Μαυροειδής: «Τρομερή και ψαγμένη προσθήκη ο Καλαβρός»

Μαυροειδής: «Τρομερή και ψαγμένη προσθήκη ο Καλαβρός»

Ο Έλληνας σέντερ μιλάει στο to10.gr και βγάζει το καπέλο στον Μιχάλη Καλαβρό, τονίζοντας ότι είναι εκ των κορυφαίων στην βελτίωση αθλητών και αργά ή γρήγορα θα φανεί η δουλειά του στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ροστερ του αποκτώντας 5 παίκτες. Βέβαια δεν είναι μόνο οι προσθήκες των συγκεκριμένων αθλητών που έχει να… καυχιέται ο Ντέιβιντ Μπλατ για την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι. Η «αρπαγή» ενός ατόμου στο τεχνικό τιμ της ομάδας του Πειραιά, ίσως είναι ικανή να αλλάξει (προς το καλύτερο) τις ισορροπίες και να δώσει έξτρα ώθηση στον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς θα έχει στο πλευρό του έναν άνθρωπο που έχει τις γνώσεις να διορθώνει τα κακώς κείμενα ενός συνόλου μέσω της βελτίωσης των παικτών που διαθέτει.

Πέρασε κάπως στα… χαμηλά η προσθήκη του Μιχάλη Καλαβρού στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει την ίδια λάμψη με την ανακοίνωση ενός νέου παίκτη.

Λάθος όμως γιατί ο Έλληνας τεχνικός είναι ίσως από τους κορυφαίους player developer στην αγορά. Τι εννοούμε; Έχει την  ικανότητα να ανεβάζει επίπεδο τους αθλητές και να τους βελτιώνει ακόμα περισσότερο.  Έχει γνώσεις στο αντικείμενο και η λατρεία του είναι να βλέπει τους παίκτες του να γίνονται όλο και καλύτεροι.

Ένας από τους αθλητές που για χρόνια προτιμάει την τεχνογνωσία του Μιχάλη Καλαβρού είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής. Συνεργάστηκε μαζί του λίγο πριν φύγει για την Ισπανία και το Μπιλμπάο, ήταν ο προσωπικός του κόουτς, τον βοήθησε στο να ξεπεράσει την απραξία του από τους τραυματισμούς και να διαπρέψει με την φανέλα της Κηφισιάς.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής βγάζει το καπέλο του στο νέο συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπλατ και αναλύει για to10.gr το νέο μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού και τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει στους Ερυθρόλευκους.

– Έχεις καταλάβει γιατί σε πήρα τηλέφωνο πιστεύω Δημήτρη. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Μιχάλη Καλαβρό και άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά του στο θέμα της βελτίωσης των αθλητών. Ποια είναι η δική σου άποψη καθώς γνωρίζεστε πάρα πολλά χρονια;
«Εγώ με τον κόουτς ίσως θεωρούμαι και ένας από τους πρώτους που ξεκίνησε μαζί του αυτό το individual practice  που κάνει ας πούμε. Τι να πω για τον Μάικ. Είναι ειλικρινά ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ αυτό που κάνει, δηλαδή να εξελίσσει τους αθλητές και να εργάζεται μαζί του. Έχει δείξει πολλά αποτελέσματα η πορεία του στον χώρο και αυτό φαίνεται και με το παραπάνω. Βλέπεις παίκτες που έχουν εξελιχθεί γιατί έχουν δουλέψει μαζί του. Λατρεύει να βελτιώνει αθλητές και να είναι αυτός που τους ανεβάζει επίπεδο ατομικά».

– Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από τον κόουτς Καλαβρό και πρέπει να μάθουμε και εμείς και ο κόσμος;
«Το φοβερό στην περίπτωση του Μάικ  (σ.σ. Μιχάλη Καλαβρού) είναι ότι δεν σταματάει να ενημερώνεται επάνω στο κομμάτι της δουλειάς του. Διαρκώς μαθαίνει ότι έχει σχέση αναφορικά με τα καινούρια δεδομένα της προπονητικής, γιατί και ο ίδιος έχει άμεση επαφή με την Αμερική και τα προγράμματα που τρέχουν  εκεί. Όπως καταλαβαίνεις δηλαδή όταν γίνεται κάτι στην Αμερική απευθείας προσπαθεί να το μάθει και να το περάσει στους αθλητές του. Συχνά έχει φέρει προπονητές από την Αμερική ή έχει μάθει νέες τακτικές από προπονητές από εκεί και είτε μου τους έχει γνωρίσει είτε μου έχει περάσει νέες γνώσεις μέσα από τις προπονήσεις. Αξίζει να σου πω πάντως ότι εκτός από την προπόνηση των αθλητών και την βελτίωση τους, είναι φοβερός και στο σκάουτινγκ των ομάδων. Είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς Μπλατ θα τον χρησιμοποιήσει και εκεί».

-Άρα αναμένεται να βοηθήσει και με το παραπάνω τον Μπλατ αναφορικά και με τα νέα παιδιά της ομάδας του Ολυμπιακού;
«Είμαι σίγουρος ότι είναι εκ των κορυφαίων σε αυτό που κάνει. Τον είχα και στην Κηφισιά. Ο κόουτς Καλαβρός είναι… μανούλα σε αυτό το κομμάτι. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να σε βελτιώσει».

– Ακριβώς για αυτό σε ρωτάω, επειδή τον είχες και στην Κηφισιά.. Τι άλλο νέο θα δούμε από την δουλειά του στον Ολυμπιακό;
«Είναι όπως σου είπα. Είναι πάντα επάνω από τα γεγονότα. Το ψάχνει όσο δεν πάει. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι τρομερή προσθήκη για τον Ολυμπιακό και θα φανεί σιγά σιγά το έργο του όταν ξεκινήσει να δουλεύει. Και είναι και πολύ ψαγμένη προσθήκη και για τον Μπλατ η συγκεκριμένη και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό υπερβολικά ο ερχομός του».

– Άρα, κατά τα λεγόμενα σου είναι μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας που θα τον έχει στις τάξεις της.
«Τα αποτελέσματα της δουλειάς του δεν θα φανούν από τη μία στιγμή στην άλλη.  Χρειάζονται κάποιον χρόνο, αλλά θα βελτιώσει 100% τα νέα παιδιά. Είμαι σίγουρος για αυτό. Και όχι μόνο τα νέα παιδιά. Δηλαδή θα δεις και παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας που θα βελτιώσουν κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι τους και θα γίνουν και αυτοί πολύ καλύτεροι υπό την επίβλεψη του. Οπότε μην το πηγαίνουμε μονάχα στα νέα τα παιδιά. Και οι έμπειροι θα τον χρειαστούν».

– Με άλλα λόγια ο κόουτς Καλαβρός είναι αυτός που θα πάρει έναν αθλητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης και θα του μιλάει για ώρες για τις αδυναμίες του;
«Ο Μιχάλης είναι ένας άνθρωπος που θα κόψει το βίντεο, θα σε πάρει στο γήπεδο και θα σου πει «θα κάνεις αυτό και αυτό. Δεν πρέπει να είσαι έτσι, πρόσεξε πώς θα τοποθετήσεις το σώμα σου στην άμυνα» και το κάνει αυτό στην προπόνηση σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Σε οδηγεί ακριβώς στο τι πρέπει να κάνεις στην προπόνηση αλλά και το παιχνίδι».

-Εσένα από ότι καταλαβαίνω από τα λόγια σου, σε ωφέλησε πάρα πολύ η συνεργασία σου μαζί του.
«Πάρα πολύ.  Να καταλάβεις εγώ ξεκίνησα με τον Μάικ πριν πάω καλά καλά να παίξω στην Μπιλμπάο. Από εκεί αρχίσαμε μαζί γιατί ήθελα και εγώ να είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ σε μια λίγκα όπως η ισπανική που είναι τόσο πολύ απαιτητική. Με βοήθησε πάρα πολύ και συνεχίσαμε μαζί όταν ήμουν και στον Ολυμπιακό. Μάλιστα ήταν δίπλα μου και όταν προσπάθησα να επιστρέψω μετά από τον τραυματισμό μου στην Κηφισιά. Μετά από ενάμιση χρόνο που δεν έπαιζα, με την βοήθεια του βγήκα MVP στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προσωπικά λοιπόν και εγώ οφείλω πολλά σε αυτόν. Όπως και άλλοι πολλοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ