Μαυροκεφαλίδης : «Ταιριάζει γάντι ο Τουπάν στο μπάσκετ του Μπλατ»

Μαυροκεφαλίδης : «Ταιριάζει γάντι ο Τουπάν στο μπάσκετ του Μπλατ»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αναλύει στο 10.gr το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και τονίζει «Δεν τον αφήνεις μόνο του στο τρίποντο. Θα σε τιμωρήσει».

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Άξελ Τουπάν από την Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον Γάλλο φόργουορντ να αφήνει την Λιθουανία και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον Ντέιβιντ Μπλατ και την Ελλάδα.

Ο Τουπάν ήταν το αγαπημένο παιδί του Σάρας. Συχνά με τον δυναμικό του χαρακτήρα και την ενέργεια που είχε μέσα του, δυσανασχετούσε για όσα έπραττε στο παρκέ, όμως ο Σάρας πάντα προσπαθούσε να τον βάλει στον σωστό το δρόμο.

Τώρα η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό είναι σίγουρα ένα ακόμα άλμα στην καριέρα του. Το ΝΒΑ ήταν στο μυαλό του, όμως οι Ερυθρόλευκοι αποτελούν μία ομάδα επιπέδου Final 4 Ευρωλίγκας και αυτό είναι που ενδιέφερε εξ αρχής και τον ίδιο.

Ποιος είναι όμως ο Τουπάν; Προτιμήσαμε από την μεριά μας να μιλήσουμε με έναν αντίπαλο του. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πέρασε μία σεζόν στην Λιέτουβος Ρίτας, με την οποία έτυχε στους τελικούς της Λιθουανίας με την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Σε μία σειρά λοιπόν που έληξε 4-1 υπέρ της ομάδας του Κάουνας, ο Τουπάν ήταν άποντος το πρώτο ματς αλλά στη συνέχεια είχε 7 πόντους με 1/2 διπ, 1/2 τριπ. 3 ριμπ στο δεύτερο, 8 πόντους με 2/2 διπ, 1/1 τριπ. 4 ριμπ. στο τρίτο, 8 πόντους με 1/2 διπ, 2/2 τριπ. 4 ριμπ. στο τέταρτο και 5 πόντους με 1/2 διπ, 1/2 τριπ. στο πέμπτο.

Το 10.gr λοιπόν ζήτησε την άποψή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη για το νέο αποκτημα των Ερυθρόλευκων.

-Εχοντας παίξει ως αντίπαλός του Άξελ Τουπάν, πες μας μερικά πράγματα για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Τι θα κερδίσουν οι Ερυθρόλευκοι από αυτόν;

«Νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στο στιλ του Μπλατ αυτή η κίνηση. Ο Τουπάν διαθέτει την αθλητικότητα που ψάχνει από τους παίκτες του. Είναι φοβερός στο ανοιχτό γήπεδο, δυσκολεύεται στο πέντε-πέντε αλλά δεν νομίζω ότι να έχει θέμα με αυτό το κομμάτι. Γιατί νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να τρέξει όσο γίνεται. Νομίζω είναι μία πολύ καλή προσθήκη. Με την Ζαλγκίρις έκανε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, ο Σαρας τον χρησιμοποιούσε ιδανικά. Ο Μπλατ λοιπόν είναι πανέξυπνος και θα κάνει το ίδιο».

– Πολύ συζήτηση γίνεται για το περιφερειακό του σουτ. Από την άλλη, στους τελικούς (αλλά και στα ματς με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας), ο Τουπάν είχε 5/7 τρίποντα. Εσένα ποια είναι η άποψή σου για αυτό;

«Εμείς όταν παίζαμε τελικούς με την Ζαλγκίρις ρισκάραμε το σουτ του και λέγαμε να ρισκάρουμε από αυτόν όποτε είναι μέσα. Αλλά στο τέλος μας τιμωρησε, οπότε τι να πω (γέλια). Ολοι μπορούν να βάλουν σουτ και είναι και ανάλογα και σε τι κατάσταση είναι. Παράδειγμα εμείς που τον αφήναμε σίγουρα θα μπορεί να το πετύχει το σουτ. Απλά δεν μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω και να στήσει πικ εν ρολ. Δεν μπορεί να σουτάρει μετά από αυτό λοιπόν και θα επιδιώξει σίγουρα το ντράιβ και την διείσδυση. Δεν νομίζω να είναι όπως το κάναμε εμείς, να τον αφήνουν δηλαδή ελεύθερο. Θα τους τιμωρήσει σίγουρα και θα βάλει τα σουτ του».

– Ακούγεται έντονα το σενάριο ο Ολυμπιακός να κινηθεί για έναν ακόμα φόργουορντ με τον Τουπάν να πηγαίνει προς το «2». Εσύ πιστεύεις ότι την έχει αυτήν την θέση; Μπορεί ο Τουπάν να ανταποκριθεί ως σούτινγκ γκαρντ;

«Ανάλογα πως τον χρησιμοποιεί ο προπονητής. Δεν είναι ένα από τα προτερήματά του να βάζει την μπάλα κάτω όπως σου προείπα. Να βγαίνει από τα σκριν και να σουτάρει δεν το έχει στο ρεπερτόριό του, ανάλογα όμως πως τον χρησιμοποιήσει ο Μπλατ. Αν τον βάλει δηλαδή στο ανοιχτό γήπεδο, και να τρέχει συνέχεια η ομάδα, τότε είναι μια χαρά. Στην άμυνα είναι πάρα πολύ καλός. Από τους καλύτερους αμυντικούς που υπάρχουν εκεί έξω αυτήν την περίοδο. Κακά τα ψέματα, δεν παίζουν ρόλο και τόσο πια οι θέσεις».

– Κλείνοντας, είναι ο παίκτης που ψάχνει ο Ολυμπιακός για την περιφέρειά του και ίσως αυτός που του έλειπε πέρσι;

«Δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Είναι μία πολύ καλή προσθήκη. Δεν είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά αλλά είναι ένας παίκτης με ρόλο, που ο Μπλατ συνήθως οι ομάδες του έχουν τέτοιου είδους παίκτες. Και πιστεύω ότι θα πάρει πολλά από αυτόν. Αν θέλει δηλαδή έναν αμυντικό παίκτη που τρέχει καλά το γήπεδο, τότε σίγουρα είναι αυτός ο ρόλος του Τουπάν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ