Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Άρη

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Άρη

Την παρουσίαση του φετινού ρόστερ του Άρη έκανε ο ΕΣΑΚΕ, ενώ παράλληλα παρέθεσε και τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου και Λευτέρη Μποχωρίδη.

Το επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ έκανε ένα μίνι-αφιέρωμα προς την ομάδα του Άρη με αφορμή τη έναρξη της φετινής χρονιάς, όπου παρουσίασε το ρόστερ της ομάδας, ενώ παρέθεσε τις δηλώσεις του προπονητή, Βαγγέλη Αγγέλου αλλά και του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Δείτε το αφιέρωμα της διοργανώτριας αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος:

Το esake.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στις 14 ομάδες της Basket League ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από μια σεζόν στην οποία έμεινε για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός πλέι οφ, θα επιχειρήσει με ένα ανανεωμένο έμψυχο δυναμικό να επιστρέψει στα υψηλότερα στρώματα της Basket League.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζοντας με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο τους από το φινάλε της περσινής σεζόν και διατηρώντας τέσσερις μόνο παίκτες στο ρόστερ τους (Μποχωρίδης, Φλιώνης, Μπελ και Χρηστίδης) θα στηριχτούν σε παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά την Basket League κάτι που δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα είναι ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί.

Στον Άρη «μετακόμισαν» ο Δημήτρης Βεργίνης από το Λαύριο, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης από τα Τρίκαλα BC Aries, ο Μπορίς Νταλό από τον Πανιώνιο Βίκος Cola, ο Λάκι Τζόουνς από τον ΠΑΟΚ, ο Μάικλ Κάιζερ και ο Γκάρι ΜακΓκί από την Κύμη, ο Ραμόν Χάρις από τον Κολοσσό H Hotels ενώ ο μόνος ρούκι στην κατηγορία είναι ο Γιώργος Αγγέλου που αγωνίστηκε πέρσι στο Περιστέρι.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Αγγέλου και Λευτέρη Μποχωρίδη:

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής): «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινάει ένα πρωτάθλημα, το οποίο δείχνει να είναι πολύ ανταγωνιστικό, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα για την ενίσχυση τους.

Εμείς παρότι το πλαίσιο, στο οποίο μπορούσαμε να απευθυνθούμε ήταν περιορισμένο, θεωρούμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με γνώμονα τις αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού. Ένα σύνολο πνευματικά και αγωνιστικά προετοιμασμένο, ώστε να διεκδικεί ό,τι του αναλογεί σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

Ευχή όλων όσων ζούμε απ’ αυτό το μοναδικό άθλημα, είναι να διεξάγονται αγώνες σε γεμάτα γήπεδα, χωρίς βία και σε ένα ηθικό πλαίσιο, το οποίο να σέβεται κάθε θεατή ή τηλεθεατή, ούτως ώστε να απολαμβάνει ένα ελκυστικό προϊόν. Εύχομαι σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και κουράγιο».

Λευτέρης Μποχωρίδης (αρχηγός Άρη): «Για εμάς φέτος οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν νωρίς και ήδη έχουμε κάποια παιχνίδια στα πόδια μας, αλλά θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έχουμε μια νέα ομάδα. με αρκετά νέα πρόσωπα και στόχος μας είναι να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι.

Περιμένουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αφού όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου, αλλά και της μεγάλης ιστορίας του ‘Άρη, πραγματοποιώντας την καλύτερη δυνατή πορεία. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους παίκτες και σε ό, τι αφορά εμάς, να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο πετυχημένη σεζόν».

Έτος ίδρυσης: 1922

Πρόεδρος: Χαρίλαος Παπαγεωργίου

Τίτλοι: 10 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1930, 1979, 1983, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991)

8 Κύπελλα Ελλάδας (1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1998, 2004)

1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο (1993)

1 Κύπελλο Κόρατς (1997)

1 FIBA Champions Cup (2003)

Κορυφαίοι στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα: Συμμετοχές: Παναγιώτης Λιαδέλης 206. Πόντοι: Παναγιώτης Λιαδέλης 2.751

Έδρα: Nick Galis Hall (5.138 θέσεων)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ