Πρίντεζης στο 10.gr: «Απελευθερωμένος ο Μπλατ, να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Πρίντεζης στο 10.gr: «Απελευθερωμένος ο Μπλατ, να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλάει αποκλειστικά στο to10.gr για τη φετινή χρονιά με τον Ολυμπιακό, τον καινούριο προπονητή του και όσα θα απασχολήσουν την ομάδα του Πειραιά τη σεζόν που έρχεται.

Ενας κύριος εντός και εκτός παρκέ και από τα παιδιά που γνωρίζουν κάθε σπιθαμή του ΣΕΦ. Ο Γιώργος Πρίντεζης από τα 15 του ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού, είχε ένα μικρό… διάλλειμα με την ένταξή του στην Μάλαγα, όμως δεν έπαψε ποτέ να είναι νιώθει οικογένειά του την ομάδα του Πειραιά.

Προσιτός και μην έχοντας σκοπό να ξεχάσει όλα όσα έχει ζήσει στο παρελθόν, ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, βλέπει τη νέα σεζόν στους Ερυθρόλευκους ως διαφορετική.

Η έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ έχει διαφοροποιήσει την κατάσταση, όμως σίγουρα αυτός δεν είναι λόγος για να αλλάξει τρόπος σκέψης. Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο 10.gr για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τους ξένους, τον Γιώργο αλλά και τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε την χρονιά που μας πέρασε.

– Νέα χρονιά και νέα πρόσωπα. Είσαι χρόνια εδώ και αυτήν την εικόνα, της Media Day, την έχεις βιώσει αρκετές φορές. Ποια είναι η διαφορά στην αύρα που παρατηρείς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν εστιάζουμε όλοι στην διαφορετική αύρα φέτος, πάει το μυαλό μας στον περσινό μας προπονητή και είναι μία άδικη σύγκριση. Γιατί και με τον προηγούμενο προπονητή είχαμε επιτυχίες, πάρα πολλοί παίκτες είχαν βελτιωθεί με αυτόν. Μπορεί να μην παίζαμε το μπάσκετ που προσπαθούμε να παίξουμε τώρα, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ακόμα και με το μπάσκετ που παίζουμε τώρα, εάν δεν φέρουμε το αποτέλεσμα πάλι στο τέλος θα θεωρηθεί λάθος αυτή η τακτική. Σωστό και λάθος δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου στο μπάσκετ. Σίγουρα έχει αλλάξει ο προπονητής που έχει ο Ολυμπιακός και έχει διαφορετική φιλοσοφία και πάμε όλοι μαζί για να κάνουμε το αδύνατο δυνατό και να επιστρέψουμε την ομάδα στην κορυφή».

– Μετά από δύο σεζόν χωρίς τίτλο, σίγουρα στον Ολυμπιακό κοιτάτε την επιστροφή στην κορυφή. Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να μην τον ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν;

«Πάντα η κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή. Δεν μπορούμε να καθόμαστε πια και να στεκόμαστε στο παρελθόν. Αν και έχει περάσει για μένα λίγο αψήφιστα το γεγονός ότι πήγαμε σε τελικό Ευρωλίγκας κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο, Σίγουρα για τον κόσμο, το ότι η ομάδα έχει δύο χρόνια να κατακτήσει κάποιο τίτλο είναι πολύ δύσκολο για όλους μας. Αλλά καθε χρονιά είναι ξεχωριστή. Έχει αλλάξει όλη η ομάδα σχεδόν, είναι και άλλος προπονητής. Το ίδιο πράγματα γίνεται και όταν είχαμε πάρει και πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, πάλι την επόμενη χρονιά οι στόχοι ήταν καινούριοι. Δεν σκεφτόμαστε το παρελθόν. Έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα».

– Φαίνεσαι πολύ καλά και στα φιλικά ήσουν σε φοβερή κατάσταση. Εσύ πως νιώθεις;

«Νιώθω πάρα πολύ καλά. Δούλεψα πάρα πολύ καλά το καλοκαίρι. Είχα δυόμισι μήνες κενό, που αν εξαιρέσουμε μία εβδομάδα που παντρεύτηκα και άλλη μία εβδομάδα διακοπών, ήμουν δύο μήνες κάθε μέρα στο γυμναστήριο με άνθρωπό μου.

και προσπάθησα όσο περισσότερο να κάνω πράγματα που μου λείπανε και να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την επόμενη χρονιά».

– Φέτος δεν τρέξατε στα βουνά του Μετσόβου και κάνατε μία εντελώς διαφορετική προετοιμασία, με τον προπονητή σας να δίνω το δικό σας πρόγραμμα πριν ενσωματωθείτε. Πόσο διαφορετικό σου φάνηκε αυτό;

«Αμα είσαι ευσυνείδητος και θέλεις να δουλέψεις και αφιερώνεις ένα δίωρο και τρίωρο την ημέρα και μετά μπορείς να κάνεις το πρόγραμμά σου. Ακόμα και 2-3 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι, μπορείς να κάνεις πράγματα τα οποία δεν μπορείς να τα κάνεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εμένα μου έχει διδάξει αυτό ότι είναι το σημαντικότερο».

– Από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον Ντέιβιντ Μπλατ. Ποια η μέχρι στιγμής εικόνα σου;

«Είναι ένας προπονητής που γενικότερα μπορείς να πεις ότι είναι πιο απελευθερωμένος. Θέλεις τις δύο με τρεις ώρες της ημέρας που είσαι εδώ να είσαι στο 100% και μετά να είσαι μετά έξω από το γήπεδο θα το έλεγα «λιγότερο μαγκωμένος». Να ευχαριστιέσαι δηλαδή τη ζωή αλλά αυτές τις δύο τρεις ώρες που είσαι στο παρκέ και στην προπόνηση πρέπει να είσαι και ο καλύτερος εαυτός σου».

-Εσένα σου κάνει εντύπωση αυτό;

«Εντάξει δεν το έχουμε συνηθίσει αυτό στην Ελλάδα. Πάντα είμαστε λίγο πιο σφιγμένοι σε πολλά πράγματα. Και στην εξωγηπεδική μας ζωή και σε άλλα. Η φιλοσοφία του όντως είναι πιο χαλαρή σε αυτό όμως μέσα στην προπόνηση και στη διάρκεια του αγώνα είναι όπως πρέπει να είναι ένας πολύ μεγάλος προπονητής».

– Πολλά νέα πρόσωπα στο ΣΕΦ. Εσείς τους βοηθάτε πάντα να μπουν στο κλίμα. Πως βλέπεις την ενσωμάτωσή τους;

«Τα καινούρια παιδιά και με τον τρόπο που παίζουμε η αλήθεια είναι ότι έχουν προσαρμοστεί πάρα πολύ γρήγορα. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και μακάρι να τελειώσουμε καλά τη χρονιά. Πέρσι η χρονιά ξεκίνησε καλά, όμως ήρθαν κάποιες ατυχίες πουδεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε όπως θέλουμε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό όπως και να το κάνεις όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και δυστυχώς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

– Μίλησες για υγεία. Εσύ έχεις βγάλει από το μυαλό σου αυτό με τους τραυματισμούς και γενικότερα αυτό που πέρασες εσύ με το πόδι σου;  

«Το θέμα είναι ότι για μένα δεν ήταν ένας τραυματισμός. Είχα μία ατυχία η οποία με κράτησε έξω δύο μήνες και στο τέλος αναγκάστηκα να παίζω με πόνους. Οπότε ήταν κάτι πάρα πολύ άσχημο και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Το να πάθεις έναν τραυματισμό και να μείνεις έξω είναι και το λογικό. Το να πάθεις ότι έπαθα εγώ πέρσι, είναι το πιο χαζό και ηλίθιο που θα μπορούσα να πάθω».

– Κλείνοντας θα ήθελα το μήνυμά σου προς τον κόσμο της ομάδας σου;

«Τι να πω. Πάνω κάτω γνωριζόμαστε (γέλια), μακάρι να μπορέσουμε να τους ευχαριστήσουμε και να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για να έρθουν και στο γήπεδο και να μπορούν να περάσουν ένα πολύ όμορφο δίωρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ