Άρης – Μπουγιούκσεχιρ 73-68

Άρης – Μπουγιούκσεχιρ 73-68

Αν και παρουσίασε δύο πρόσωπα, ο Άρης κατάφερε να νικήσει στην παράταση τους Τούρκους με 73-68 και να ευχαριστήσει τον κόσμο του που έδωσε δυναμικό «παρών» στο Nick Galis Hall.

Νικηφόρο έστω κι αν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, ήταν το πρώτο φιλικό του Άρη μπροστά στον κόσμο του. Ο Αυτοκράτορας επικράτησε με της Μπουγιούκσεχιρ με 73-68 (63-63κ.α.), σε ένα Nick Galis Hall που είχε αρκετό κόσμο και θερμή ατμόσφαιρα.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έπαιξε καλή άμυνα κατά διαστήματα, σημείο κλειδί για την επικράτηση της. Λάκι Τζόουνς με 14π., Γκάρι Μπελ με 17, Μπορίς Νταλό με 9π. και Αγγέλου με 11π. οι καλύτεροι των κιτρινόμαυρων.

Ο Αρης είχε αρκετά νεκρά διαστήματα, ειδικά σε δεύτερη και τρίτη περίοδο. Γενικότερα παρουσίασε έλλειψη χημείας, αστοχία, έχασε αρκετά ριμπάουντ και γενικά έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για να φτάσει εκεί που θέλει. Η νίκη όμως είναι νίκη, με την ομάδα του Αγγέλου να χτίζει χαρακτήρα και πλέον να μετράει αντίστροφα για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League με τη Ντιναμό Τιφλίδας (20/9).

Οι Τούρκοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 29′ (46-56) σκορ το οποίο ήταν και το τελικό στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην τέταρτη περίοδο όμως ο Αυτοκράτορας έδειξε αντίδραση. Με χαμηλό σχήμα (Φλιώνης, Αγγέλου, Μπελ, Σλαφτσάκης, Χάρις) ο Άρης πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με επιμέρους 13-4 στα τελευταία 6 λεπτά κι έτσι το ματς στην παράταση (63-63), καθώς Μποχωρίδης και Χάρις ήταν άστοχοι στα τελευταία σουτ.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Αρης διατήρησε την καλή του άμυνα, μέσα από την οποία βρήκε ενέργεια και στην επίθεση. Νταλό και Μπελ έφεραν τον Αυτοκράτορα στο +6 (69-63) και παρά την έλλειψη συγκέντρωσης προς το τέλος (οι Τούρκοι μείωσαν σε 70-68 με τον Γκοντούρα) κράτησε τη νίκη. Ο Σλαφτσάκης σκόραρε για το 72-68 στα 26», με τον Μποχωρίδη να κλέβει στην επίθεση των φιλοξενούμενων και τον Τζόουνς να κάνει διαμορφώνει το τελικό 73-68 με 1/2 βολές.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Αρης μπήκε δυνατά για να προηγηθεί με 9-1, 12-5 και 22-12 στο φινάλε της περιόδου. Στην δεύτερη όμως όπως προαναφέραμε χάθηκε η συγκέντρωση. Ετσι σταδιακά οι Τούρκοι μείωσαν και μάλιστα προσπέρασαν ακόμη και με 33-38.

Ηταν η πέμπτη δοκιμασία για το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου, από την έναρξη της προετοιμασίας του για τη νέα αγωνιστική σεζόν και πρώτο ενώπιον των φιλάθλων του. Χρησιμοποιήθηκαν κανονικά οι Δημήτρης Βεργίνης, Γκάρι ΜακΓκί, έχοντας αμφότεροι ξεπεράσει τραυματισμό στους προσαγωγούς που τους ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα. Το επόμενο τεστ για τους «κίτρινους» είναι ορισμένο για την Κυριακή (16/9, 17.30), στο «Nick Galis Hall», κεκλεισμένων των θυρών, με αντίπαλο τον Ηφαιστο Λήμνου.

*Αρκετές ώρες πριν το φιλικό τεστ, τελέστηκε αγιασμός στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου για τους «κίτρινους», εν όψει της νέας σεζόν, με παρόντες τους καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο

*Θεατής της αναμέτρησης, κάνοντας ατομικό πρόγραμμα με ποδήλατο, ήταν ο Κρίστ Γουάμπα.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 36-38, 46-56, 63-63 (κ.α.), 73-68.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Τζόουνς 14 (1), Κάιζερ, Βεργίνης, Μποχωρίδης 8, Φλιώνης 2, Μπελ 17 (4), Νταλό 9 (1), Χρηστίδης 3, Σλαφτσάκης 2, ΜακΓκι 5, Χάρις 2, Αγγέλου 11 (3).
ΙΒΒ (Γιαβούζ): Γκοντούρ 2, Γκιαγκμούρ 15 (3), Κούλιγκ 16 (2), Τσεβίκ, Καβακλίογλου 3, Τεκίν 14, Τουναλί 4, Καρλί, Μπουγιουκμπαϊράκ 2, Μπάμπιτς 9 (2), Τόμπσον 3.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ