Σαντ-Ρος : «Είμαι φαβορί κόντρα στον Μπλατ, γιατί…»!

Σαντ-Ρος : «Είμαι φαβορί κόντρα στον Μπλατ, γιατί…»!

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος μιλάει στο to10.gr για την απόφασή του να έρθει στην ΑΕΚ και δείχνει πως έρχεται διαβασμένος για τη νέα του ομάδα. Μιλάει με σεβασμό για τον πρώην προπονητή του, Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά δεν παραλείπει να κάνει και την πλάκα του...

Μια από τις καλύτερες μεταγραφές της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι είναι ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο πρώτος Κουβανός που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο, το Eurocup πέρυσι με την Νταρουσάφακα. Εκεί όπου είχε προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίον θα έχει αντίπαλο φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και πιστεύει πως θα τον νικήσει γιατί είναι πιο… όμορφος, όπως λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο to10.gr!

Ο Σαντ-Ρος ξέρει ότι έρχεται σε μια ομάδα που την αποκαλούν «βασίλισσα» και δηλώνει πως θέλει να γίνει μέρος της ιστορίας της, ενώ αποκαλύπτει ότι ο Λούκα Μπάνκι ήταν αυτός που τον έπεισε να πάρει την απόφαση να έρθει.

-Πώς και ήρθες στην ΑΕΚ;
«Ο νέος προπονητής της Νταρουσάφακα μου είπε πως δεν βρισκόμουν μέσα στα σχέδιά του. Έτσι είναι τα πράγματα. Αρέσεις σε κάποιους προπονητές, σε κάποιους άλλους όχι. Είναι μέρος της δουλειάς. Είναι φυσιολογικό αυτό σε κάθε σπορ. Ο Λούκα Μπάνκι με πήρε τηλέφωνο, μου εξήγησε την κατάσταση, τι ήθελε από μένα, όλα όσα θέλει να κάνει. Σαν πλάνο μου άρεσε. Μου άρεσε ο ρόλος που ετοιμάζει για μένα. Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον όσα μου είπε και ήρθα».

-Δεν σε προβλημάτισε το ότι δεν θα παίξεις τελικά στην Ευρωλίγκα;
«Η Ευρωλίγκα ήταν ο μεγάλος στόχος μου από τότε που άρχισα να παίζω μπάσκετ στην Ευρώπη. Και παραμένει. Αλλά καμιά φορά πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω για να ανέβεις και πάλι. Ήθελα όμως να έρθω εδώ και ήρθα».

-Τι ξέρεις για την ΑΕΚ;
«Είναι η βασίλισσα! Άκουσα ότι έτσι τη φωνάζουν. Βασίλισσα. Η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε ευρωπαϊκό τρόπαιο, το 1968. Έκανα την έρευνά μου και τα έμαθα όλα αυτά, όπως και για την Αθήνα, που είναι πολύ όμορφη πόλη. Η ΑΕΚ κέρδισε το Champions League πέρυσι κι αυτό τα λέει όλα. Έχει παίξει και στην Ευρωλίγκα παλιά. Είναι μια ομάδα με υπέροχους οπαδούς και μεγάλη ιστορία και ήθελα να γίνω κι εγώ μέρος της».

-Έχεις προλάβει να γνωρίσεις τους συμπαίκτες σου, να αποκτήσεις μια πρώτη αίσθηση από το καινούριο περιβάλλον σου;
«Να σου πω την αλήθεια, ακόμα προσπαθώ να καταπολεμήσω το τζετ λαγκ, γιατί ήρθα κατ’ ευθείαν από την Κούβα. Τις νύχτες μένω ξύπνιος και κοιμάμαι το πρωί, οπότε αυτό είναι ένα πρόβλημα. Επίσης προσπαθώ να μάθω τα ονόματα των συμπαικτών μου. Πολλά είναι μεγάλα και δύσκολα στην προφορά, αλλά το παλεύω. Ξέρω όμως κάποιους από αυτούς. Σύντομα θα προσαρμοστώ, είμαι μόνο δυο μέρες εδώ».

-Κρίνοντας από όσα συζήτησες με τον προπονητή σου, τι περιμένεις να καταφέρει η ΑΕΚ φέτος;
«Ο Μπάνκι είναι ένας προπονητής, που προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο από τον κάθε παίκτη. Όλοι οι προπονητές αυτό θέλουν να κάνουν, όμως αυτός ειδικά επιμένει πάρα πολύ σε τούτο. Είναι το πρώτο πράγμα που μου είπε πριν καν μου συστηθεί. «Θέλω το καλύτερο από σένα. Γεια σου, είμαι ο Λούκα Μπάνκι»! Κάπως έτσι άρχισε η κουβέντα μας. Περιμένει από όλους μας να γίνουμε ομάδα και να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε ως ομάδα. Κι αν τα καταφέρουμε, τούτο θα μας βοηθήσει και ατομικά τον καθένα μας».

-Λένε ότι είναι δύσκολο η ΑΕΚ να επαναλάβει ό,τι και πέρυσι. Να κατακτήσει και πάλι δύο τίτλους, δεδομένου ότι παίζει και σε ένα πρωτάθλημα όπου έχει αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τι πιστεύεις εσύ;
«Είναι θέμα χρόνου να δούμε τι θα συμβεί φέτος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες ξέρουν πως η φετινή σεζόν δεν θα είναι ίδια με την περσινή. Θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί η επιτυχία της περσινής σεζόν. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για τα πάντα».

-Πάντως δεν κέρδισε μόνο η ΑΕΚ ευρωπαϊκό τρόπαιο πέρυσι, αλλά κι εσύ. Το Eurocup με τη Νταρουσάφακα…
«Ναι. Είμαι ένας τροπαιούχος που πάει σε μία τροπαιούχο! Το συναίσθημα του να κατακτάς έναν τίτλο είναι πάντα υπέροχο».

-Πιστεύεις ότι μπορεί η ΑΕΚ να χτυπήσει φέτος τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;
«Το σίγουρο είναι ότι το θέλουμε. Ειδικά τον Ολυμπιακό, όπου βρίσκεται πλέον ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο πρώην προπονητής μου».

-Πώς νιώθεις που φέτος θα είσαι αντίπαλός του και όχι παίκτης του;
«Ξέρω ότι θέλει να με νικήσει, αλλά εγώ το θέλω περισσότερο! Είναι σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο κορυφαίο επίπεδο και να φτάσω ως το τέλος. Έγινα ο πρώτος Κουβανός μπασκετμπολίστας που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο κι αυτό του το χρωστάω. Αλλά όταν θα βρεθούμε ο ένας απέναντι στον άλλον, θα είναι σαν δύο παιδιά που παίζουν μπάσκετ. Θέλει ν να κερδίσει αυτός, θέλω να κερδίσω κι εγώ. Διότι εκτός αυτού, πρέπει να του δείξω σεβασμό. Που σημαίνει ότι οφείλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

-Ποιος είναι φαβορί; Αυτός ή εσύ;
«Νομίζω εγώ, γιατί είμαι πιο όμορφος! Αλλά μην του το πεις… Αστειεύομαι φυσικά. Είναι ένα παιχνίδι. Δύο ομάδες, μία μπάλα, δύο καλάθια. Θα πάμε να παίξουμε και θα δούμε».

-Στα πρώτα βήματα της καριέρας σου συνεργάστηκες με έναν Έλληνα προπονητή, τον Κώστα Φλεβαράκη…
«Ναι, βέβαια. Όταν έμαθε πως ήμουν ελεύθερος προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί μου μέσω facebook, αλλά δεν έχω σελίδα εγώ εκεί. Όμως διατηρούμε επαφή. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και προπονητής. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω γι’ αυτόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ