Πύρρειος νίκη για την ΑΕΚ

Πύρρειος νίκη για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κέρδισε τη Μέγκα Λεξ στο Βελιγράδι, αλλά έχασε έναν ακόμα παίκτη με τραυματισμό. Τον Μάλκολμ Γκριφιν, που χτύπησε στο αριστερό γόνατο!

Η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει στο πρώτο φιλικό της στο Βελιγράδι τη Μέγκα Λεξ (104-97), όχι όμως και την κακοδαιμονία της, καθώς είδε και τρίτο παίκτη μετά τους Καββαδά και Σαντ-Ρος να τραυματίζεται! Ο Μάλκολμ Γκρίφιν χτύπησε στο αριστερό γόνατο στη διάρκεια της τελευταίας περιόδου και δεν έπαιξε ξανά ως το τέλος του αγώνα σκορπίζοντας ανησυχία στους ανθρώπους της Ένωσης.

Μετά την πρώτη περίοδο η ΑΕΚ έλεγξε τον αγώνα παίρνοντας ένα προβάδισμα, που εμφάνιζε αυξητικές τάσεις, κυρίως χάρη στην εξαιρετική παρουσία του Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός ήταν η βασική επιθετική αιχμή της Ένωσης, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ βοήθειες έδινε και ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 55-45 στο πρώτο ημίχρονο και διατηρούσε το προβάδισμά της σε αυτό το επίπεδο, ίσως και λίγο παραπάνω (στο +13) και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι που άρχισε να φθείρεται από τα φάουλ. Οι ψηλοί φορτώθηκαν με 4, ο Χάντερ κάποια στιγμή αποβλήθηκε με 5, ο Μπάνκι είχε πολλά παράπονα από τους διαιτητές, όμως η ουσία ήταν πως η Μέγκα Λεξ άρχισε σταδιακά να μειώνει.

Όταν χτύπησε και ο Γκρίφιν στην τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ ουσιαστικά ξέμεινε από παίκτες (δεδομένης της αποβολής του Χάντερ, αλλά και των απουσιών των Λαρεντζάκη, Σαντ-Ρος και Καββαδά) και η σερβική ομάδα μείωσε μέχρι και στους 4 πόντους. Όμως στα κρίσιμα σημεία πρώτα ο Ράταν-Μέις με γκολ φάουλ κι έπειτα ο Σάκοτα με βολές κράτησαν το προβάδισμα της ΑΕΚ και της έδωσαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-27, 45-55, 73-83, 97-104

Μega Bemax (Μιλόγεβιτς): Μουσίντι 13 (1), Γιάνγιτς 3 (1), Μαριάνοβιτς 11, Άσκεριτς 8 (1), Μοκόκα 12 (2), Μπιτάντζε 27, Στάνιτς 6, Μίσκοβιτς 8 (1), Φούντιτς 9.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Ξανθόπουλος 2 (8 ασ. – 4 κλεψ.), Σάκοτα 16, Τσαλμπούρης 9 (1), Ματσιούλις 23 (6 τρ. – 7 ριμπ.), Μέις 19 (7 ασ. – 7 λάθη), Αγραβάνης, Γκρίφιν 7 (1), Ρογκαβόπουλος, Ρόμπερσον 8, Γιαννόπουλος 6, Χάντερ 14.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ