Νίκησε τον Άρη ο Ηφαιστος, προβλημάτισαν πριν τη Ντιναμό οι κίτρινοι

Νίκησε τον Άρη ο Ηφαιστος, προβλημάτισαν πριν τη Ντιναμό οι κίτρινοι

Ο Ήφαιστος Λήμνου επικράτησε του Άρη με 56-62 σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Nick Galis Hall, με τον Αυτοκράτορα να εμφανίζει προβλήματα ομοιογένειας και επιθετικής δυστοκίας.

Αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στο θέμα χημείας και όντας πολύ άστοχος, ο Άρης ηττήθηκε με 56-62 από τον Ήφαιστο Λήμνου σε φιλικό τεστ στο Nick Galis Hall. Ουσιαστικά αυτό το ματς ήταν η πρόβα τζενεράλε για τον Αυτοκράτορα ενόψει των αναμετρήσεων με τη Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Champions League. Γόντικας και Ουίγκινς με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα οι κορυφαίοι για την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, στους 13 πόντους ο πρώτος σκόρερ Λευτέρης Μποχωρίδης, από πλευράς κιτρινόμαυρων.

Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού ήταν κακό ποιοτικά και για τις δύο ομάδες, με χαρακτηριστικότερο το πρώτο δεκάλεπτο που έληξε με σκορ  7-13! Παρόμοια η εικόνα και στο Β’ μέρος με τον Αρη να μην έχει συνεργασίες, να μην οργανώνει ορθολογικά τις επιθέσεις του και τον Ηφαιστο να είναι ελαφρώς καλύτερος και να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +7 (25-32).

Ο Άρης έχασε και πάλι αρκετές βολές στο ματς, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε ακόμη χειρότερο για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου. Ο Γκότσερ έκανε μεγάλη ζημιά στην κίτρινη άμυνα, με το συγκρότημα της Λήμνου να τρέχει σερί 13-0 και να ξεφεύγει με 29-49 στο 29! Οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς για περισσότερα από έξι λεπτά κάνοντας αρκετά λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +15 για τους φιλοξενούμενους (34-49) με την ομάδα του Μανωλόπουλου να μπαίνει με άλλο αέρα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Αρης αντέδρασε εν μέρει, καθώς ουσιαστικά δεν κατάφερε να γυρίσει ποτέ το ματς. Συγκεκριμένα πλησίασε στους 10 πόντους (41-51 στο 34’, 46-55 στο 36’) και με βολές του Τζόουνς μείωσε σε 48-56 στο 37’. Ο Γκότσερ με τρίποντο έφερε τον Ηφαιστο στο +11 48-59 (38’), ο Μποχωρίδης μείωσε στο 50-59 καθώς, όμως οι κίτρινοι έχασαν ευκαιρία να μειώσουν στους 6 πόντους, καθώς το τρίποντο του Λάκι Τζόουνς ήταν άστοχο.

Την πολύτιμη από πλευράς γοήτρου νίκη, σφράγισε για τους λημνιούς ο Ουίγκινς με κάρφωμα (50-61 με 1:38 για το φινάλε του ματς) και κάπου εκεί ο το ματς κρίθηκε οριστικά.

Να σημειώσουμε οτι ο Αρης αγωνίστηκε χωρίς τον Γκάρι ΜακΓκι, καθώς ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον λαγονοψοϊτη. Ο Αμερικανός σέντερ έχει έναν ερεθισμό στην περιοχή του ισχίου και αποφασίστηκε από τον Βαγγέλη Αγγέλου να προφυλαχθεί, προκειμένου να βρίσκεται στη διάθεση του Ελληνα τεχνικού στον αγώνα της Πέμπτης στη Τιφλίδα με την Ντιναμό.

Τα δεκάλεπτα: 7-13, 25-32, 34-49, 56-62

Άρης (Βαγγέλης Αγγέλου): Τζόουνς 5, Κάιζερ 5, Βεργίνης, Μποχωρίδης 13 (2), Φλιώνης 5 (1), Μπελ 2, Νταλό 4, Χρηστίδης 1, Σλαφτσάκης 9 (1), Χάρις 9 (1), Αγγέλου 3 (1).

Ήφαιστος Λήμνου (Σ. Μανωλόπουλος): Γκότσερ 10 (1), Μανωλόπουλος 10 (2), Μπρέιζελτον 5, Σμιθ, Σταμάτης , Διαμαντάκος 6, Χαριτόπουλος 4, Μούρτος 4, Γόντικας 13, Γαρέζος, Ουίγκινς 10 (1).

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ