Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι

Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι

Με κορυφαίο τον Γιάνικ Μορέιρα και καταλυτικό τον Γιάννη Αθηναίου ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 92-90 στην παράταση.

Με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος είχε επιστρέψει από τραυματισμό,αλλά και τον Γιανίκ Μορέιρα που ήταν το βασικό επιθετικό όπλο,ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας του Περιστερίου με 92-90 στην παράταση(83-83 κανονική διάρκεια).

Οι γηπεδούχοι αν και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου με τους Γκρέι και Βασιλόπουλο να είναι οι «πυλώνες» της ομάδας,αλλά στην τέταρτη περίοδο ο Χρυσικόπουλος και ο Μορέιρα έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση, εκεί που ανέλαβε έργο ο Γιάννης Αθηναίου.

Το ματς

Με το Βασιλόπουλο να είναι «ζεστός» στην αρχή της αναμέτρησης το Περιστέρι πήρε το πρώτο σημαντικό προβάδισμα του παιχνιδιού(12-4). Με τον Μορέιρα να πιάνει «δουλειά» από την αρχή ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 14-12, αλλά οι εμπνεύσεις του Μπεντίλ, που ήρθε από τον πάγκο έδωσε επιθετικό ρυθμό στο Περιστέρι δίνοντας μια διαφορά έξι πόντων με τη λήξη της πρώτης περιόδου(22-16).

Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ βελτίωσε αρκετά την άμυνα του και με τον Κόνιαρη να τον οδηγεί στην επίθεση στην αρχή και τον Γκάρετ να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια προηγήθηκε στο σκορ(37-38). Ωστόσο, από τα μισά της περιόδου το Περιστέρι πήρε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και με πρωταγωνιστή εκείνη τη στιγμή τον Βασιλόπουλο «έτρεξε» ένα σερί 12-2 και πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με μια διαφορά εννιά πόντων(49-40).

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε το δεύτερο. Η ομάδα του Περιστερίου δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με τον Γκρέι να παίρνει «φωτιά» εκτόξευσε τη διαφορά στο +15(66-51). Από εκεί και πέρα ο «δικέφαλος του βορρά» προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, με τους Μορέιρα, Χάτσερ και Τζόουνς να το καταφέρνουν ρίχνοντας τη διαφορά στους 11 πόντους(73-62).

Στην τέταρτη περίοδο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου, σφίγγοντας την άμυνα και με τρίποντα του Ζάρα μείωσε στο καλάθι(76-74). Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ πήρε και προβάδισμα τεσσάρων πόντων με τον Χρισικόπουλο, αλλά το Περιστέρι με τον Κλάρκ επέστρεψε στο ματς, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Όπου εκεί ανέλαβε ο Γιάννης Αθηναίου,ο οποίος πέτυχε τους 7 πόντους από τους 9 των φιλοξενούμενων και μετά από τις άστοχες επιλογές των παικτών του Περιστερίου, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 92-90.

Δεκάλεπτα: 22-16, 49-40, 73-62, 83-83, 90-92 (παρ.)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ