O Αταμάν που έκανε Τούρκο τον Λάρκιν και ήθελε και τον Ναν έκανε θέμα στη συνέντευξη Τύπου τον Γουόκαπ και τον Ντόρσει

O Αταμάν που έκανε Τούρκο τον Λάρκιν και ήθελε και τον Ναν έκανε θέμα στη συνέντευξη Τύπου τον Γουόκαπ και τον Ντόρσει

Ο Εργκίν Αταμάν δεν μίλησε για τους 101 πόντους που δέχθηκε η ομάδα του. Επέλεξε...

Βάφτισε Τούρκο τον Σέιν Λάρκιν. Προσπάθησε -σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του- στην πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό να κάνει κάτι αντίστοιχο και με τον Κέντρικ Ναν. Παρά ταύτα ο εκλέκτορας της γειτονικής χώρας αλλά και προπονητής του ΠαναθηναΪκού, Εργκίν Αταμάν άνοιξε ολόκληρη κουβέντα προ ολίγου στη συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ. Όχι για τη μια ακόμη ήττα του απο τον Ολυμπιακό και μάλιστα με 101 πόντους στην έδρα του. Για τα «διαβατήρια».

«Θα μιλήσω για λίγο και μετά θα απαντήσω σε ερωτήσεις. Δεν θα μιλήσω για το ματς, όλοι το είδαν. Θέλω να ρωτήσω για αυτές τις καταστάσεις με τον Ολυμπιακό. Οι Ντόρσεϊ και Ουόκαπ μπορούν να παίξουν μαζί στην Εθνική; Όχι γιατί είναι δύο νατουραλιζέ αλλά παίζουν στην Ελλάδα. Τους δίνουν την ευκαιρία να παίξουν. Η μόνη λίγκα που το κάνει, σε άλλες χώρες δεν νομίζω. Ο Βεζένκοφ παίζει στην Εθνική Βουλγαρίας» είπε ο Τούρκος που για πολλοστή φορά έπειτα απο μια ήττα του έπαιξε και το… χαρτί της διαιτησίας. «Συν έξι ξένοι, συν τρεις διαιτητές. Είναι πολύ δύσκολο. Πολύ δύσκολο για εμάς να κερδίσουμε» πρόσθεσε. Και συνέχισε να σολάρει.

«Ήταν κωμωδία γιατί όταν ρώτησα στο πρώτο ημίχρονο έναν διαιτητή «Γιατί δεν έδωσες αυτό το ξεκάθαρο φάουλ που έδωσε ο άλλος διαιτητής», απάντησε πως «Είναι το πρώτο μου ελληνικό ντέρμπι». Του είπα ότι «Ξεκίνησες πολύ καλά». Θα είσαι σε όλα τα ελληνικά ντέρμπι έτσι. Τι να πω;»

Θυμίζουμε ότι ο Εργκίν Αταμάν σε αυτά τα σχεδόν τρία χρόνια του στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει θέμα ακόμη και για τις ελληνικές σημαίες που κρατούσαν φίλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Θυμίζουμε ότι έγινε πρωταγωνιστής σε μια ιστορία με φίλους του Παναθηναϊκού απο την Κϋπρο.

Τώρα έπειτα απο μια ήττα άνοιξε θέμα και για τον τρόπο που δίνονται διαβατήρια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όταν ο ίδιος στην εθνική Τουρκίας έχει μια σειρά απο τέτοιους παίκτες. Ο Τσέντι Όσμαν για παράδειγμα είναι γεννημένος στην Οχρίδα. Σκοπιανός. O Αντέμ Μπόνα είναι γεννημένος στο Λάγκος της Νιγηρίας! Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς είναι Βόσνιος. Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν που μόλις έφυγε απο την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκός είναι απο το Ουζμπεκιστάν.

Όλοι τους με Τουρκικά διαβατήρια. Με θέση στην εθνική ομάδα πλάι στον Λάρκιν απο το Σινσινάτι του Οχάιο. Όλοι τους δικά του παιδιά σε μια εξαιρετική ομάδα που το καλοκαίρι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο του Eurobasket.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ