Γλυνιαδάκης: «Έχει το επίπεδο ο ΛεΝτέι, κόσμημα ο Σπανούλης»

Γλυνιαδάκης: «Έχει το επίπεδο ο ΛεΝτέι, κόσμημα ο Σπανούλης»

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ανέλυσε μέσα από to10.gr τους ΛεΝτέι και Βεζένκοφ, είπε τα καλύτερα για τη φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ εκθείασε την προσωπικότητα του αρχηγού του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός διάγει την τρίτη εβδομάδα του στην προετοιμασία, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να είναι στο τιμόνι του και να προσπαθεί να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, σε σχέση με αυτά που βλέπαμε επί των προκατόχων του.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δώσει ήδη 3 φιλικά, με χαμηλότερου όμως επιπέδου αντιπάλους, με τα δείγματα γραφής να είναι ελάχιστα για εμάς, καθότι όλα τους ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Από την άλλη η επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας του Πειραιά είναι χαρακτηριστικό όσων περιμένουμε υπό την καθοδήγηση του πρώην προπονητή της Νταρουσάφακα και πάλαι ποτέ head coach των Κλίβελαντ Καβαλίερς του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς.

Το τελευταίο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, έλαβε χώρα στο ΣΕΦ, με τον Μπλατ να μην έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς του, πλην του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αναχώρησε την επόμενη ημέρα για την εθνική του ομάδα.

Στους Κρητικούς φέτος θα αγωνίζεται ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, με τον Κρητικό σέντερ στα 37 του πια να αποτελεί μία λύση με τεράστια εμπειρία για το συγκρότημα του Σταύρου Μυκονιάτη.

Ο πολύπειρος σέντερ είχε περάσει από τον Ολυμπιακό για τρία χρόνια (2009-2012), με τον οποίο μάλιστα πανηγύρισε και μία Ευρωλίγκα αλλά και το πρωτάθλημα.

Το 10.gr ζήτησε την άποψή του για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών αλλά και για όσα είδε στο φιλικό στο ΣΕΦ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά λοιπόν στην ερώτηση για το πώς είδε τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού, η πρώτη του παρατήρηση ήταν: «Το χαρακτηριστικό τους είναι η αθλητικότητα, τα μακριά χέρια, το ότι με το κορμί τους πιάνουν χώρους και ότι έχουν καλή επαφή με το καλάθι και πολύ καλό σουτ. Τώρα το πως θα δέσει ο ΛεΝτέι με τους Έλληνες και πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα ψηλά κορμιά της Ευρωλίγκας μέσα στη ρακετα, είναι κάτι που θα το δούμε. Πάντως είναι ξεκάθαρο πώς ο Ολυμπιακός με αυτούς τους παίκτες προσπαθεί να έχει περισσότερους πόντους στην επίθεση, να τρέξει περισσότερο το γήπεδο και αυτό είναι πλέον και το σύγχρονο μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη».

Από τη στιγμή που αναφέρθηκε στον ΛεΝτέι που τέθηκαν στο παρκέ αντιμέτωποι, ήταν αδύνατο να μην τον ρωτήσουμε για τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Αμερικανό σέντερ.

«Κοίταξε δεν είναι κριτήριο ένα πρώτο φιλικό για εμάς. Παρόλα αυτά είδα ένα παιδί που ξέρει που βρίσκεται, δεν ξέρω το ύψος αν θα παίξει ρόλο σε αντίστοιχα κορμιά Αμερικάνων, που είναι και γύρω στο 2.08μ. Παιδιά που τρέχουν και πηδούν πολύ και έχουν άλλο στιλ παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχει το επίπεδο που χρειάζεται και μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό» είπε ο 37χρονος σέντερ του Ρεθύμνου για τον ΛεΝτέι, ο οποίος στο ματς στο ΣΕΦ σταμάτησε στους 30 πόντους με ΛεΝτέι 2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα, σε ένα ματς που έλειπε βέβαια ο Νίκολα Μιλουτλινοφ.

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως «Είναι ένας παίκτης που αρέσκεται να παίζει πάνω από τη στεφάνη. Το παρατήρησα και εγώ. Αυτό είναι και το σύγχρονο μπάσκετ που παίζεται πλέον και νομίζω είναι ένα πλεονέκτημα και αυτό.

Δεν μπορώ να σου πω κάτι το παραπάνω επειδή πρέπει να τον δούμε και σε συνθήκες Ευρωλίγκας. Στην διοργάνωση αυτή οι συνθήκες και τα κορμιά είναι άλλα και στα πρώτα ματς της Ευρωλίγκας θα κριθεί η αξία του όπου και τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα».

Ιδιαίτερα καλά έπαιξε και ο Σάσα Βεζένκοφ, αφού είχε 18 πόντους με 3 τρίποντα, με τον «Γλύνια» να λέει στο 10.gr ότι: «Θεωρώ ότι η μεγάλη διαφορά είναι το σώμα του και ότι κινείται στο παρκέ πολύ πιο άνετα και είναι βελτιωμένη η αθλητικότητά του, σε σχέση με αυτό που θυμάμαι εγώ τις τελευταίες σεζόν του. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει δουλέψει σε αυτό το κομμάτι».

Αναφορικά με το πώς βίωσε ως αντίπαλο τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο Γλυνιαδάκης δήλωσε: «Περισσότερο για θέμα φιλοσοφίας μπορώ να σου γιατί από το θέμα της συμπεριφοράς ο Μπλατ είναι ξεκάθαρος και απλός ταυτόχρονα. Δεν νομίζω να είναι κάτι που το κομμάτι που πρέπει να πούμε. Για την φιλοσοφία του στο παρκέ, πιστεύω ότι θέλει καθαρά το ματς να πηγαίνει στους 90 πόντους, να τρέξει όσο περισσότερο γίνεται με πολλά σουτ και πολλές πάσες. Αυτό το κάνει σε ότι ομάδα που έχει πάει και οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού είναι μεγάλες καθώς είναι μία ομάδα που κυνηγάει το Final 4 και είναι διαφορετική και από την Νταρουσάφακα και από την Μακάμπι. Και σίγουρα είναι μία τεράστια πρόκληση για τον ίδιο όπως και για τον Ολυμπιακό που θα τον έχει προπονητή».

Ποιες οι αρετές που παρουσίασε ο Ολυμπιακός απέναντι στο Ρέθυμνο αναφορικά με την επίθεση; Γρήγορες επιθέσεις ή και σετ παιχνίδι; Ο Γλυνιαδάκης μας απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό που είδα στο μεταξύ μας φιλικό, ότι ήταν μοιρασμένο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Επειδή είδα και με λίγες πάσες εκτέλεση, είδα και με 4 να γυρίζει η μπάλα περισσότερο και από την αδύναμη πλευρά να «εκτελούν». Νομίζω ότι είδα και μία ισορροπία στις επιθέσεις. Αν και να σου πω την αλήθεια ήταν και ιδιαίτερα εύστοχοι με εμάς και οπότε δεν είναι και κριτήριο και αυτό».

Τέλος της συζήτησής μας και η κουβέντα έφτασε στον Βασίλη Σπανούλη. Απευθείας ο 37χρονος σέντερ χαμογέλασε και μας είπε χαρακτηριστικά: «Για τον Βασίλη ουσιαστικά μπορώ να σου κάνω όσες συνεντεύξεις θέλεις και να σου μιλάω συνέχεια για αυτόν. Πραγματικά θα με πάρεις μία μέρα να σου πω ότι θέλεις για τον Σπανούλη και θα μιλάμε για μέρες (γέλια)» για να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί αυτή η μίνι συνέντευξη με τον Κρητικό σέντερ να λέει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού πως: «Είναι ένα κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ και είμαστε πολύ τυχεροί που τον βλέπουμε στα γήπεδα τον Βασίλη ακόμα. Είναι παράδειγμα και εγώ προσωπικά έχω προσπαθήσει να καταλάβει τον τρόπο που σκέφτεται. Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση η συγκέντρωση και η αφοσίωσή του. Αυτό βλέπουμε και τώρα στην ηλικία που είναι και νομίζω η αγάπη του για το παιχνίδι τον κρατάει σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας τιμάει όλους η παρουσία του και θα το δούμε και φέτος αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ