Σερέλης : «Όσο το Λαύριο με καλύπτει, γιατί να φύγω»;

Σερέλης : «Όσο το Λαύριο με καλύπτει, γιατί να φύγω»;

Ο Χρήστος Σερέλης ισοφαρίζει φέτος το ρεκόρ του Ευγένιου Γκέραρντ και μιλάει στο to10.gr για το μυστικό της μακροημέρευσής του στον πάγκο του Λαυρίου, αλλά και τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν.

Αν θέλει κανείς να μιλήσει για μακροημέρευση σε πάγκους ομάδων στον ελληνικό αθλητισμό, ποια είναι τα πρώτα παραδείγματα που του έρχονται στο μυαλό; Στο μπάσκετ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που εργάστηκε για 13 συναπτά έτη στον Παναθηναϊκό, και στο ποδόσφαιρο ο αείμνηστος Ευγένιος Γκέραρντ, που έκλεισε 15 συνεχόμενα χρόνια στον πάγκο του ΟΦΗ. Μόνο που αυτούς τους αφήνει σιγά σιγά πίσω του ο Χρήστος Σερέλης.

Ο προπονητής του Λαυρίου, που την Κυριακή το απόγευμα μάθαμε επισήμως ότι ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα για 15η συνεχόμενη σεζόν! Πράγμα που σημαίνει ότι τον Ομπράντοβιτς τον έχει ήδη ξεπεράσει, ενώ φέτος ισοφαρίζει και το ρεκόρ του Γκέραρντ. Οπότε από του χρόνου θα γίνει αυτός το πιο τρανταχτό παράδειγμα προπονητικής μακροημέρευσης.

Η είδηση, λοιπόν, όπως γράφει και ο Γιώργος Κογκαλίδης, δεν είναι ότι ανανέωσε με το Λαύριο ο Χρήστος Σερέλης, αλλά ότι παραμένει για 15 ολόκληρα χρόνια στην ίδια ομάδα. Τη μοναδική ομάδα που έχει κοουτσάρει ως τώρα. Ποιο είναι το μυστικό; Προσπαθεί να το αποκαλύψει ο ίδιος μιλώντας στο to10.gr:

«Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Λαύριο, οπότε βλέπω την ομάδα διαφορετικά, το ίδιο και τους ανθρώπους της. Είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας και η σχέση μας δεν είναι καθαρά επαγγελματική. Παίζει ρόλο, βέβαια, και ο επαγγελματισμός, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το Λαύριο ανέβηκε στη Basket League, αλλά όχι τον κυρίαρχο. Μιλάμε αλλιώς με όλους τους ανθρώπους εδώ και τα βρίσκουμε αλλιώς».

-Ναι, αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει φθορά σε αυτές τις σχέσεις;
«Έχουμε καταφέρει κάθε χρόνο να βγάζουμε καινούρια πράγματα και να ανανεώνουμε το ενδιαφέρον μας για την ομάδα. Αυτό ανανεώνει και τις σχέσεις μας. Φθορά υπάρχει όταν τα πράγματα μένουν στάσιμα και δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης».

-Φέτος έχετε και την πρόκληση της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά…
«Βέβαια, είναι ένας νέος στόχος που αναδείχθηκε μέσα από την περσινή πορεία μας και δίνει σε όλους μας επιπλέον κίνητρο. Και σε μένα και στους ανθρώπους της ομάδας. Οι στόχοι που τίθενται κάθε χρόνο είναι πολύ σημαντικοί, όμως πάνω απ’ όλα αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα να παρουσιάζεται πάντα ενδιαφέρουσα για όλους».

-Πώς θα περιέγραφες τις συζητήσεις σου με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας σας;
«Εντάξει, κάποια στιγμή τα λέμε και γι’ αυτό, για το τυπικό του πράγματος… (γέλια). Θέλω να πω, μετά το τέλος της σεζόν μαζευόμαστε κι αρχίζουμε να συζητάμε για το πώς θα είναι η ομάδα την επόμενη. Ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, ποιους θα πάρουμε. Και μόλις τελειώσουμε με αυτά, κάνουμε μια κουβέντα και για το δικό μου θέμα. Πρέπει να υπογραφούν και συμβόλαια, γιατί το Λαύριο πια είναι ανώνυμη εταιρεία και πρέπει να τηρούνται οι κανόνες, αλλά όλα αυτά είναι τυπικά. Σου είπα, έχουμε άλλη σχέση μεταξύ μας».

-Από τότε που ανέβηκε στη Basket League το Λαύριο πάει κάθε χρόνο και καλύτερα. Του χρόνου, όμως, μπορεί να ξεπεράσει την έκτη θέση που πήρε φέτος στο πρωτάθλημα;
«Κάθε χρόνο λέμε ότι πιάσαμε το ταβάνι, αλλά τον επόμενο το ξεπερνάμε. Η χρονιά που πέρασε, πάντως, ήταν πραγματικά ονειρεμένη και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι δύσκολο να την επαναλάβουμε. Θέλουμε να κάνουμε και πάλι μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και να παίξουμε στους ομίλους του FIBA Europe Cup, όμως εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν μπορέσουμε να βγάλουμε την υγεία που έχουμε ως ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά από όσο φτάσαμε την περασμένη σεζόν, τότε θα πρόκειται για τρομερή επιτυχία, όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Αυτό που θέλουμε είναι να εμφανίσουμε σταθερότητα και να δείξουμε ότι έχουμε εδραιώσει τη θέση μας ανάμεσα στις καλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».

-Πώς θα είναι η ομάδα σε σύγκριση με αυτή της περασμένης σεζόν;
«Φέτος έχουμε μικρύνει το μέσο όρο ηλικίας. Έχουμε βάλει πιο φρέσκα παιδιά. Βέβαια, το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα, λείπουν ένας σούτινγκ γκαρντ κι ένας σμολ φόργουορντ, που ακόμα τους ψάχνουμε. Όμως θα είναι πιο γεμάτο φέτος, ειδικά με Έλληνες παίκτες. Θα έχουμε πολλά παιδιά με φιλοδοξία να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν καριέρα και να πετύχουν πράγματα. Κατά κάποιον τρόπο ετοιμάζουμε το Λαύριο της επόμενης πενταετίας».

-Όταν θα έχεις κλείσει 20 χρόνια στην ομάδα…
«(γέλια) Κάπως έτσι…».

-Αλήθεια, δεν έχεις φιλοδοξία να εργαστείς και σε κάποια άλλη ομάδα εκτός από το Λαύριο;
«Έχω τη φιλοδοξία να πετύχω κάποια πράγματα ως προπονητής. Όσο το Λαύριο καλύπτει αυτή τη φιλοδοξία μου, δεν συντρέχει λόγος να φύγω. Όσο το Λαύριο με αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα της οποίας πρέπει να τυγχάνει ένας προπονητής που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα κι έχει φτάσει μαζί της κάπου, επίσης δεν υπάρχει λόγος να φύγω. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως αν έρθει μια πραγματικά καλή πρόταση από αλλού, θα την απορρίψω. Θα την δω, θα τη συζητήσω και με τους ανθρώπους της ομάδας και… βλέπουμε. Αλλά για την ώρα είμαι καλά στο Λαύριο, με καλύπτει απόλυτα και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ