Λυκογιάννης: « Να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων»

Λυκογιάννης: « Να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων»

Ο ΕΣΑΚΕ πέρασε από ακτινογραφίες τον νεοφώτιστο Χολαργό με τον προπονητή της ομάδας Άρη Λυκογιάννη να θέτει ως βασικό στόχο τον σεβασμό οιυ θα πρέπει να κερδίσει η ομάδα του από τους αντιπάλους της.

Ο Χολαργός είναι η επόμενη ομάδα που της έκανε αφιέρωμα για τη φετινή αγωνιστική χρονιά ο ΕΣΑΚΕ με το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη να συμμετέχει για πρώτη φορά στην κατηγορία και όπως δηλώνει ο έμπειρος τεχνικός στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει τον σεβασμό των υπολοίπων ομάδων.

Δείτε αναλυτικά το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Χολαργός θα αγωνιστεί στην Basket League! Έπειτα από δύο σεζόν στην Α2, πέρυσι εξασφάλισε την άνοδό του από τα πλέι οφ και όπως είναι λογικό στόχος του είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα άλλαξε σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι καθώς ανανεώθηκε τόσο το ρόστερ όσο και το τεχνικό επιτελείο. Στον πάγκο του Χολαργού θα βρίσκεται ο Άρης Λυκογιάννης που έπειτα από τέσσερα χρόνια στη Ρόδο αποχώρησε από τον Κολοσσό H Hotels για να επιστρέψει στην Αττική.

Στο ρόστερ, έχει δημιουργηθεί ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και αποτελεί τον πιο έμπειρο παίκτη της ομάδας. Στο πλάι του βρίσκονται οι νεαροί αλλά με εικόνες τα τελευταία χρόνια από την Basket League, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Διονύσης Σκουλίδας, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Θωμάς Κώττας και Μιχάλης Καμπερίδης.

Εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν και δύο από τους ξένους. Ο αρχηγός, Τοαρλίν Φιτζπάτρικ, δεύτερος κορυφαίος ριμπάουντερ το 2016 και τέταρτος το 2014, που επιστρέφει στη λίγκα, αλλά και τον Βρετανό Τέντι Οκερεαφόρ που πέρυσι έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με την Κύμη.

Ο σέντερ Ντάνι Αγκμπελέσε, οι γκαρντ Ντάριν Ντόρσεϊ και Ζερμέιν Λοβ καθώς και ο φόργουορντ Τζαβόντε Χόκινς, όλοι Αμερικανοί, συμπληρώνουν την εξάδα των ξένων.

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής): «Ο Χολαργός συμμετέχει για πρώτη φορά στην BasketLeague. Ο Βασικός στόχος της ομάδας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των αντιπάλων. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που θέλουμε να πετύχουμε με την δουλειά μας.

Όσο για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινάει εύχομαι να υπάρχει υγεία για όλους τους αθλητές και όσους συμμετέχουν και μακάρι να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ωραία παιχνίδια που θα κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και θα φέρει ακόμη πιο πολύ κόσμο στα γήπεδα, καθώς και πολλά νέα παιδιά».

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (αρχηγός): «Είμαστε ένα σύνολο που έκανε μια πολύ καλή προετοιμασία. Οι προπονήσεις του Χολαργού είναι σε έναν πολύ καλό βαθμό και ανταγωνιστικό και μπροστά μας έχουμε πολλές προκλήσεις, τόσο οι παίκτες, όσο και η ομάδα ως σύνολο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας στην προσπάθεια που θα κάνουμε στην πρώτη χρονιά του Χολαργού στην BasketLeague.

Όσο για το πρωτάθλημα που ξεκινάει είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό. Θέλουμε να είμαστε η σκληρή ομάδα του πρωταθλήματος και να παίζουμε κάθε παιχνίδι στα κόκκινα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ