Παπαθεοδώρου : «Να έχουμε μεγαλύτερη θέληση»

Παπαθεοδώρου : «Να έχουμε μεγαλύτερη θέληση»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Προμηθέα μίλησε εφ’ όλης της ύλης για την ομάδα του στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Προμηθέα με 82-76 για τον τελικό του τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που έβγαλε από τον αγώνα, αλλά και στην πορεία της προετοιμασίας και στάθηκε στη διαφορά που είχαν οι παίκτες του στον τομέα της θέλησης από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Αρχικά δήλωσε πως: «Είπα και πριν 4-5 μέρες, ότι έχουμε να καλύψουμε αρκετά πράγματα, πάνω σε τακτικά κομμάτια και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση πριν προχωρήσουμε σε αυτά τα πράγματα, να έχουμε μεγαλύτερο ενθουσιασμό και μεγαλύτερη θέληση, από το ξεκίνημα των παιχνιδιών.

Είμαστε μια ομάδα, που δημιουργείται πάλι φέτος και αν δεν αποκτήσουμε γρήγορα σκληρό και επιθετικό χαρακτήρα που θα παλεύει σε κάθε κατάσταση και σε κάθε παιχνίδι, δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε κομμάτια μπάσκετ. Το σημερινό φιλικό για εμάς, ήταν μια απόδειξη, ότι η διαφορά μας από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία που είχαμε. Θα έλεγα ότι στο μπάσκετ, δεν κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό από ότι κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Δε συζητήσαμε και για μπάσκετ στην ανάπαυλα. Είναι ένα πράγμα που πρέπει να μπει μέσα μας, είναι αδιαπραγμάτευτο και θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι. Όλοι μας συμμετέχουμε σε μια ομάδα, που πρέπει να σεβαστούμε την ιστορία της, τη φανέλα της και το ποια πραγματικά είναι αυτή η ομάδα και δεν υπάρχει για εμάς, καμία έκπτωση όσον αφορά την προσπάθεια, σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι από το τουρνουά. Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα στο μπάσκετ. Δε μπορούμε να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, αμυντικές ή επιθετικές. Είναι πολύ μεγάλο το μέγεθος των πραγμάτων. Κρατήστε ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια, μεγαλύτερη διάθεση, να σεβόμαστε το που είμαστε. Όλοι μας».

– Για το αν είναι λογικό να υπάρχει χαλαρότητα στα φιλικά: «Δεν είναι λογικό, με την έννοια ότι για όλους μας, είτε μιλάμε για τον Phil Goss, είτε μιλάμε για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, οι οποίοι έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν, είτε μιλάμε για πιο νέους παίκτες, είτε μιλάμε για παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα, δεν υπάρχει κάτι λογικό στο να μην προσπαθείς στο 100%. Το λέω αυτό γιατί σήμερα, αυτήν ήταν η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε μια εικόνα που παίζαμε μία εσύ, μία αυτοί. Αυτό δεν είναι μπάσκετ. Ο Προμηθέας έπαιξε με πολύ μεγαλύτερη ενέργεια από εμάς. Μπορεί το σκορ να ήταν μόνο τρεις πόντους διαφορά, η οποία προήλθε από την επιθυμία που έδειξαν τα παιδιά του Προμηθέα, να πιέσουν, να κλέψουν τη μπάλα, 4-5 συνεχόμενες φορές και αυτή είναι η διαφορά».

– Για το γεγονός ότι στο τέλος έπαιξαν οι πιο έμπειροι: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι με τους παίκτες μας. Δε μας ενδιαφέρει αν κάποιος είναι μεγάλος, μικρός, ξανθός, μελαχρινός, Έλληνας ή Αμερικάνος. Θα παίζει αυτός που πραγματικά δείχνει και δίνει το 100%. Αν ο Goss πρέπει να παίξει 39 λεπτά, θα παίξει 39 λεπτά. Αν ο Μαργαρίτης πρέπει να παίξει 37 λεπτά, θα παίξει 37 λεπτά. Δεν πειράζει…».

– Για το πότε θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει με περισσότερη ενέργεια: «Πρώτα από όλα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι που βρισκόμαστε πραγματικά. Δεύτερον να συνειδητοποιήσουμε πραγματικά ποιοι είμαστε. Κανείς μας δεν είναι πιο μεγάλος από το σύλλογο που υπηρετούμε. Είναι απλά τα πράγματα. Πας στον καθρέφτη σου, βλέπεις ποιος είσαι, βλέπεις που παίζεις και πρέπει να πας στην προπόνηση να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Είναι πολύ απλό».

– Για το αν η διαφορά που πήρε ο Προμηθέας ενεργοποίησε τον εγωϊσμό των παικτών: «Δεν το είδαμε μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ναι, παρουσιάσαμε μια πολύ διαφορετική εικόνα, είχαμε ένα άλλο πρόσωπο, αυτό που πρέπει να έχουμε. Άσχετα αν κερδίσαμε ή χάσαμε το παιχνίδι, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Σημασία, έχει η νοοτροπία και ο χαρακτήρας. Πρέπει να επενδύσουμε και να χτίσουμε πάνω στο χαρακτήρα μας και μετά το μπάσκετ».

– Για τα λάθη στην πίεση στον Προμηθέα: «Στο μπάσκετ βλέπεις πολλά πράγματα, το λάθος μπορεί να γίνει και 4 και 5 φορές. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ότι γιατί έγινε το λάθος. Μπορούσαμε να πάρουμε ένα time out και να το σταματήσουμε. Εμείς αφήσαμε το παιχνίδι να εξελιχθεί, δεν το σταματήσαμε. Το θέμα είναι με ποιο τρόπο έπαιζε η άλλη ομάδα και με ποιον τρόπο παίζαμε εμείς. Η μία πίεζε σε όλο το γήπεδο, πέντε επιθέσεις συνεχόμενες κι εμείς εδώ… πετούσαμε χαρταετό! Τους αφήναμε να παίρνουν τη μπάλα, να κατέβουν και περιμέναμε να παίξουμε άμυνα στο πίσω κομμάτι, λες και είμαστε εμείς οι πυρηνικοί και οι άλλοι τα παιδάκια. Δε γίνεται έτσι… Μιλάμε για ομάδες των οποίων οι διαφορές είναι ελάχιστες. Εμείς είμαστε μια ομάδα, που με βάση το ελληνικό πρωτάθλημα, οι διαφορές του ΠΑΟΚ με τις υπόλοιπες ομάδες, πλην Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, είναι πάρα πολύ μικρές. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Αλλά είναι μικρές. Οπότε αν δεν παίζουμε στο 100% δεν έχουμε καμία τύχη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ