Ολυμπιακός : Οι ξεχωριστές δύο εβδομάδες του Τουπάν

Ολυμπιακός : Οι ξεχωριστές δύο εβδομάδες του Τουπάν

Ο Γάλλος φόργουορντ των Πειραιωτών αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία και η ιστορία του στο HEC της Γαλλίας είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Την ώρα που οι περισσότεροι περνούν ώρες στα γυμναστήρια και τα παρκέ (τρένο παράδειγμα ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος όπως σας δείξαμε νωρίτερα) αυτός προτίμησε να επιστρέψει για δύο εβδομάδες στα θρανία. Ο λόγος για τον Αξέλ Τουπάν, ο οποίος άφησε τα αθλητικά του και πέρασε δύο εβδομάδες στο HEC Paris, μια σχολή μέσω της οποίας πέρασε ελέω της Εθνικής Γαλλίας (είχε τα.. μέσα όπως και ο ίδιος είπε στη ιστοσελίδα της σχολής) και ασχολείται με το business management όντας και ιδρυτικό μέλος του CEMS – Global Alliance in Management Education .

Όπως τόνισε λοιπόν και ο ίδιος: «Συνήθως αυτήν την περίοδο ήμουν σε ένα γυμναστήριο για να τονώσω τις ικανότητες μου και το σώμα μου αλλά και για να κάνω καλύτερους χρόνους στον στίβο και να είναι έτοιμος τη νέα σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι όμως τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά γιατί επέλεξα να επιστρέψω στο σχολείο. Αποφάσισα να κάνω αίτηση για το καλοκαιρινό τμήμα του Hec. Γρήγορα ήρθα σε επαφή με την Ελισέ Μάικλς-Μπεγκρέρ, την υπεύθυνη του καλοκαιρινού προγράμματος, πέρασα κάποια τεστ από το τηλέφωνο και online για τα αγγλικά μου αλλά και για το κίνητρο μου αναφορικά με τις σπουδές».

Ο Τουπάν μερικές μέρες αργότερα και όταν ήταν σε κάποια αποστολή με την Ζαλγκίρις, έμαθε ότι τον δέχτηκαν στη σχολη. Όταν μίλησε με συμπαίκτη του, αυτος τον ρώτησε «μα γιατί να το κάνεις αυτό;» γεμάτος με απορία.  Ο παίκτης του Ολυμπιακού εξηγεί: «όταν ήμουν μικρότερος ο πατέρας μου παρότι ήταν πρώην αθλητής για 15 χρόνια και τώρα προπονητής, περισσότερο ασχολιοταν μαζί μου για το σχολείο πάρα για το μπάσκετ. Βλέποντας τον όμως να παίζει μπάσκετ και παράλληλα να μελετάει, ήταν για μένα μια πηγή έμπνευσης. Όσο μεγάλωνα τόσο καταλάβαινα πράγματα. Τώρα που είμαι ώριμος γνωρίζω ότι η γνώση είναι τα πάντα».

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού λοιπόν ήταν έτοιμος και γεμάτος ανυπομονησία για την καινούργια αυτήν περιπέτεια. «Το μόνο κακό σε αυτό το πρόγραμμα ήταν ότι το HEC ήταν 30 χιλιόμετρα από το Παρίσι», είπε ο Τουπάν για την απόσταση που είχε καθημερινά να διανύσει. Δεν τον ενόχλησε αυτό πάντως…

«Αρχικά στο μυαλό μου ήταν ότι θα είμαι για οχτώ ώρες πάνω από ένα βιβλίο, χωρίς διάλειμμα, με τον καθηγητή να μιλάει γρήγορα και να μην προλαβαίνω να κρατήσω σημειώσεις. Και πάνω από όλα μετά το μάθημα θα έπρεπε να διαβάζω όλο και περισσότερο και συνέχεια. Κάτι που ήταν και λογικό για έναν άνθρωπο που έχει τόσα χρόνια να ασχοληθεί με βιβλία. Όμως τελικά ήταν πιο εύκολα τα πράγματα αυτές τις δύο εβδομάδες. Προσπάθησα να συμμετέχω στο μάθημα, για να μπορώ να είμαι πάντα συγκεντρωμένες, οι καθηγητές ήταν πολύ μεταδοτικοί και τα πάντα κύλησαν περίφημα», ανέλυσε ο διεθνής φόργουορντ των Πειραιωτών, αν και δεν θα είναι στην επιλογή της Γαλλίας για τα παράθυρα του Παγκόσμιου.

Με τι ασχολήθηκε όμως ο Τουπάν στο HEC του Παρισιού; «Το πρόγραμμα Luxury Management που επέλεξα ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα, μου επέτρεψε να αφομοιώσω κάποιες καθολικές επιχειρηματικές έννοιες που απαιτούνται στις δικές μου επιχειρήσεις, αλλά αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε διάφορους τομείς. Αρχίσαμε μαθαίνοντας την ιστορία της πολυτέλειας, που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του γαλλικού πολιτισμού, γρήγορα μάθαμε πώς να εξετάζουμε / αξιολογούμε ένα brand και τις διάφορες στρατηγικές που χρησιμοποιούν και επίσης πώς να το αναπτύξουμε και να το κάνουμε πιο ελκυστικό. Ήταν όλος ο στόχος του ομαδικού μας έργου: να επιλέξω ένα brand και να βρω λύσεις για να το αναπτύξω».

Έφερε την αποστολή του εις πέρας μετά από μπόλικη ομαδική εργασία. «Κατά τη διάρκεια αυτού του ομαδικού έργου, αισθάνθηκα πραγματικά ότι η ύπαρξη στον επαγγελματικό κόσμο μου έδωσε μια διαφορετική θέση σε σχέση με τους συνεργάτες μου που εξακολουθούσαν να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο, οπότε ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να ηγηθώ αυτού του έργου», εκμυστηρεύτηκε ο Τουπάν αναφορικά με τα όσα έζησε αυτες τις δύο εβδομάδες. Ο Γάλλος φόργουορντ του Ολυμπιακού διατηρεί επιχείρηση στο Κάουνας και κάθε μέρα ενημερώνεται πέρα από το μπάσκετ για οτιδήποτε έχει να κάνει και με αυτόν τον χώρο.. Ενας ξεχωριστός άνθρωπος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ