Σάκοτα : «Να εμβαθύνουμε την ελληνοσερβική φιλία»

Σάκοτα : «Να εμβαθύνουμε την ελληνοσερβική φιλία»

Εκτός από την προετοιμασία της ομάδας της για τη νέα σεζόν, η ΑΕΚ θα παρουσιάσει στη Σερβία και την ταινία «1968», όπως δήλωσε σε σερβική ιστοσελίδα ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Η συμμετοχή του Ντράγκαν Σάκοτα στην αποστολή της ΑΕΚ στο Ζλάτιμπορ φαίνεται πως έχει διπλή εξήγηση. Η πρώτη είναι προφανής. Ως τεχνικός διευθυντής πρέπει να είναι παρών στην προετοιμασία της ομάδας. Η δεύτερη έχει να κάνει με την καταγωγή του. Ως Σέρβος μπορεί καλύτερα από τον καθένα να κάνει promotion της ΑΕΚ και της ιστορίας της στην πατρίδα του.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα blic.rs, που επικοινώνησε μαζί του αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής στο Ζλάτιμπορ, ο Σάκοτα αποκάλυψε πως το Σάββατο θα παρατεθεί στο Βελιγράδι συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει η παρουσίαση στη Σερβία της ταινίας «1968». Μιας ταινίας που με αφορμή το έπος του 1968 αποτελεί μια σύνοψη της ιστορίας της ΑΕΚ.

«Η ΑΕΚ ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη, από την οποία προέρχεται και το γράμμα Κ του ονόματος της ομάδας. Ένας μεγάλος αριθμός Σέρβων παικτών και προπονητών έχουν συνεισφέρει στις επιτυχίες του συλλόγου, γι’ αυτό θα παρουσιάσουμε την ταινία σε επίσημη προβολή στα media. Η επιθυμία μας είναι να εμβαθύνουμε την ελληνοσερβική φιλία και να πλησιάσουμε τους Έλληνες του Ζλάτιμπορ», δήλωσε.

Και η αναφορά στους Έλληνες του Ζλάτιμπορ δεν είναι τυχαία. Στην περιοχή ζουν κάτοικοι με ελληνική καταγωγή, την οποία προφανώς έλκουν από τα αρχαία χρόνια, οπότε στο Ζλάτιμπορ κατοικούσαν Έλληνες: «Θα μείνουμε για μία εβδομάδα στο Ζλάτιμπορ ώστε να εκμεταλλευτούμε τα καλά των σερβικών βουνών. Επίσης οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους παίκτες μας. Προγραμματίζουμε κάποιες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, αλλά φυσικά έχουμε και πολλή δουλειά να κάνουμε. Θα παίξουμε κι ένα παιχνίδι με την τοπική ομάδα του Ζλάτιμπορ», πρόσθεσε ο Σάκοτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ