Επιστρέφει στην Ελλάδα με νίκη η ΑΕΚ

Επιστρέφει στην Ελλάδα με νίκη η ΑΕΚ

Σοβαρότητα στην άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση ήταν τα δυο στοιχεία που έδωσαν την νίκη στην ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα απέναντι στην Μπεσίκτας.

Με οδηγό την άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση,η ΑΕΚ επιβλήθηκε της Μπεσίκτας  σε φιλικό αγώνα με 88-82. Η «ένωση» είχε τον πλήρη έλεγχο στη διάρκεια του ματς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, και με κορυφαίους τους Ντούσαν Σάκοτα(17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Ρατάν Μέις (14 πόντοι) και Χάρη Γιαννόπουλο(13 πόντους) πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Έτσι, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έκανε το 2/2 στα φιλικά που έδωσε στην Τουρκία, αφού είχε κερδίσει και την Μπάντβιτ(83-78) δυο μέρες πριν. Η αποστολή της «ένωσης» επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από αυτά τα δυο φιλικά, με τον Ιταλό τεχνικό να τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση για τις επιδόσεις της ομάδας του.

Το ματς

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο καλά την αναμέτρηση και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό από την αρχή.Ο Ντούσαν Σάκοτα κι Ρατάν Μέις έπιασαν δουλειά από την αρχή και μέχρι το έβδομο λεπτό της  πρώτης περιόδου η Ένωση προηγούνταν στο σκορ(15-20). Κάπου εκεί αντέδρασε η Μπεσίκτας  και με ένα σερί 7-0 άλλαξε την εικόνα του ματς(22-20). Εν τέλη η πρώτη περίοδος έληξε με τις δυο ομάδες ισόπαλες(24-24).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν παρόμοιο με το πρώτο, η ΑΕΚ προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της με τους Χάντερ και Ρόμπερσον να είναι οι στυλοβάτες της επίθεσης, εκείνη τη στιγμή, να παίρνει μια σημαντική διαφορά οκτώ πόντων(36-44, στο 18). Ωστόσο, η Μπεσίκτας στα τελευταία δυο λεπτά βρήκε λύσεις επιθετικά με τον Αλεξάντερ και μάζεψε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο, το οποίο και έληξε με 47-42 υπέρ της ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια μικρή επανάληψη του πρώτου. Η ΑΕΚ έβγαζε ενέργεια μέσα στο παρκέ, κυρίως στην άμυνα και αυτό την βοήθησε να ελέγχει  το παιχνίδι. Ωστόσο, μια έλλειψη συγκέντρωσης στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου επέτρεψε στην τούρκικη ομάδα να παραμείνει εντός βολής(61-65).

Η ΑΕΚ στην τέταρτη περίοδο δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με «ζεστό» τον Χάρη Γιαννόπουλο εκτόξευσε την διαφορά του ματς στο +11(63-74, στο 33΄). Από αυτό το σημείο και μετά, οι φιλόδοξες προσπάθειες των γηπεδούχων να επιστρέψουν στο ματς ήταν άκαρπες και η ΑΕΚ έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ