτος στην Ιατρική παρότι είχε τα μπόνους μορίων λόγω αθλητικών επιτυχιών αλλά αποφάσισε να μη τα χρησιμοποιήσει πότε και να κάτσει να διαβάσει. Πέρασε μέσα στους 10 πρώτους και εκεί επιτεύχθηκε ο στόχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ