ΛεΝτέι στο to10.gr: «Να δίνω και την ψυχή μου όπου και αν παίζω»

ΛεΝτέι στο to10.gr: «Να δίνω και την ψυχή μου όπου και αν παίζω»

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού, μας συστήνεται σε μία εκ βαθέων συνέντευξη και τονίζει ότι ακόμα και θα… ματώσει για να φέρει εις πέρας την αποστολή του με τους Ερυθρόλευκους.

Και το όνομα αυτού, Ζακ ΛεΝτέι. Ο Αμερικανός από το Ντάλας, μιλάει με πάθος. Είναι αυθόρμητος και όπου σταθεί και όπου βρεθεί υποστηρίζει ότι ήρθε στον Ολυμπιακό για να πετύχει. Δεν συμβιβάζεται με την ήττα, είναι έτοιμος να «τσαλακωθεί» για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Ο ΛεΝτέι είναι από τους παίκτες που ελάχιστος κόσμος ήξερε και ήταν προσωπική επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ. Πολλούς ξίνισε το όνομά του, τα πρώτα δείγματα γραφής όμως σε Ισπανία και Ηράκλειο, ανάγκασαν και τον πιο δύσπιστο να ψαχτεί για την περίπτωσή του και να μπει στο δίλημμα.

Το 10.gr βρήκε την ευκαιρία να τον προσεγγίσει και να του μιλήσει ενόψει της νέας σεζόν. Να μάθει τους προβληματισμούς του και όσα γενικότερα θέλει να πετύχει στον Πειραιά.

Μία περίπτωση αθλητή που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον και έχουμε πάρα πολλά πράγματα να δούμε από αυτόν με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων.

-Αρχικά πες μας πως νιώθεις αυτές τις μέρες που είσαι στην ομάδα. Πως βλέπεις τα πράγματα σε αυτήν τη νέα σου περιπέτεια;

«Νιώθω πάρα πολύ καλα. Ολοι με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Μοιάζει λες και είμαστε όλοι μία παρέα και προετοιμαζόμαστε μαζί για τον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από τους τίτλους. Φοβερό συναίσθημα».

– Θα παίζεις πλέον υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ. Ενός προπονητή που όλοι γνωρίζουν στην Ευρώπη και τον σέβονται υπερβολικά παντού. Πως αισθάνεσαι για αυτήν την συνεργασία;

«Σίγουρα είναι ωραίο να παίζεις για έναν προπονητή που όλοι γνωρίζουν. Ομως εγώ από την άλλη μου αρέσει ο κόους Μπλατ ως άνθρωπος πάνω από όλα. Είναι πολύ καλός, με βοηθάει πάρα πολύ, είναι δίπλα μου στην εξέλιξή μου σαν χαρακτήρα και σαν παίκτης».

– Μετά το Ισραήλ και την Χάποελ Γκιλμπόα, η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός. Μία ομάδα που διεκδικεί την Ευρωλίγκα. Υπάρχει άγχος για αυτό το νέο ξεκίνημα; Μία παραπάνω πίεση ίσως για σένα;

«Εγώ θέλω να βγω στο παρκέ και να δώσω τα πάντα. Να αφήσω και την τελευταία μου πνοή εκεί και την τελευταία ικμάδα του ιδρώτα μου. Θέλω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο και να παραμείνω εκεί και ο Ολυμπιακός μου δίνει αυτήν την ευκαιρία και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό».

– Και εδώ έχεις θρύλους της Ευρωλίγκας, όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης. Πως σε υποδέχθηκαν αυτοί οι δύο στην ομάδα; Τι σου είπαν και πως σε έφεραν κοντά τους;

«Απλά σε βοηθούν κάθε μέρα με τον τρόπο τους. Σου λένε μικρά πραγματάκια που είναι ικανά να σε βοηθήσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο, μέσα και έξω από το παρκέ. Είναι όμως στιγμές που δεν χρειάζεται να σου πουν και πολλά. Είναι τόσο επαγγελματίες, δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα και το απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Οπως και εγώ από τη μεριά μου. Οπότε όταν σου λένε κάτι, απευθείας το σέβεσαι. Εχουν κερδίσει πολύ στη ζωή τους και θέλουν να το ξανακάνουν επίσης αυτό».

– Οταν ήσουν στο Ισραήλ, αλήθεια γνώριζες την… κληρονομιά του Ολυμπιακού στην Ευρώπη; Εβλεπες καθόλου την μετέπειτα ομάδα σου στην Ευρωλίγκα;

«Θα σου είμαι ειλικρινής. Οταν είμαι σε μία ομάδα, θέλω να είμαι 100% συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος σε αυτήν. Παρακολουθούσα εννοείται την Ευρωλίγκα αλλά ειλικρινά το μυαλό μου τότε ήταν στην ομάδα μου. Έτσι πηγαίνει και αυτό σκοπεύω να κάνω και με τον Ολυμπιακό».

– Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή σου, πολύς ήταν ο κόσμος που έψαχνε να αντλήσει πληροφορίες για σένα. Και αυτό που ήταν σημείο συζήτησης ήταν η πραγματική σου θέση. Που προτιμάς να παίζεις; Στο «4» ή στο «5»;

«Δεν θα σου πω ψέματα. Μου αρέσει να παίζω ως πάουερ φόργουορντ, όμως σκοπός μου είναι να βρίσκομαι στο παρκέ. Οπότε ας με τοποθετήσει όπου θέλει η ομάδα μου. Είτε στο «4» είτε στο «5», εγώ θέλω να είμαι μαζί με αυτήν και να δίνω και την ψυχή μου για να πάρουμε τη νίκη. Μόνο αυτό έχει σημασία για μένα και όχι η θέση που θα παίζω ».

-Θες να μας πεις ο ίδιος, τι θα δώσει ο Ζακ στον Ολυμπιακό;

«Θα δείτε έναν τύπο στο παρκέ, ο οποίος θα παίζει πάντα στα κόκκινα. Θα αφήσω το… αίμα μου στο παρκέ για την ομάδα, θα ιδρώσω τη φανέλα μου όσο δεν πάει. Γενικά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να αποδείξω ότι αξίζω ότι είμαι εδώ και για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδιζει».

-Από ότι έχουμε δει είσαι ένας πολύ καλός παίκτης στην επίθεση. Τι πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει η νέα σου ομάδα να βελτιώσεις;

«Αυτήν την στιγμή θέλω να συνεχίσω την καλή δουλειά και να προπονούμαι σκληρά. Να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος. Να μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι είναι θρύλοι σε αυτό το επίπεδο. Και αυτή είναι μία τεράστια ευκαιρια για μένα. Δεν είσαι καθημερινά σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που διαθέτει τόσους πολλούς θρύλους στο ρόστερ της. Οφείλεις να μαθαίνεις τα πάντα και να απορροφάς κάθε πληροφορία σαν σφουγγάρι, να κερδίζεις και να κάνεις ότι χρειάζεται για να βελτιωθείς. Κάθε μέρα θέλω να παίρνω όλο και περισσότερα πράγματα, από τους συμπαίκτες μου αλλά και από τους προπονητές μου».

-Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι στο δρόμο σε σταματούν οι φίλοι της ομάδας σου και σου μιλούν για την αντιπαλότητα που έχει με τον Παναθηναϊκό. Σου έχουν μιλήσει και οι συμπαίκτες σου για αυτήν την κόντρα;

«Εχω ακούσει ότι είναι πολύ… σοβαρά τα πράγματα σε αυτά τα ματς. Οτι είναι μία μεγάλη κόντρα και ότι υπάρχει έχθρα. Από την άλλη για μένα είναι ωραίο αυτό. ΔΕν μου έχουν πει τα παιδιά εδώ κάτι, όμως από τη στιγμή που έρχεσαι εδώ, το μαθαίνεις και ξέρεις ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό αυτά τα ματς. Εγώ είμαι εδώ για να κερδίσω κάθε παιχνίδι. Οπότε θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το καταφέρω».

– Πως σου φαίνεται η Ελλάδα; Πρόλαβες λίγο να δεις κάποια περιοχή;

«Είναι μία ωραία χώρα εδώ. Ωραία εκεί που μένω, στην Γλυφάδα. Γενικά έχετε ωραίες παραλίες εδώ και έχω εγκλιματιστεί απόλυτα στην Ελλάδα».

– Πρόλαβες να φας σουβλάκι;

«Εννοείται (γέλιο). Πρόλαβα να φάω. Ηταν πάρα πολύ καλό. Πολύ γευστικό…».

– Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη αυτή.

«Εγώ ευχαριστώ, θα έχουμε τον χρόνο να τα ξαναπούμε. Καλή χρονιά να έχουμε…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ