Μπλατ στο to10.gr: «Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για τον Ολυμπιακό»

Μπλατ στο to10.gr: «Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα για τον Ολυμπιακό»

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού ανοίγει την καρδιά του στο to10.gr και μιλάει για το πώς βλέπει τους Ερυθρόλευκους, τη δουλειά που γίνεται στο Φάληρο και το γεμάτο ΣΕΦ.

Στο άκουσμά του ονόματός του, η αλήθεια είναι πως προέκυψε ένα ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού. Η εποχή του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε καταφθάσει και από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η νέα σελίδα στον πάγκο των Πειραιωτών, οι φίλοι της ομάδας, προχώρησαν σε μεγαλεπήβολα όνειρα. Δεν είναι περίεργο αυτό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, κάτοχος δαχτυλιδιού του ΝΒΑ και από τους κόουτς που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μπάσκετ.

Ένας άνθρωπος πάντως προσιτός που συζητώντας μαζί του δεν σου δείχνει ότι έχει μαζέψει αυτά τα παράσημα. Κάθε άλλο. Πιο ανθρώπινος από ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί, ο Μπλατ ήταν συνεχώς με ένα χαμόγελο στην Media Day του Ολυμπιακού.

Χαιρέτισε τους πάντες, σε καλωσόριζε με ένα «γειά σου φίλε μου», προσπαθώντας με κάθε τρόπο να καμουφλάρει τους πόνους που έχει στη μέση του από την πρόσφατη εγχείρησή του.

Ευγενικός ήταν από την αρχή της ημέρας στο Φαληρικό κλειστό αφού προπόνησε τους αθλητές του, πέρασε ολη την… ταλαιπωρία της Media Day, προσπάθησε να ξεκουραστεί όταν αυτό ήταν δυνατόν και δεν είπε πουθενά όχι για μιλήσει στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν την Τρίτη στο γήπεδο για τις καθιερωμένες συνεντεύξεις.

Το 10.gr συνομίλησε μαζι του και θέλησε να μάθει τις εντυπώσεις του. Τον προσεγγίσαμε, τον ρωτήσαμε εάν είναι σε θέση να μας μιλήσει καθώς μόλις είχε καθίσει στην καρέκλα και περνούσε μίνι συνέντευξη από άλλους δημοσιογράφους, αυτός πήρε ένα τεράστιο χαμόγελο και μας παρακάλεσε να καθίσουμε και να τα πούμε.

– Είστε στην ομάδα και στην προετοιμασία της περίπου έναν μήνα. Είναι όπως τα περιμένατε τα πράγματα;

«Είναι πολύ καλύτερα ειλικρινά. Περίμενα ότι θα είναι καλά εδώ, όμως ειλικρινά είναι ανώτερα από ότι νόμιζα πως θα είναι».

– Είναι κοινότυπη ερώτηση, όμως πόσο ενθουσιασμένος είστε για το συγκεκριμένο βήμα της καριέρας σας και το γεγονός ότι αναλάβατε τις τύχες του Ολυμπιακού;

«Οταν έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις με καλούς ανθρώπους οι οποίοι είναι απόλυτα επαγγελματίες, που είναι πιστοί στο έργο τους, έχεις σίγουρα ένα καλό προαίσθημα ως προπονητής. Και έτσι νιώθω και εγώ προσωπικά…».

– Βλέποντας και μαθαίνοντας για τον Ολυμπιακό των προηγούμενων δύο ετών, ότι δεν κέρδισε κάποιον τίτλο, τι πρέπει να κάνετε για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση; Τι πρέπει να κάνει ο κόουτς Μπλατ για να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους;

«Δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω τον τρόπο που ο προηγούμενος προπονητής έφτασε ως εδώ. Εγώ ήρθα να κάνω πράγματα που πιστεύω ότι είναι αντιπροσωπευτικά και σωστά για αυτήν την ομάδα. Εγώ έχω τεράστιο σεβασμό και μόνο αυτό για τους προηγούμενους προπονητές που ήταν εδώ πριν από εμένα. Και είμαι εδώ για να κάνω τα πράγματα με τον δικό μου ακριβώς τρόπο».

-Γνωρίζεται για τον κόσμο του Ολυμπιακού και το πόσο κοντά είναι στην ομάδα. Είστε έτοιμος για αυτήν την στήριξη; Ανυπομονείτε γι αυτό;

«Ναι πως και πως. Εχω βρεθεί ως αντίπαλος σε αυτό το γήπεδο, ξέρω τη δυναμική του κόσμου του Ολυμπιακού. Περιμένω πως και πως να είμαι στο μέρος των… καλών στο ΣΕΦ. Στην μεριά που υποστηρίζουν οι φίλοι της ομάδας μου».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ… ανακρίνεται από τον Τόλη Λεούση.

– Στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού, θεωρούν ότι ουσιαστικά είστε η κορυφαία μεταγραφή της ομάδας. Πως νιώθετε για αυτόν τον χαρακτηρισμό;

«Είναι πολύ τιμητικό αυτό. Από την μεριά μου εγώ είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να τους παρουσιάσω το καλύτερο υλικό για αυτούς. Οτι καλύτερο μπορούμε να τους παρουσιάσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές, αλλά δεδομένα και δύσκολες στιγμές. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να παραμείνουμε ταπεινοί και παθιασμένοι, όπως και ξέρω ότι και αυτοί θα είναι».

– Από την άλλη, αναγκαστικά στο πρόγραμμα της ομάδας, με τόσες πολλές αναμετρήσεις μπροστά της, θα υπάρχουν και οι ήττες. Πως πιστεύετε ότι μπορούν να μην τους επηρεάσουν αυτές;

«Εσύ το πας πολύ μακριά. Προετοιμάζεις το έδαφος.. Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό (γέλια). Ο κόσμος πρέπει να κοιτάει πάντα την θετική πλευρά, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Και στη συνέχεια να προχωράει παρακάτω».

– Οπότε ας πάμε πάλι στο αγωνιστικό κομμάτι. Πως βλέπετε τους παίκτες σας όλη αυτήν την περίοδο; Νιώθετε ότι αντιλαμβάνονται όσα τους ζητάτε;

«Αρχικά θα σου πω ότι ήμουν υπερβολικά χαρούμενος για το πως βρισκόμασταν πριν τα παράθυρα της FIBA. Νιώθω ότι δυστυχώς κάναμε ένα βήμα πίσω μετά τις Εθνικές ομάδες, που είναι κάτι το λογικό γιατί σκέψου ότι χάσαμε 7 παίκτες εκείνη την περίοδο. Για περίπου δύο εβδομάδες. Και όταν δεν προπονείσαι, δεν κάνεις την δουλειά που κάναμε τόσο καιρό μαζί, είναι δύσκολο αυτόματα να δείξεις πρόοδο. Όμως ευτυχώς έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε σιγά σιγά και να επανέλθουμε στην κατάσταση που θέλουμε να είμαστε. Και αυτό θα κάνουμε. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

– Είδαμε δυο πρόσωπα στην Κρήτη. Είδαμε μία απόλυτα επιθετική ομάδα και μία ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Τι θέλει ο κόουτς Μπλατ για τον Ολυμπιακό του;

«Εγώ θέλω να κάνω αυτές τις ομάδες μία. Και να δείχνω και τα δύο αυτά πρόσωπα στο παρκέ».

– Και αν θέλετε, ποιο είναι το μήνυμά σας στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Θα δώσουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για εσάς…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ