Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-81

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-81

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 22-11), ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβιβ με 87-81 για το τουρνουά της Κύπρου. Κορυφαίοι ο Κιθ Λάνγκφορντ με 20 πόντους και ο Ματ Λοτζέσκι που πρόσθεσε 18.

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 22-11), ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβιβ με 87-81 για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στην Κύπρο. Κορυφαίοι ο Κιθ Λάνγκφορντ με 20 πόντους (και 5 ασίστ), από κοντά και ο Ματ Λοτζέσκι που πρόσθεσε 18 και μάζεψε 8 ριμπάουντ. Την Κυριακή στις 19:30 το τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Θυμηθείτε εδώ το play by play του ματς

Οι «πράσινοι» βελτίωσαν την εικόνα τους στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως παίρνοντας λύσεις στη θέση του πόιντ γκαρντ από τους Παπαντωνίου και Καλαϊτζάκη, αλλά και από τους Λάνγκφορντ, Γκιστ, Λοτζέσκι.

Είχαν όμως και πάλι «θέματα» στην άμυνα και την αλληλοκάλυψη, αλλά και τους αυτοματισμούς στην επίθεση.

Η Μακάμπι ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις αργές επιστροφές του αντιπάλου της στην άμυνα και προηγήθηκε με 14-7 στο 6’.

Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και ισοφάρισε σε 18-18 δυο λεπτά αργότερα με τον Πασκουάλ να δίνει τη… μπαγκέτα στον Λάνγκφορντ με χαμηλό σχήμα και τον Αμερικανό τριάρι.

Στη συνέχεια οι Ισραηλινοί βρήκαν λύσεις από τον Ο’ Μπράιαντ, ο οποίος έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία για το ύψος του με μεγάλη ευστοχία. Μάλιστα η Μακάμπι τελείωσε το πρώτο μέρος με 49-41 και τον Παναθηναϊκό να έχει 23/28 βολές.

Ο Παπαντωνίου βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση και την εκτέλεση δίνοντας λύσεις στους «πράσινους», που με τον Λοτζέσκι πέρασαν μπροστά 58-52 στο 26’, με επιμέρους σκορ 14-2.

Μάλιστα στο σημείο εκείνο ο Πασκουάλ επανέφερε στην πεντάδα του τον νεαρό Καλαϊτζάκη, αλλά και τους Γκιστ, Λάσμε.

Το σκορ έγινε 78-70 στο 35’ με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα στο παρκέ σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, να έχει στόχευση και να πιέζει στην άμυνα.

Ο Πάργκο όμως είχε τις απαντήσεις και ισοφάρισε σε 78-78 τρία λεπτά αργότερα βάζοντας το παιχνίδι στο… μηδέν. Εκεί ο Πασκουάλ είδε τους παίκτες του να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις με τον Λάνγκφορντ και τον Λοτζέσκι. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 85-78 στο 1.25’’, η Μακάμπι με τον Ο’ Μπράιαντ δεν μπόρεσε να απαντήσει και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 87-81.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-49, 63-60, 87-81

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ