Γουλιέλμος : «Να γίνει ξανά ο Άρης ελκυστικό προϊόν»

Γουλιέλμος : «Να γίνει ξανά ο Άρης ελκυστικό προϊόν»

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, αναλύοντας το πλάνο του για την ομάδα.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που ανέλαβε τον Άρη έδωσε ο Δημήτρης Γουλιέλμος στο Μουσείο Μπάσκετ του Άρη, στην οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση που συνάντησε στην ομάδα, στη συνεργασία με τον Βαγγέλη Αγγέλου και τους παίκτες, καθώς και στα οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ.

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Άρη : «Πριν από λίγους μήνες η ομάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Αν δεν βρίσκονταν κανείς να κάνει ένα βήμα, είναι πιθανό σήμερα να μην ήμασταν εδώ και η ομάδα να μην έπαιζε στην Α1. Είχαμε τύχη και πήγαν όλα καλά. Θέλουμε να ξαναστήσουμε την ομάδα και να την επαναφέρουμε στη κανονικότητα, είναι σε πολύ καλύτερο δρόμο. Όλοι μας κάναμε προσωπικές και οικονομικές θυσίες. Μιλάω για όλους τους ανθρώπους, το προπονητικό τιμ αλλά και για τους Αρειανούς που στάθηκαν δίπλα στη προσπάθεια μας. Επίσης, μιλάω για όσους δεν είναι Αρειανοί αλλά ταυτίζονται σε επίπεδο αρχών και αξιών με αυτό που πρεσβεύει σήμερα ο Άρης. Μιλάω για τον κ. Αγγέλου φυσικά, πίσω από τον οποίο στεκόμαστε όλοι και στηρίζουμε τη προσπάθεια».

Για το πλάνο του : «Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τον Άρη σε καθεστώς κανονικότητας. Αυτό σημαίνει να φτιάξουμε μια ΚΑΕ που εξυπηρετεί κανονικά τις οικονομικές υποχρεώσεις της. Σιγά σιγά, μέσα στα χρόνια να εξοφλήσεις τις συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις, έτσι ώστε το σύνολο των εσόδων της να πηγαίνει στην τρέχουσα χρήση και να αποταμιεύει ένα μικρό ποσό. Αυτό θα το πετύχουμε με πολλή οικονομία. Τα τρέχοντα έσοδα της ΚΑΕ θα πρέπει να εξυπηρετούν τα τρέχοντα έξοδα. Είναι η αρχή του κάθε νοικοκύρη και είμαστε όλοι απολύτως αποφασισμένοι να το εφαρμόσουμε. Η αλλαγή δε συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη, από εκεί που ο Άρη έκανε τρύπες εκατομμυρίων. Φέτος, η χρονιά θα είναι μια από τις ελάχιστες οικονομικά ισοσκελισμένες στη ΚΑΕ. Με τα χρήματα τα οποία διέθεσα εγώ και οι άνθρωποι που μας στηρίζουν οικονομικά, θα πρέπει να εξυπηρετηθεί το χρέος των 5 εκατομμυρίων που αναλάβαμε, που ήταν μεγαλύτερο των 5 τελικά γιατί δεν είχα υπολογίσει το ποσό από τα τέλη Μαρτίου ως το τέλος της σεζόν».

Για τα παλιά χρέη προς πρώην παίκτες : «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θέλω να δηλώσω εντυπωσιασμένος από την αντιμετώπιση των αθλητών στους οποίους η ΚΑΕ οφείλει χρήματα, από την υποστήριξη, την αντίληψη ότι ο Άρης πρέπει να υπάρχει, από τη γνώση ότι ελληνικό μπάσκετ χωρίς τον Άρη δεν υφίσταται».

Για τον λόγο που ανέλαβε τον Άρη : «Ειλικρινά πιστεύω ότι στις ομάδες σαν τον Άρη μπαίνουν οι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν κάτι στη κοινωνία, να αλλάξουν πράγματα. Αν θέλετε την άποψή μου, γι’ αυτό μπήκα. Έβλεπα τον Άρη να γκρεμίζεται και δεν το αξίζει αυτό. Μπήκα γιατί πίστεψα, έχοντας άγνοια κινδύνου, ότι διορθώνοντας άμεσα ένα κομμάτι των οικονομικών, η ομάδα θα σωζόταν. Δεν ήταν έτσι τα πράγματα».

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου : «Νιώθω πολύ τυχερό τον εαυτό που συνεργάζομαι με τον κ. Αγγέλου. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ικανό που κατάφερα και τον έπεισα να μείνει στην ομάδα. Λύσαμε προβλήματα, όπως για παράδειγμα με τις ακαδημίες του παιδικού και του εφηβικού. Κάποια παιδιά άκουσαν προτάσεις από αλλού και θέλησαν να φύγουν, αλλά όλα γύρισαν πίσω. Επικοινωνήσαμε με απολύτως ειλικρινή τρόπο, περισσότερο αθλητικά ο προπονητής και περισσότερο κοινωνικά εγώ».

Για τους στόχους της διοίκησης : «Προσπαθούμε να αλλάξουμε το μπάσκετ. Θέλουμε να κάνουμε τον Άρη ένα ελκυστικό προϊόν για όλη την Ελλάδα. Ο δρόμος για να γίνει αυτό, είναι να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό, όπως έλεγε ο Ανέστης Πεταλίδης. Παράλληλα, να τηρούμε τις αρχές μας και να μην κάνουμε συμβιβασμούς. Στόχος της διοίκησης και του Άρη, είναι να ξαναγίνει μια ΚΑΕ, για την οποία οι συντελεστές της θα είμαστε περήφανοι, μέσα από την οικονομία και την τιμιότητα. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Έχουμε κάνει μια δυνατή ομάδα η οποία θα τιμάει τα αστέρια του Αυτοκράτορα. Θα παίζει 30% καλύτερα στο Παλέ απ’ ότι σε άλλα γήπεδα. Θα πρέπει να ματώνουν τη φανέλα οι παίκτες όποτε τη φοράνε, ακόμα και αν δεν κερδίζουν. Από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο η ομάδα θα βελτιώνεται».

Για τη διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών από τον Λάσκαρη : «Δεν ήταν τόσο γρήγορη όσο φαντάζεστε. Μια εταιρία και μια ομάδα είναι η ιστορία της και αυτό μένει. Η σκέψη και ο προβληματισμός ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017. Κατέληξε να είναι στο τέλος απλά μια υπογραφή. Έγιναν συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και ενημερώθηκα για τις υπόλοιπες δύο προτάσεις που υπήρχαν από την οικογένεια Λάσκαρη ότι δεν έγιναν δεκτές. Δεν είναι εύκολο να αναλάβεις 5 εκατομμύρια χρέη χωρίς έλεγχο με ορκωτούς λογιστές».

Για τα χρέη της ΚΑΕ : «Δεν υπάρχει άλλος αρμόδιος πέρα από εμένα. Το ποσό είναι 4,4 εκατομμύρια και 700 χιλιάδες τα μη λογιστικοποιημένα. Όταν μπήκα, η ομάδα έπρεπε να πληρώσει και κάποια χρήματα, τα οποία δεν είχαμε υπολογίσει.. Το πλάνο της εξυγίανσης είναι πολύ απλό, ξοδεύουμε όσα βγάζουμε. Αδυνατώ να αντιληφθώ πως άλλες ομάδες ξόδεψαν το 1/4 που ξόδεψε ο Άρης πέρσι και τερμάτισαν πάνω από αυτόν. Ως προς τα παλιά, κουρεύουμε και διακανονίζουμε εις βάθος, με 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο που δίνω εγώ και οι συνεργάτες μου θα μπορέσουμε να τα εξυπηρετήσουμε. Δε θα πληρώσουμε πάνω από αυτά, γιατί δεν έχουμε».

Για το πως πείστηκαν να έρθουν οι νέοι παίκτες : «Θέλω να δηλώσω ότι θαυμάζω τον κ. Αγγέλου. Μόνος μου δε θα μπορούσα να τα καταφέρω. Θα θεωρήσω επιτυχημένο τον εαυτό μου αν μπορέσω να πείσω τον προπονητή μας να μείνει 10 χρόνια. Συμφωνήσαμε σε φτηνή ομάδα, δυνατή και που θα τιμάει και θα ματώνει τη φανέλα. Μπορεί να μην είμαστε η πιο καλή ή πιο εντυπωσιακή ομάδα της Α1. Είμαστε τυχεροί που μπορέσαμε να φέρουμε τον κ. Νικολαΐδη.

Πρώτον, προτείνουμε μόνο διετή συμβόλαια γιατί δεν θα γίνουμε σκαλοπάτι. Όποιος δεν θέλει, δε μπορεί να είναι μαζί μας, πρέπει να πιστεύει στην ομαδική δουλειά. Δεύτερον, δίνουμε λιγότερα χρήματα. Όμως, είμαστε Άρης. Έχουμε οργανωμένο τεχνικό επιτελείο και όλοι οι παίκτες θα βελτιωθούν. Τρίτον, ξέρουμε ότι μπορούμε να αξιολογήσουμε τα γύρω γύρω από την προπόνηση. Τέταρτον, εφόσον βγει αυτό που θέλουμε, όλοι θα είναι κερδισμένοι από έναν σύλλογο που έχει πετύχει και πολύ περισσότερα. Μου ζητήθηκαν εκχωρήσεις, αρνήθηκα σε όλους. Το ρόστερ είναι 100% Αγγέλου και 0% Γουλιέλμου. Με τον Αγγέλου, την τεχνική ανάλυση του προπονητικού τιμ και τους μπασκετανθρώπους της ΚΑΕ καταλήξαμε και πείσαμε για το όραμα του νέου Άρη. Σε ένα ποσοστό 80% αν όχι μεγαλύτερο, είχαμε επιτυχία. Δεν ήταν δική μου, η επιτυχία μου ήταν να πείσω τον Αγγέλου. Είμαστε ευγνώμονες».

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας : «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της FIBA και του Basketball Champions League, που μας συμπεριέλαβαν φέτος. Ξέρετε, στην πρώτη σειρά κάθισαν ο εκτελεστικός διευθυντής της FIBA, ο γενικός και ο τεχνικός της ΑΕΚ, που είναι η κάτοχος του τροπαίου, ο κ. Σάκοτα και δίπλα ο εκπρόσωπος του Άρη, που τερμάτισε πέρσι ένατος. Έξω μας βλέπουν με άλλο μάτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ