Πανιώνιος : «Πρώτη» τη Δευτέρα με… Χουγκάζ;

Πανιώνιος : «Πρώτη» τη Δευτέρα με… Χουγκάζ;

Ο νέος ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, δηλώνει πως στόχος είναι την προσεχή Δευτέρα να αρχίσει η προετοιμασία. Προπονητή δεν έχει βρει ακόμα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι ο Κρις Χουγκάζ.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Πανιωνίου, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, έδωσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ μια μακροσκελή συνέντευξη προκειμένου να εξηγήσει πώς πήρε στα χέρια του την ΚΑΕ και τι σκοπεύει να κάνει ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη εγκαίρως για τις υποχρεώσεις. Ως προς το δεύτερο σκέλος, το αξιοσημείωτο είναι πως όρισε την προσεχή Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ως επιθυμητή ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας. Κι έχει ενδιαφέρον να φανεί αν θα συμβεί αυτό, δεδομένου ότι μιλάμε για μία ομάδα που δεν έχει αυτή τη στιγμή ούτε προπονητή.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Πανιωνίου εξέθεσε την άποψή του σχετικά με τους λόγους που δεν συνεχίστηκε η συνεργασία της ομάδας με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ωστόσο δεν άφησε καμία ένδειξη για το πρόσωπο του αντικαταστάτη του. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο νέος προπονητής του Πανιωνίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Κρις Χουγκάζ.

Ο Χριστοδουλόπουλος ήθελε αρχικά τον Φώτη Τακιανό, με τον οποίον είχε συνεργαστεί και πέρυσι στα Τρίκαλα, όμως ο τελευταίος είχε δεσμευτεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού και δεν ήθελε να υπαναχωρήσει. Ο Κρις Χουγκάζ είναι η επόμενη επιλογή, δεδομένου μάλιστα ότι προέρχεται από τον Πανιώνιο κι αυτό διευκολύνει τα πράγματα, φαίνεται πως έχει προχωρήσει η κουβέντα μαζί του και εκτός απροόπτου θα κλείσει κάποια στιγμή η συμφωνία.

Η συνέντευξη του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Πανιώνιος:

–Πώς και πότε άρχισε και εκδηλώθηκε επισήμως το ενδιαφέρον σας για την μετοχική και διοικητική ανάληψη της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ;

«To ενδιαφέρον μας για την ανάληψη της ΚΑΕ Πανιώνιος άρχισε μέσω κρούσης που μου έγινε από άνθρωπο, ο οποίος κινείται στον χώρο του μπάσκετ και με ειδοποίησε ότι ενδεχομένως ο κ. Αλευρογιάννης θα αποχωρούσε, κάνοντας μεταβίβαση των μετοχών του. Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τους συνεργάτες μου, γιατί δεν κινούμαι ατομικά και δεν ήξερα αν θα υπήρχε ενδιαφέρον, μετά την εξωδιοικητική ενασχόλησή τους με τα Τρίκαλα. Αυτές οι κινήσεις, έγιναν, τρεις ημέρες πριν από την δήλωση αποχώρησης του κ. Αλευρογιάννη, ο οποίος ανακοίνωσε την δωρεάν μεταβίβαση των μετοχών του, γεγονός που έκανε την προοπτική περισσότερο ελκυστική, ώστε τελικά να εκδηλώσουμε επίσημα ενδιαφέρον.

Σε επικοινωνία με τους κυρίους Συρίγο και Χριστοδούλου, τους ενημέρωσα για το δικό μου background και μου είπαν ότι η ΚΑΕ είναι οικονομικά διαυγής και μπορούσε να υπαχθεί σε οποιοδήποτε έλεγχο.

Ο δικηγόρος μας συνέταξε επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αποστείλαμε στην ΚΑΕ. Μας ζητήθηκε από την ΚΑΕ να αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία για το αγωνιστικό μας πλάνο, καθώς και τα ονόματα των ενδιαφερομένων, αλλά επειδή στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε εκδηλωθεί επίσημα το ενδιαφέρον του σχήματος του κ. Ράϊκου και είχαν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Αλευρογιάννη και οι συναντήσεις με τον κ. Σκουρτόπουλο, πιστέψαμε ότι η συμφωνία τους θα ολοκληρωνόταν και δεν απαντήσαμε ώστε να μην φανεί πως προσπαθούσαμε να καθυστερήσουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον κ. Ράϊκο. Την ίδια ημέρα της απόσυρσης ενδιαφέροντος του κ. Ράϊκου, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Αλευρογιάννη, συμφωνήσαμε ποια οικονομικά στοιχεία χρειαζόμασταν για τους ελέγχους μας και συναντηθήκαμε κατ’ ιδίαν την επόμενη ημέρα. Μέσα σε περίπου δύο ημέρες, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης της πίεσης του χρόνου που υπάρχει για να δημιουργηθεί το αγωνιστικό τμήμα, φτάσαμε στην υπογραφή της συμφωνίας για την άμεση δωρεάν μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΚΑΕ και η απελθούσα διοίκηση ανέλαβε τυχόν οφειλές που υπάρχουν ή πιθανόν προκύψουν και αφορούν την χρήση της εταιρίας μέχρι και το τέλος Αυγούστου 2018».

–Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για το επαγγελματικό μπάσκετ;

«Έχει προκύψει επενδυτικά, πριν από δυο χρόνια περίπου στην ΚΑΕ Τρίκαλα. Επιχειρήσαμε δυο φορές να ασχοληθούμε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η κατ’ αρχήν συμφωνία με τους τότε ιδιοκτήτες της ομάδας, παρά τα χρήματα που δώσαμε στην ΚΑΕ Τρίκαλα για αρκετές πληρωμές, χωρίς να μας μεταβιβαστεί οριστικά ούτε μια μετοχή».

–Ποιοι είναι οι στόχοι που θέτετε για τον Πανιώνιο;

«Κατ’ αρχήν πρέπει να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε σχεδιάσει και αυτό αποτελεί αυτή τη στιγμή την προτεραιότητα μας. Σίγουρα, αγωνιστικά, πρωταρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής του Πανιωνίου στην Α1 κατηγορία, όσο το δυνατόν ευκολότερα και με λιγότερο σασπένς από πέρυσι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και πιο μακροπρόθεσμοι στόχοι, τους οποίους θα ήθελα όμως να συζητήσουμε σε μελλοντικό χρόνο, αφού ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι συνεργάτες μου».

–Ο Πανιώνιος για διαφορετικούς λόγους από πέρυσι, βρίσκεται και πάλι, ενώπιον «μάχης» με τον χρόνο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει αρχίσει προετοιμασία. Πώς θα αντιμετωπίσει τον επιπρόσθετο αντίπαλο, που είναι ο χρόνος;

«Ο στόχος μας είναι να αρχίσει η προετοιμασία, την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με τον προπονητή και τους πρώτους Έλληνες και ξένους παίκτες που θα συμφωνήσουμε. Σαφώς αποτελεί μειονέκτημα για την ομάδα, αλλά δικαιολογίες δεν υπάρχουν, ειδικά από την στιγμή που και πέρυσι, με χειρότερες συνθήκες, η απελθούσα διοίκηση κατάφερε κάνοντας οικονομική υπέρβαση να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που τελικά πέτυχε τον στόχο της εξασφάλισης της κατηγορίας».

–Για ποιόν λόγο δεν προχωρήσατε στην συνεργασία με τον Θανάση Σκουρτόπουλο;

«Καταλαβαίνω πως ο κ. Σκουρτόπουλος για να διευκολύνει την νέα διοίκηση, υπέβαλε την παραίτηση του, κάτι απόλυτα σεβαστό. Από την πλευρά μας δεν έχουμε αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας -τώρα ή στο μέλλον- με κανέναν προπονητή, πόσο μάλλον με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας. Πρακτικά βεβαίως, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της προετοιμασίας και ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας ο κ. Σκουρτόπουλος θα έπρεπε να απέχει ίσως και για περισσότερο από δέκα ημέρες από την προετοιμασία της ομάδας κάτι που θα δημιουργούσε αντικειμενικά ακόμα περισσότερα προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας για την έναρξη του πρωταθλήματος».

–Ποιά είναι τα δικά σας διαπιστευτήρια και των συνεργατών σας, συνολικά, στο ελληνικό μπάσκετ;

«Θα ήταν παράλογο να ισχυριστώ πως έχουμε καταθέσει τα διαπιστευτήρια μας στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία μας από την όποια ενασχόληση μας στα Τρίκαλα, κάποιες προσωπικές μας φιλίες στον χώρο -όσο μπορούν να υπάρξουν- που δεδομένα θα μας βοηθήσουν. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θα ήθελα να τονίσω πως στον Πανιώνιο θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουμε την διοίκηση και το τρέξιμο μιας ομάδας και φυσικά αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας, ανήκει αποκλειστικά σ’ εμένα και τους συνεργάτες μου».

-Ποια είναι η πρώτη δέσμευσή σας προς τον κόσμο του Πανιωνίου που έχει μεγάλη αγάπη στην συγκεκριμένη ομάδα, καθώς του έχει προσφέρει για δυο δεκαετίες και πλέον, σημαντικές διακρίσεις, επιτυχίες και έχει δημιουργήσει ξεχωριστή θέση στο ελληνικό μπάσκετ;

«Γνωρίζω ότι δημιουργήθηκε μια οξεία αντιπαράθεση των οργανωμένων φιλάθλων με την προηγούμενη διοίκηση και υπάρχει η ανακοίνωση αποχής τους από τους αγώνες της ομάδας. Εμείς ζητάμε αυτονόητα την στήριξη όλου του κόσμου του Πανιωνίου, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό ρόστερ και με την απαραίτητη συμπαράσταση, θα έχουμε την κατάληξη που θέλουμε. Ενόψει της γενικής συνέλευσης, καλούμε όλους τους φίλους του Πανιωνίου και τους μικρομετόχους που βοήθησαν πέρυσι στην συγκέντρωση του μετοχικού κεφαλαίου, που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο -το διευκρινίζω, όχι με οικονομικό τρόπο-, να παρευρεθούν για να μας βοηθήσουν στην δημιουργία του νέου ΔΣ της ΚΑΕ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ