Απογοήτευση… διαρκείας για Αγγελόπουλο

Απογοήτευση… διαρκείας για Αγγελόπουλο

Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας μπάσκετ, κάτι που προκαλεί απογοήτευση στον Μάκη Αγγελόπουλο και τον βάζει σε σκέψεις ως προς το μέλλον της επένδυσής του.

Τα μηνύματα από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ είναι καλά και λιγότερο καλά. Η δουλειά γίνεται σωστά, όμως δεν λείπουν οι τραυματισμοί, η κούραση, τα νεκρά διαστήματα στα πρώτα φιλικά. Όλα τούτα πάντως είναι μάλλον αναμενόμενα για την εποχή και σε αυτή τη φάση δεν προκαλούν ανησυχία.

Ανησυχητική, αντιθέτως, είναι η στάση που κρατούν οι φίλοι και οπαδοί της ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα, όπως αποτυπώνεται από την ζήτηση που παρουσιάζουν τα εισιτήρια διαρκείας. Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της ΚΑΕ είναι πάρα πολύ μικρή. Θα έλεγε κανείς ότι αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας.

Από τις 25 Ιουνίου, οπότε τέθηκαν σε κυκλοφορία, έχουν περάσει ακριβώς 2,5 μήνες. Σε αυτό το διάστημα οι κάρτες διαρκείας, που έχουν διατεθεί μόλις και μετά βίας αγγίζουν τις 700. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι η ΚΑΕ όχι μόνο έχει διατηρήσει τις τιμές στα περσινά επίπεδα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχει προχωρήσει και σε μειώσεις που φτάνουν το 50%.

Η σύγκριση με τα άλλα ισχυρά brand names της Basket League είναι δυσμενής. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη διαθέσει 5.300 εισιτήρια διαρκείας και ο Ολυμπιακός 4.000, ενώ οι εκτιμήσεις που γίνονται στον Άρη, ο οποίος έθεσε σε κυκλοφορία τα δικά του διαρκείας μόλις την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι θα διατεθούν και φέτος τουλάχιστον όσα διατέθηκαν και πέρυσι (1400).

Περισσότερο απογοητευτική, όμως, είναι η σύγκριση με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ. Τα εισιτήρια διαρκείας που έχει διαθέσει η ΠΑΕ έχουν ξεπεράσει τις 14.000, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την εποχή μετά την επιστροφή στη Superleague. Η συμμετοχή στο Champions League αποτελεί ένα δέλεαρ και μάλιστα σημαντικό για τους φίλους της Ένωσης, μοιάζει ωστόσο να είναι και το μόνο, δεδομένου ότι το καλοκαίρι η ομάδα δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε έγιναν ηχηρές μεταγραφές, που παραδοσιακά αποτελούν «κράχτη» για τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή η μπασκετική ΑΕΚ καλείται να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό τρόπαιο το οποίο κατέκτησε τον περασμένο Μάιο, έφερε το καλοκαίρι προπονητή επιπέδου Ευρωλίγκας (Μπάνκι), έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος στην Ελλάδα μετά από αυτή του Παπαπέτρου (Ματσιούλις) και έφερε έναν ακόμα παίκτη Ευρωλίγκας (Σαντ-Ρος). Παρ’ όλα αυτά αντιμετωπίζεται από τους φίλους της σα να μην υπάρχει! Μπορεί, φυσικά, να είναι άλλο το μέγεθος του ποδοσφαίρου και άλλο αυτό του μπάσκετ σε επίπεδο ενδιαφέροντος του κόσμου, όμως και αυτή η διαφορά (14.000 έναντι 700) είναι πάρα πολύ μεγάλη για να μην επισημανθεί.

Όχι τόσο από εμάς, αλλά κυρίως από τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος βλέπει ότι δεν μπορεί να πείσει τους φίλους της ΑΕΚ να αγκαλιάσουν την ομάδα μπάσκετ και να στηρίξουν το εγχείρημά του να την επαναφέρει όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Συνεργάτες και καθημερινοί συνομιλητές του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ επισημαίνουν την απογοήτευση που έχει αρχίσει πλέον να εκδηλώνει αυτός ανοικτά. Και εκφράζουν την ανησυχία μήπως αυτή η απογοήτευση τον οδηγήσει κάποια-όχι πολύ μακρινή-στιγμή ακόμα και εκτός ΑΕΚ!

Τέτοιο θέμα προς το παρόν δεν τίθεται. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα τεθεί, δεδομένου μάλιστα ότι παρατηρείται στασισμότητα και στο ζήτημα του γηπέδου, το οποίο έχει πλέον συνδεθεί με το ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση όλου του ΟΑΚΑ κι αυτό καθυστερεί κι άλλο τις διαδικασίες.

Και δίνει το δικαίωμα στον Μάκη Αγγελόπουλο να κάνει δεύτερες σκέψεις. Γιατί, δηλαδή, να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση όταν βλέπει ότι ο κόσμος αδιαφορεί για την ομάδα;

Αυτά είναι πράγματα που συζητιούνται στα ενδότερα της ΚΑΕ και βαραίνουν το κλίμα σε μια εποχή κατά την οποία ξεκινά μια φρέσκια προσπάθεια από μια ομάδα που θα είναι φέτος πολύ ενδιαφέρουσα. Και καθώς φαίνεται, οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να σκορπίσουν τα σύννεφα είναι οι φίλοι της ΑΕΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ