Ολυμπιακός : Πεντάδα ελεύθερων τρίποντων σκοπευτών

Ολυμπιακός : Πεντάδα ελεύθερων τρίποντων σκοπευτών

Οι Ερυθρόλευκοι διαθέτουν πολλά διαφορετικά σχήματα για τη νέα σεζόν, με ένα από αυτά να έχει σουτ από τα 6,75μ που είναι κοντά στο 40%!

Ολοι περιμένουμε με ανυπομονησία τον καινούριο Ολυμπιακό. Ο λόγος απλός. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει στελεχώσει την ομάδα με τέτοιο τρόπο, που σίγουρα είναι ικανή να εκπλήξει με την πολυμορφικότητα της και τις πεντάδες που μπορεί να αντιπαρατάξει στο παρκέ.

Μία από αυτές λοιπόν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έχει και με το παραπάνω το τρίποντο στο παιχνίδι της.

Ο Μπλατ θα έχει την άνεση να περάσει στο ματς ταυτόχρονα τον Γουίλιαμς-Γκος στον άσο, τον Στρέλνιεκς ως σούτινγκ γκαρντ, τον Τίμα σαν σμολ φόργουορντ, στο «4» τον Βεζένκοφ και τον ΛεΝτέι σέντερ.

Δεν είναι απίθανο να δούμε αυτήν τη πεντάδα στο παρκέ, που προσφέρει και αμυντικά ενώ έχουν και επιθετικό ένστικτο. Το σημαντικότερο όλων; Η απειλή από τα 6,75μ. Όλοι απειλούν και με ένα ποσοστό που φτάνει κοντά στα 40%…

Ας αρχίσουμε την περιήγησή μας στατιστικά της παραπάνω πεντάδας από τον Νάιντζελ Γουίλιαμς-Γκος. O Αμερικανός γκαρντ λοιπόν είχε στην Αδριατικα Λίγκα με την Παρτιζάν 30/65 τρίποντα (46,2%) σε 20 συμμετοχές. Στο σέρβικο πρωτάθλημα έφτασε στο 19/36 τρίποντα και στο Eurocup στο 16/32! Και μιλάμε για έναν γκαρντ που δεν έχει ως πρώτη σκέψη την εκτέλεση από την περιφέρεια, αλλά τη διείσδυση και την πάσα. Και πάλι όμως σούταρε με πάνω απο 45% στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη.

Δίπλα του στα γκαρντ θα είναι ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Γνωστός για το περιφερειακό του σουτ, ο Λετονός γκαρντ είχε με τον Ολυμπιακό 39/102 τρίποντα στην Ευρωλίγκα δηλαδή 38,2%, ποσοστό που είναι 3,6 μονάδες κάτω από τον μέρο όρο του στην διοργάνωση, αφού πριν από τους Πειραιώτες, σε 56 ματς είχε 88/202 τρίποντα, δηλαδή 43,5%. Στην Ελλάδα με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων είχε 54/118 τρίποντα. Και ας είχε σκαμπανεβάσματα…

Να δούμε τι γίνεται και στην περίπτωση του Γιάνις Τίμα. Ο Λετονός φόργουορντ τελείωσε την Ευρωλίγκα αγωνιζόμενος σε 33 παιχνίδια. Εκεί είχε 54/131 τρίποντα, ποσοστό που φτάνει λίγο πάνω από το 42%! Στην Ισπανία ήταν λίγο χειρότερος τελειώνοντας την χρονιά με 66/188 τρίποντα! Στο σύνολο λοιπόν ο νέος παίκτης των Ερυθρόλευκων είχε 120/319 τρίποντα που μεταφράζεται αυτόματα σε 37,6%!

Οσο για τον Βεζένκοφ; Κακά τα ψέματα, η σεζόν δεν πήγε όπως θα την περίμενε και ο ίδιος ο Βουλγαροκύπριος στην Μπαρτσελόνα, με την οποία έμεινε για ώρα εκτός πρωταθλήματος από ένα σημείο και έπειτα. Στην Ευρωλίγκα είχε μόνο 4/18 τρίποντα, παρότι πέρσι είχε 34/71 (47,9%) και τη σεζόν 2015-16 είχε 12/27 δηλαδή 44,4%.

Στην Lega Endesa αγωνίστηκε για 21 ματς και εκεί πρόλαβε να πετύχει 21 σουτ από τα 6,75μ σε 49 συνολικές προσπάθειες (42,9%).

Κλείνουμε με τον σέντερ της πεντάδας. Ο Ζακ ΛεΝτέι είχε στο Ισραήλ 19,5 πόντους κατά μέσο όρο. Το σημαντικότερο όλων όμως; Πέτυχε 22 τρίποντα σε 59 προσπάθειες, δηλαδή 37,3% από τα 6,75μ. Και σκεφτείτε ότι στον Ολυμπιακό θα είναι στο «5», άρα θα έχει την άνεση να μην συγχωρήσει όταν θα μείνει μόνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ