Από τα hot spots στον Άρη! (vid)

Από τα hot spots στον Άρη! (vid)

Η απίστευτη διαδρομή του νεαρού Κράιστ Ουάμπα από το Κογκό ως τον Άρη με ενδιάμεσο σταθμό το hot spot της Λέσβου!

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Άρης απέκτησε τον νεαρό Κράιστ Ουάμπα από το Κονγκό, όλοι απόρησαν. «Ποιος είναι πάλι τούτος», αναρωτήθηκαν. Η ιστορία του, ωστόσο, είναι συγκλονιστική. Και αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για το ότι η δύναμη της ψυχής κινεί και βουνά, σου επιτρέπει να επιβιώσεις ακόμα κι αν όλα τα προγνωστικά είναι εναντίον σου.

Ο Κράιστ Ουάμπα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κονγκό χωρίς να έχει καν τα στοιχειώδη. Ούτε φαγητό. «Όταν έρχεσαι σπίτι και δεν έχεις να φας, αρχίζει να πίνεις νερό, νερό. Μέχρι να μπορείς να αποκοιμηθείς μόνο με το νερό», εξηγεί ο ίδιος!

Ήταν θέμα χρόνου να φύγει από την πατρίδα του για να αναζητήσει καλύτερη τύχη. Πριν από τρία χρόνια βρέθηκε στην Τουρκία κι από εκεί, δια της γνωστής οδού των διακινητών ανθρώπινων ζωών, πέρασε στη Λέσβο. Επόμενος προορισμός το hot spot. Μαζί με τόσους και τόσους μετανάστες, που είχαν πέσει θύματα ψεύτικων υποθέσεων και φρούδων ελπίδων.

Στη δική του περίπτωση, πάντως, οι ελπίδες δεν ήταν φρούδες. Αποδείχθηκαν αληθινές. Το κυνήγησε πολύ και ο ίδιος, διότι η αγάπη του για το μπάσκετ είναι μεγάλη. Κάτι η εφαρμογή Athlenda του Λάζαρου Παπαδόπουλου, κάτι ο Γιώργος Μπαλογιάννης, που τον πήρε στη Σίνδο και του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί στον τοπικό Αστέρα, ξέφυγε.

Και σήμερα η μεταγραφή του στον Άρη. Στα 18 του, η ζωή του Κράιστ Ουάμπα παίρνει έναν πολύ καλύτερο δρόμο από αυτόν που φαινόταν ότι χαράχθηκε στο Κονγκό. Σίγουρα πολύ καλύτερο από τις θαλάσσιες διαδρομές των μεταναστών, που πολλές φορές έχουν τραγικό τέλος.

«Στη ζωή, όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μην σε αποθαρρύνουν οι άλλοι. Μείνε στον στόχο σου και συνέχισε», λέει στο βίντεο που δημοσίευσε η Αthlenda.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ